Dejte volovi funkci a budete za vola vy! Jako ředitel Kubíček...

To, že se s veřejnými prostředky nenakládá tak, jak by se mělo, ví moc dobře každý občan našeho státu. Vědí to všichni, každý na to upozorňuje, ale vysoce postavení úředníci na to neslyší a radši chodí dál kolem horké kaše. Ale tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne a tentokrát se utrhlo ucho pořádné. Vždyť co, říďa Národního technického muzea Kubíček si chtěl vydělat, tak na to šel počesku...

Na každou svini se už vaří voda, ale jak dopadne tahle kauza, těžko říct. Půjde si ředitel muzea sednout do chládku nebo dostane směšnou pokutu, napomenutí či něco jiného-zanedbatelného? Stejně jako když bývalý ředitel Jaderné elektrárny Temelín František Hezoučký si "vypůjčil" jaderný palivový článek. Potrestání? Žádné.

Takže se ptám (pořád a dokola), kdy se začne brát běžný člověk na stejnou kolej jako "papaláš" alias pan Kubíček? Odpověď je jasná: NIKDY!

Kubíček před ředitelováním muzea pracoval jako vedoucí odboru kultury a památkové péče Krajského úřadu kraje Vysočina. Neměli by se auditoři poslat i tam, aby zjistili kolik škody napáchal tam? Pan Kubíček navíc vše popírá a doufá, že ho audit, který kontroluje jeho "úřadování", očistí.

Ani bych se nedivil, kdyby se ukázalo, že sice se obohacoval o nemalé částky, ale tak nějak je to pan na svém místě, tak mu dohodíme nějakou jinou "trafiku".

Já chci pryč z téhle země, ale kde na to vemu? Aha, musím okrádat všechny kolem sebe. Inspirací mám až až...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Hanuš | pátek 20.8.2010 11:20 | karma článku: 16,18 | přečteno: 2027x