VIDEO: Deset nejlepších vánočních písní

Vánoce jsou skoro za rohem, venku se sype sníh čím dál víc a víc, mrzneme jak na Sibiři, ale přeci jenom nám něco v seznamu mezi nenakoupenými dárky ještě chybí? Správně! Vánoční písně... Ty se na nás šinou ze všech koutů obchodních center, rádií a nebo prostě jen tak si je pustíme doma jako kulisu. Jaké vánoční písně jsou ty nejlepší? Podívejte se na žebříček!

10) Christina Aguilera - The Christmas Song

Zpěvačka Christina Aguilera se může pyšnit tím, že vydala i vánoční album. Album s názvem My Kind of Christmas vyšlo již v roce 2001, takže téměř na začátku její kariéry. Píseň The Christmas Song není nijak složitá. Zpívá se v ní o příchodu Vánoc a s nimi spojených nálažitostí - pražení kaštanů, natěšení malých dětí na dárky a hlavně opakování jednoduché fráze: Merry Christmas, jo ho ho!

9) Norah Jones - Peace

Zpěvačka, a zejména pianistka, Norah Jones nazpívala píseň o míru a snění, která je součástí nejedné vánoční kompilace. Není snad nutno dodávat, že na klavír se Norah doprovází sama...

 ¨

8) Louis Armstrong - White Christmas

Jeden z nejvýraznějších hudebníků 20. století, jazzman Louis Armstrong obohatil klasickou vánoční píseň o bílých Vánocích svým nezaměnitelným hlasem.

7) Bill Nighy - Christmas Is All Around

Reklama na kávu? Ne! Film Láska nebeská originálně proměnil zamilovanou píseň Love Is All Around na Christmas Is All Around jednou hlavní postavou filmu - zestárlou rockovou hvězdou Billy Mackem, který přivodil šok nejednomu divákovi.

6) Mariah Carey - Oh Santa!

Je-li v zámoří někdo nekorunovanou královnou vánočních písní a alb, je to právě Mariah Carey. Její nejnovější vánoční album Merry Christmas II You to dokazuje i s titulní písní, která je chytlavá a má ambice proslavit se jako již jedna vánoční píseň Mariah...

5) Bruce Springsteen - Santa Claus Is Comin´To Town

Mimochodem i tato píseň byla nazpívána zpěvačkou Mariah Carey, ale pro větší pestrost zveřejním píseň v podání kytaristy a zpěváka Brucea Springsteena. Píseň nevynechal skoro na žádném koncertu.

4) Lucie Bílá - Ave Maria

Těsně před medailovými místy zůstal jediný český zástupce v žebříčku - Lucie Bílá se svým nazpíváním písně Ave Maria s českým textem Pavla Vrby. Bílá předvedla, že se z vážné skladby dá udělat i populární píseň. Navíc Ave Maria je již pěkně dlouho spojováno s Vánoci.

3) Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

Podruhé a naposled Mariah Carey. Její, v pořadí čtvrté, album z roku 1994 Merry Christmas se stalo nejprodávanějším vánočním albem všech dob. Píseň All I Want Christmas Is You se zase stává každoročně nejhranější vánoční písní a dá se říct, že nikdy nezestárne.

2) John Lennon - Happy Xmas (War Is Over)

Ve středu 8. prosince jsme si připomněli třicetileté výročí smrti Johna Lennona, stejně tak si každý rok připomínáme jeho osobnost prostřednictvím jeho písně Happy Xmas. "A Very Merry Christmas And A Happy New Year, Let´s Hope It´s A Good One Without Any Fear. War Is Over If You Want It, War Is Over Now!" 

1) Wham! - Last Christmas

Kdo jiný, že? Nebo znáte jinou chytlavější, hranější a populárnější vánoční píseň než je Last Christmas od dua Wham!? Zlatá osmdesátá léta a George Michael, co víc se hodí k Vánocům? Jo, já vím!

A jaké je Vaše nejoblíbenější vánoční píseň?

Článek vznikl původně pro web www.lookhere.cz.

Autor: David Hanuš | sobota 11.12.2010 18:51 | karma článku: 21,13 | přečteno: 18331x