Povodňový fenomén jménem Facebook a Václav Klaus chytrolínem!

Povodně, které zasáhly území České republiky jsou tragédií. Takovou tragédií, že dokáží zalarmovat stovky, spíš tisíce lidí. Ne k pomoci, ale debatování na sociální síti Facebook.

Velké plus jde připsat snad poprvé zpravodajskému kanálu ČT24. Místy neobjektivní zpravodajství dostalo konečně vale a Česká televize vsadila na čím dál víc oblíbenou sociální síť Facebook. Kde jinde také Češi mohou vysedávat. Ale žerty stranou. Na stránce ČT24 na Facebookukaždou minutu přibývá nový příspěvek se zprávou ze zaplavených oblastí. Někdo přidává fotografie, jiný video, další prosí i pomoc, a jiní zase pomoc nabízejí. Lidé se navzájem informují o stavu řek a potoků.

Česká televize tak kupodivu přetáhla všechny lidi z ostatních zpravodajských serverů (idnes, ihned, tn.cz a novinky.cz mohou utřít nos, že nepřišli s něčím podobným) na své facebookové stránky, ze kterých bezpochyby čerpají i jiné servery. Pro insipiraci, jak to vypadá na zmiňovaných stránkách, můžete kouknout zde.

Jen prezident Klaus by měl být větším "frajerem" a z pouhého konstatování: "Na postižených místech je to velmí špatné", se zapojit aktivněji do řešení vzniklých škod po povodních. Vím, jsem asi snílek, ale už i Radek John (kterého ne zrovna dvakrát musím) na mě působil v reportáži ze zatopených oblastí víc sympaticky než náš pan prezident nebo je snad přeci jenom větší populista?

Všem povodněmi poškozeným přeji brzké vyřešení všech problémů spojených s touto katastrofou.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Hanuš | neděle 8.8.2010 19:55 | karma článku: 13,49 | přečteno: 2185x