Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Filmy roku 2009

Hysterická Angelina Jolie, zamilovaný Oldřich Kaiser, princ Jiří Mádl nebo atentát chystající Tom Cruise? Je jen na vás, který film si v letošním roce vyberete za ten svůj...1. část!

Je to každý rok stejné. Filmaři bojují mezi sebou o diváka, kinaři o platícího diváka a divákům je to nakonec jedno, chtějí se jen bavit. Vyberte si u jakého filmu se letos budete bavit.

Leden

Výměna

Svobodná matka Christine se před odchodem do práce loučí se svým malým synem Walterem. Jenže ten záhadně zmizí a matka propadá v zoufalství. Její syn náhle zmizí. Naději dostane po pěti měsících. Její ztracený Walter se objeví, ale nadšení netrvá dlouho. Matka Christine tvrdí, že nalezený chlapec není její Walter...

Citově vypjaté drama, to je žánr, který herec a režisér Clint Eastwood umí velmi dobře. K tomu o Oscara si říkající Angelina Jolie. Není snad jiné doporučení.

Peklo s princeznou

Princezna Aneta se nechce vdávat - a už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma ze sousední země, kterému byla jako dítě zaslíbena výměnou za vojenskou ochranu království před výbojnými nájezdy. Král Leopold by rád dceru uchránil před nechtěným sňatkem, ale nemůže porušit královský slib. Zrušení svatby by znamenalo válku s mocným vojevůdcem, králem Bedřichem. A tak Leopold vymyslí velkolepou lest: pošle sousedovi zprávu, že se o princeznu uchází sám Lucifer. Netuší ovšem, jakou lavinu nepředvídatelných okolností spustí, že vyvolá nejen hněv pekla, ale hlavně Muribany, žárlivé nevěsty samotného Lucifera...

Na pohádky do našich kin se prostě chodí. O tom by mohl vyprávět nejen Zdeněk Troška. Jak si ale poradil se svou pohádkou Miroslav Šmídmajer, znamý především jako producent, težko říct.  Pomyslnou zárukou snad bude herecké obsazení v čele s Jiřím Mádlem, Zlatou Adamovskou, Petrem Nárožným nebo Miroslavem Táborským.

Únor

Líbaš jako Bůh

Hlavní hrdinkou filmu je středoškolská profesorka, která řeší prekérní situace v práci i doma, kde žije s bývalým manželem, úspěšným spisovatelem. Její život dále oživují ovdovělá sestra, syn i zamilovaná babička, ale zejména vztah s lékařem záchranné služby.

Po utahaném pokračování filmů s polepšovnou a velrybou Jak se krotí krokodýli, přišla Marie Poledňáková s filmem, který není snad poprvé postaven na dětských představitelech. Alespoň trailer slibuje příjemnou podívanou.

Valkýra

Film sleduje události předcházející 20. červenci 1944, kdy byl spáchán ten zřejmě nejproslulejší atentát na Adolfa Hitlera. Především se pak zaměřuje na vůdčí osobnost celého komplotu - plukovníka Clause von Stauffenberga. Operace Valkýra byl plán zosnovaný hlavně důstojníky Wehrmachtu, kteří už nemohli dál přihlížet tomu, jak se Německo pod tíhou spojeneckých náletů mění v jednu obrovskou ruinu. Tito spiklenci počítali se zavražděním Hitlera, pozavíráním vůdčích členů SS a NSDAP a uzavřením mírové smlouvy se Spojenci.

Tom Cruise už dávno není hercem, který by se mohl pyšnit heslem co film, to kasovní trhák. Naposledy překvapil v třetím pokračování Mission Imposible a s malou rolí v Tropické bouři. O to víc bude zajímavé sledovat, jak si povede ve válečném dramatu. Zárukou skvělé podívané je režisér Bryan Singer, jenž má na svědomí X-Meny a poslední pokračování Supermana. Vás snad neunudí tříhodinová délka filmu. 

Březen

Inkoustové srdce

Mortimer žije s dcerou Meggie už roky sám. Oba milují knihy (Mo se živí jejich restaurováním). Před lety předčítal Mo své ženě Tereze a Megii z knihy Inkoustové srdce a tehdy se to stalo poprvé - Mo "vyčetl" z knížky dva podivné, nepříliš přátelské muže a Tereza přitom zmizela... Tehdy se mnohokrát pokoušel vrátit vše zpátky, ale marně. Už dávno to vzdal. Ale jednoho deštivého večera se na prahu jeho domu objevil Prašprst, potulný kejklíř, kterého Mortimer také vyčetl z Inkoustového srdce a který teskní po svém starém světě...

