Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vánoce v televizi: Nudu a šeď nezachrání už ani Peklo s Popelkou!

Když jsem psal na podzim článek o televizních novinkách a soupeření našich tří nejsledovanějších televizních stanic (Česká televize, Nova a Prima) mezi sebou, netušil jsem, že podobný článek budu psát i o programové nabídce na Vánoce. Podobný je akorát v tom, že hodnotí jednotlivou nabídku českých televizí, rozhodně se nepodobá tím, že o Vánocích shlédneme novinky, tak jako na podzim. Ono by to bylo i "zavádějící" - Vánoce jsou přece klasika...

PRIMA

Televize Prima úspěšně zvládla podzimní souboj s Novou. Její talentová show několikrát vyhrála nad okopírovanou show televize Nova, Primě tak vzrostl meziroční podíl na sledovanosti a vesele vstupuje do závěru roku.

Prima vánoční program nasadí již 22.12. a hned klasikou, která stojí za to, filmem Láska nebeská. Stejný film vysílala televize i loni. Na den 23.12. potěší Prima hlavně diváky komedií v čele s filmy Sám doma nebo Rolničky, kam se podíváš. Večer nasadí televize první z pohádek - Pyšnou princeznu. Pro ty, kteří by ale dali večer přednost jinému programu, má televize dobrou zprávu: Pyšná princezna poběží v televizi ráno na Štedrý den znovu... Dále nás čeká pokračování komedie Sám doma 2: Ztracen v New Yorku nebo skvělý film Malá Miss Sunshine, kterou by divák neměl jistě přehlédnout! Své slovo dostane i Show Jana Krause, která se beze změny bude vysílat v pátek večer. První a druhý svátek ovládne další pokračování filmů Sám doma 3 a 4, Notting Hill a nebo televizní premiéra filmu Simpsonovi ve filmu.

Poslední den v roce Prima opráší svou talentovou show, ale tentokrát s názvem Česko Slovensko má Silvestr, která bude hlavním vysílacím programem 31.12. Těšit se ale můžeme i na tradiční speciální vydání pořadů VIP zprávy, Show Jana Krause nebo Prostřeno!. Programáci Primy hledají i v archivu a nabídnou nám scénky s Gábinou Osvaldovou a Markem Vašutem z TV BOMBA (viz. video).

Ve zkratce: Televize Prima o Vánocích sází, víc než na pohádky, na filmy s vánoční nebo komediální tématikou. Takový program nemusí být na škodu, i potom, co Vám veškeré pohádky "vyžrala" konkurence.

ČESKÁ TELEVIZE

Česká televize začíná s vánočními pořady ještě dříve než konkurence. Již 20.12. bude vysílat vařící Kluky v akci s vánoční tématikou. Přesto ale hlavní vánoční vysílací scéma nabídne až den před Štědrým dnem a to seriálem Chobotnice z II. patra nebo pohádkou Anděl Páně. Dne 24.12. se můžeme těšít na Adamcovu pohádku Což takhle svatba, princi? nebo klasiku Byl jednou jeden král. Premiéru si ovšem odbyde pohádka Peklo s princeznou, která je tak jedinou českou novinkou ve sváteční den na českých televizích. O svátečním víkendu nás čeká pokračování "popové pohádky" s názvem Ať přiletí čáp, královno!, Císařův pekař, Pekařův Císař, Zlatovláska a nebo film Ať žijí rytíři! (ten již vysílala ČT jako seriál).

Na Silvestra ČT sahá již tradičně do archivu, takže nás čeká například Silvestr Vladimíra Menšíka, speciální vydání pořadů 168 hodin, Tak neváhej a toč!, Zázraky přírody nebo Všechnopárty.

Ve zkratce: Proč tvořit něco nového, když máme tak bohatý archiv. To si jistě každoročně říkají programoví pracovníci České televize. A není se čemu divit... Na druhou stranu, jako jediná televize nabízí i zároveň premiérové pohádky.

