Tesco, Tesco, hmmm Tesco

Ještě nedávno jsem byl na tom stejně jako většina z vás. Kritika skoro všech marketů, shopů a kdo ví čeho ještě (a převážně Tesca). Jenže nedávno jsem poznal, že je to jinak.

tesco výrobkywww.tesco.com

Společnost Tesco vstoupila na český trh v roc 1996. Za tu dobu (do dneška) stihla zprovoznit celkem 90 obchodů (hyper, super a obch. domy). Získala různá ocenění, např. Hypermarket, obchdoník nebo zaměstnavatel roku.

V letošním roce přišlo Tesco s plánem zodpovědného sousedství (ten zahrnuje mj. body jako ochrana životního prostředí nebo zdravý životní styl), postavilo dva tzv. zelené obchody, a představila ekologicky recyklovatelnou tašku pro nákupy.

 

Většina zákazníků kritizuje AKCE. Promoakce slouží k podpoře prodeje určitého výrobku, který je veden ve stálém sortimentu nebo naopak je zcela nově zařazen do seznamu výrobků a takto si odbyje svou premiéru. Nikdy není "cedulka s nápisem akce" u zboží, které zrovna není takto zlevněno. Nikdy např. vedoucí (či manager) neoznačí v regálu zboží, které není v akci. Pro tyto akce je propracovaný postup. Nechci to tu široce rozebírat.. Ale neplést se slevou, milí zákazníci.

 

Další kdo neunikne kritice jsou zaměstanci (prodavači, pracovníci služeb zákazníkům, vedoucí, manageři...). Málokdy se mi stalo, že by personál byl neochotný či drzý. Pokud ano, tak je jednoduché vysvětlení. Jsme jen lidé a každý den není posvícení...

Spíš si to podle mě dělá většina zákazníků sama svou arogancí. Možná by nebylo špatné si uvědomit, že řetězce trpí nedostatkem pracovních sil, a ti, co již v nich pracují, za to nemohou...

 

Kvalita zboží je téma samo o sobě, které by dalo na samostatný článek. V Tescu platí tvrdé pravidlo WIBI ("nelíbíš se mi, půjdeš do koše"). To chce tak zabránit poškozenému zboží (většinou u potravin), aby se dostalo k zákazníkům.

Nechci tu nějak konkrétně vyzdvihovat tuto společnost, ani ji bránit. Ale někdy mi přišlo nespravedlivé co o ní koluje (i zde na blogu) o zprávy.

To, že někdy má i své chyby nepopírám, ale kdo je nemá. Proto zkuste někdy hledat i to dobré!

EVERY LITTLE HELPS

Autor: David Hanuš | pátek 9.11.2007 21:17 | karma článku: 16,99 | přečteno: 2918x