ČS SuperStar 2011: Prosím Vás, kolik se snědlo chlebíčků?

Jestli Vás zajímají talentované české a slovenské hlasy, pak se na druhou federální SuperStar rozhodně nedívejte. Lze tak alespoň usuzovat z prvního odvysílaného dílu.

Televize Nova (ve spolupráci se slovenskou Markízou) nabídla během nedělního dílu Česko Slovenské SuperStar výběr z toho nejhoršího. U pěvecké soutěže je až s podivem, že tvůrci raději sází na nevydařené výstupy soutěžících, než na talentované hlasy. Neštěstí druhých láká diváky více a Hvězdná pěchota je zkrátka sázka na jistotu… První odvysílaný díl ale nebyl jenom „provar“.

Pozitivem je kupodivu „oříznutí“ moderátora Leoše Mareše, který dostal výrazně méně prostoru než Tina, která nahradila Adélu Banášovou. Zřejmě nebude tak pohotová a uštěpačná, jako zmiňovaná Banášová, ale přeci jenom v ní můžeme mít nějakou naději. Ovšem za předpokladu, že se v živých přenosech nebude snažit Mareš uříznout pro své ego ještě větší sousto. Ale to snad už nejde.

Dobrou volbou je zajisté i znovu nasazení porotkyně Gábiny Osvaldové. Svým ostrovtipem a znalostmi dává soutěži zábavný nádech, který ale ihned ztrácí kdykoli se slova chopí porotce Paľo Habera. Ten je pokaždé představován jako jeden z nejpřísnějších v celé soutěži. Proč? Kolikrát se nedá jeho slovům věřit, protože jsou vyřčeny spíše z nutnosti a z očekávání než aby se zakládaly na skutečném hodnocení soutěžícího.

Druhá dáma v porotě, Helena Zeťová, je nemastná neslaná, někdy zcela afektovaná. Jistě, podle prvních ukázek nejde soudit celkově vystoupení Zeťové, ale dá se očekávat, že zcela zapadne ve stínu Gábiny Osvaldové. A rapper Rytmus, který je v porotě určitě jen do počtu, nepředvedl, kromě vulgarit, které se od něho očekávají, nic, co by ho mělo vynést do nebes porotců.

První odvysílaný díl je řádným příkladem, jak zahodit šanci, a to pořádně!

Zcela mimo mísu nám bylo sděleno, kolik že se vypilo vody, snědlo baget a sušenek, kolik se zrodilo improvizovaně vokálních skupin apod. Pokud Vás zrovna tyto statistická čísla zajímají více než pěvecké výkony, pak Česko Slovenská SuperStar 2011 je určena právě Vám.

A kdybyste se měli podle prvního odvysílaného dílu, který byl převážně nudný, rozhodovat, zda sledovat nebo nesledovat ČS SuperStar 2011, buďte si jisti, že se rozhodnete pro druhou variantu. Pokud bude Nova s Markízou pokračovat dál v tom, co nám nabídla během prvního večera, je možné, že fenomén Nova zhasne tak rychle, jako se objevil na televizním nebi. Na škodu by to rozhodně nebylo…

Autor: David Hanuš | pondělí 21.2.2011 8:38 | karma článku: 25,16 | přečteno: 4235x