NOVA

Komerční jednička na českém trhu není s vysíláním vánočních filmů samozřejmě pozadu a nabídne 21.12. komedii Santa má bráchu. Není ani pozadu s premiérami, 22.12. nasadí do vysílání animovanou Kung Fu Pandu, a 23.12. nás čekají Chobotnice z II. patra (stejně jako na ČT) nebo komedie Pane, vy jste vdova! Dá se říci, že Nova má v zásobě nejvíc pohádek a ty nám také nabídne na Štědrý den - Třetí princ, Z pekla štěstí, Šíleně smutná princezna, Princezna se zlatou hvězdou (tu uvidíme ještě jednou 25.12. od rána) a tradične Tři oříšky pro Popelku. Během dalších dnů nás čekají zase české filmy v čele s předposledním filme Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli (recenzi na tento film si můžete přečíst zde).

Silvestr bude opět v zajetí českým filmů - komedií (To neznáte Hadimršku, Obušku, z pytle ven!, Anděl na horách nebo Ať žijí duchové). Čeká nás ale i premiérový první díl třetí řady seriálu Comeback. A ani Nova nezapomněla na svou talentovou show a svého koně Leoše Mareše s Talentmánií.

Ve zkratce: Nova má dlouho dopředu nakoupeny vysílací práva snad na všechny české filmy. O Vánocích diváci na české filmy slyší a jistě si opět komeční jednička ukousne největší díl z koláče sledovanosti.

Článek původně napsán pro web www.lookhere.cz.

Autor: David Hanuš | středa 8.12.2010 8:00 | karma článku: 14,09 | přečteno: 2409x
  • Další články autora

David Hanuš

RECENZE: Super 8 aneb E. T. se vrací (70 %)

Režisér a scénárista J. J. Abrams a producent Steven Spielberg se rozhodli, že dostanou na filmová plátna své sny. Pokud jste žili v době před třiceti lety, máte rádi Spielberga a kouzelnou atmosféru tehdejších filmů, běžte se na Super 8 podívat. Zahoďte za hlavu nažhavení z trailerů a nechte se unést... Jestli nechcete ztrácet čas kinem, pusťte si na DVD „ítýho“.

28.9.2011 v 13:50 | Karma: 9,00 | Přečteno: 981x | Diskuse| Kultura

David Hanuš

Všichni víme: Iveta Bartošová zemřela!

V dnešních brzkých ranních hodinách na rakouské dálnice zemřela nedoceněná česká zpěvačka Iveta Bartošová. Jen tak a zadarmo!

24.6.2011 v 10:01 | Karma: 10,75 | Přečteno: 4057x | Diskuse| Kultura

David Hanuš

Lidice – Masakr, který z Vás vyždímá slzy a peníze

Příběh Lidic zná celý svět. Nejsem si ale vůbec jistý, jestli Vám šikmooký chlapeček odpoví, kde se Lidice nacházely, stejně zda čokoládová holčička bude vědět, proč byly Lidice vypáleny... Buď tak nebo onak, o hrůznostech nacistického Německa, které postihly i naše území, není pochyb. Příběh Lidic musí znát minimálně každý Čech, už díky masivní podpoře všude kolem nás.

21.6.2011 v 9:03 | Karma: 15,52 | Přečteno: 3767x | Diskuse| Kultura

David Hanuš

Video: 10 nejlepších skladatelů filmové hudby

Nejen příběh, ale i filmová hudba ve Vás vyvolává napětí, klidné rozpoložení nebo strach. Proč v éře němého filmu byla součástí každého filmového představení právě hudba? Právě proto, aby u diváků pomáhala tvořit emoce.

11.3.2011 v 18:27 | Karma: 23,51 | Přečteno: 24135x | Diskuse| Kultura

David Hanuš

Annie Girardot poznala cenu lidského života

Jedna z největších evropských hereček. Symbol odhodlané a sebevědomé ženy - Annie Girardotová zůstane teď jen v našich vzpomínkách.

5.3.2011 v 18:00 | Karma: 16,70 | Přečteno: 2297x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3820x
písář o filmu, hudbě, médiích, zážitcích

Seznam rubrik

Oblíbené blogy