Herec Brendan Fraser, jehož filmy Mumie a Mumie se vrací z něj udělal hereckou hvězdu, přichází po nepříliš vydařeném třetím pokračování Mumie s fantasy filmem, který by mohl po laidáckých druhých Letopisech Narnie zacpat díru na trhu s fantasy.

Normal

Thriller Normal je natočený podle skutečného případu masových vražd, které ve 30. letech minulého století otřásly celou Evropou. Výpravný dobový film zachycuje vražedné řádění i dramatický střet uvězněného vraha a jeho obhájce. Šílený a geniální vrah totiž i po uvěznění rozehrává svůj další smrtící scénář a příběh spěje ke strhujícímu finále.

Po patnácti letech se na plátna kin vrací Dagmar Veškrnová - Havlová, a nutno říct, že si vybrala velice zajímavý scénář filmu, který jen svým trailer stihl oslovit nejednoho diváka. Škoda že se nejedná o pouze českou produkci.

 

Příště se těšte na filmové premiéry z období květen - červen.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Hanuš | úterý 13.1.2009 20:39 | karma článku: 10,94 | přečteno: 1758x
  • Další články autora

David Hanuš

Nejlepší virály roku 2012

Znáte je všechny. Krátká a vtipná videa, šířící se jako virus po sociálních sítích, nejčastěji nenápadně podporující produkt významné firmy. Připomeňte si nejlepší virální videa tohoto roku.

28.12.2012 v 13:46 | Karma: 8,74 | Přečteno: 1428x | Diskuse| Kultura

David Hanuš

Skyfall (90 %) – Nejlepší bondovka bez Bonda?

Nikdy nebyla nová bondovka tak očekávaná (což mimo jiné potvrzuje i zájem diváků, kteří do kapsy producentů za první víkend přihrábli tržbu přes 80 miliónů dolarů a to premiéra v Americe teprve bude...*), jako právě Skyfall. Slibné jméno režiséra Sama Mendesa, tajuplný záporák Javier Bardem a Daniel Craig v nejlepší kondici, jakou kdy mohl mít. Tohle rozhodně nemůže dopadnout špatně!

31.10.2012 v 9:12 | Karma: 13,93 | Přečteno: 1302x | Diskuse| Kultura

David Hanuš

Looper (80 %) – Kdy potkáte vy vlastní budoucnost?

Tenhle nejnovější filmový počin režiséra Riana Johnsona (Bratři Bloomovi) může bezpochyby dostat nálepku „Překvapení roku“. Důvodů k tomu je hned několik.

21.10.2012 v 9:12 | Karma: 8,49 | Přečteno: 767x | Diskuse| Kultura

David Hanuš

Svatá čtveřice (30 %) - I mistr tesař se někdy utne

Původní scénář Michaela Viewegha zrežírovaný (dosud) skoro bezchybným Janem Hřebejkem slibuje divákovi lechtivou letní komedii. Netěšte se zbytečně, i mistr tesař se někdy utne!

1.9.2012 v 19:33 | Karma: 12,72 | Přečteno: 1164x | Diskuse| Kultura

David Hanuš

Méďa (70 %) – Pořád lepší než zpěv Katy Perry…

Překvapení roku v podobě této komedie, vyvolá úsměv na tváři komukoli, tedy pokud vám nevadí, že rozkošný plyšový méďa mluví jako dlaždič.

5.8.2012 v 19:17 | Karma: 9,75 | Přečteno: 1082x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Poslanci projednají korespondenční volbu pro české občany v zahraničí

9. května 2024  5:15

Na mimořádné schůzi se poslanci vrátí k návrhu vládní koalice na zavedení možnosti korespondenční...

Výkonný výbor TOP 09 schvaluje nominaci Ženíška na post ministra pro vědu

9. května 2024

Širší vedení vládní TOP 09, výkonný výbor, se schází už v 7 hodin ráno, aby schválilo nominaci...

Z uprchlíka agentem. Šapošnikov sehrál při výbuchu ve Vrběticích klíčovou roli

9. května 2024

Premium Jakou roli hrál ve výbuchu muničního skladu ve Vrběticích bývalý ruský voják Nikolaj Šapošnikov? O...

Rusko bombarduje civilní cíle a chlubí se tím. Nechutné, říkají Ukrajinci

9. května 2024

Premium Záporoží (od zpravodajů iDNES.cz) Areál stavební firmy v Záporoží nacházející se jen dva kilometry od centra města zasáhla raketa...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3820x
písář o filmu, hudbě, médiích, zážitcích

Seznam rubrik

Oblíbené blogy