V Ugandě trestají gaye. Proboha, a co jsme jim asi dělali my dříve?

Dnešní článek, který přinesl server Idnes.cz, mě donutil k menší výměně názorů s kamarádem. Přes veškeré sympatie ke gayům a lesbám budu pořád tvrdit: Jiný kraj, jiný mrav!

Bez pochyby je šílené, co ugandský deník zveřejnil na své titulní straně, ale zákon trestající gaye a lesby za to, že znásilní člověka stejného pohlaví, nebo nakazí člověka virem HIV je podle mého velmi spravedlivý. Otázka druhá je, zda je na místě trestat takové lidi smrtí...

Ke změně mého názoru mě nepřesvědčily ani názory kamaráda (nezajímá ho, že Uganda je v Africe, kde je prostě jiná mentalita lidí, kteří mají i jiné zvyklosti). Stejně budu tvrdit, že my žijeme přeci v civilizované Evropě a taky nám pěknou řádku let trvalo, než jsme gaye a lesby "vzali mezi normální lidi". 

Nezapomeňme, že být homosexuálně orientovaný u nás bylo trestné do roku 1961, a i po tomto roce bylo zakázáno sdružování takto orientovaných lidí. Takže kamaráde, uvědom si, jak to bylo u nás...

Napadlo mě - Zveřejnil by vůbec někdo článek o tom, že heterosexuální jedinci jsou v Ugandě trestáni za to, že znásilňují a přenášejí nebezpečný vir HIV? Asi těžko. Ještě by se každý druhý přidal a sám by nejraději takového člověka potrestal. Takže prosím, být gay nebo lesba není privilegium. Člověk jako člověk.

Článek byl původně napsán pro web: www.lookhere.cz

Tento článek není záměrně xenofóbní a nechce nijak zesměšňovat homosexuálně orientované lidi.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Hanuš | čtvrtek 21.10.2010 19:10 | karma článku: 15,17 | přečteno: 2212x