Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Přesně tak.Volební zákon stojí dnes za těmi,kteří získali v minulosti politickou prestiž a nemalé finanční prostředky na volební kampaně.Lidi chtějí ovšem změnu o které se moc nemluví.

Žijeme v poměrně malé zemi a máme aparát,který jen vysává rozpočet a navíc není schopen zavést takový pořádek,jaký si naše země zaslouží.

Potřebujeme vybudovat legislativní instituci v počtu cca 100 zákonodárců odborné úrovně,volených v 50 (stejně velkých v poměru počtu voličů) volebních oblastech ve vzájemném poměru - muži / ženy a stejný poměr zastoupení i ve vládě o max.1O členech.

Dále se přimlouvám za sjednocení voleb,kdy by si veřejnost vybírala samotné kandidáty lidovým referendem,kterým by se postupně,jednotlivě v každé volební oblasti,přidělovali jednotlivě hlasy.

Vítězní kandidáti by tak (v závislosti na sestupném počtu hlasů) obsazovali senát,krajská,městská a obecní zastupitelstva.

Jsem přesvědčen,že zavedení tohoto modelu by vedlo ke zjednodušení systému a k nemalé úspoře ve státní kase. Tak co Vy na to? Ohlupování národa by té bandě zločinců šlo. Ale co Vy národe nestydíte se sami před sebou?;-(

1 0
možnosti
MW

M39i42l77a29n 47W18a57l77e94k

13. 11. 2013 14:20

Dobrý den,

jak je to prosím s tou Suverenitou?? Jsou dvě? nebo jedna? v republice..když napíči do vyhledávače Suverenita, vyjede mi Bobošíková...Klaus...strana zdravého rozumu...pane Hannigu, nedá se v tom už udělaz nějak jasno????:-/

0 0
možnosti
PS

P56e52t39r 38S20k34á84c68e98l

15. 11. 2013 23:07

Taky jsem zadal "suverenita" a ejhle, vyšla Strana zdravého rozumu! Viz:

http://search.seznam.cz/?q=suverenita+-+strana+zdrav%C3%A9ho+rozumu&aq=0&oq=suverenita&sourceid=szn-HP&thru=sug

Takže změňte vyhledavač. Jasno si musí udělat voliči, pokud ovšem chtějí doopravdy změnu....R^

0 0
možnosti
Foto

Stranu zdravého rozumu beru jako pozitivní prvek ve stávajícím politickém spektru. Musím ovšem trvat na skutečnosti, že listina práv a svobod zaručuje každému z nás účast na demokratickém procesu ve společnosti bez politických stran. Teprve stávající volební zákon deformuje celý proces na stranické volby bez možnosti zvolit si například Vás Petra Hanniga za svého představitele se zárukou, že budete mě Jiřího Hadravu zastupovat se vší zodpovědností a s možností Vás kdykoliv odvolat, pokud tomu tak nebude. Nemluvím dále o zodpovědnosti nejen trestní. Tolik k vlastním volbám. Jinak možná pro Vás jako předsedu strany je návrh zákona ve znění zpracovaném panem Marešem SK-DE málo přijatelný, ale asi by bylo dobré se od diskusí o něm nedistancovat. Stejně tak v některých směrech v nichž se strana vymezuje - zejména k Evropské problematice bychom se měli držet zásady, že s nepřítelem je nutno se utkat a nikoliv mu uhlout z cesty. Je to především o tom, že všichni lidé trpí nesmysly, které na nás evropské společenství vkládá. Nelze to však posuzovat pouze z pozice, že si sami polepšíme na úkor druhých. Přesně to dělají oni. Je nutné dbát na vlastní suverenitu a nezávislost, ale je třeba si uvědomit, že jsme v prvé řadě obyvatelé země, potom Evropané, potom Češi a někde na konci také třeba starousedlíci z Horné-dolné. Je zcela evidentní, že když budeme poctivě pracovat a nikdo nás nebude okrádat, že se budeme ve své rodině mít velmi dobře. Přesto se o tento fenomén spokojenosti musíme s někým podělit neboť by nám požitek velmi rychle zhořknul.

0 0
možnosti
PS

P66e38t73r 72S29k18á86c14e58l

15. 11. 2013 23:09

Vše je o sebedůvěře a důvěře těm, jimž dáme hlas...R^

0 0
možnosti
Foto

Plný souhlas-všichni by měli mít stejné podmínky. Já bych šel ještě dál-zrušil bych nefér dotace parlamentních stran ze státního rozpočtu. Tady na blogu jsem se tímhle tématem zabýval již před volbami. Ve článcích "Rovný? ... Ne úplně nakřivo" a "Předsmrtná křeč současného politického establishmentu"

1 0
možnosti
VH

Vy jste pracovali   u ž   od června? Máte na mysli červen 2013?  Jenže, vážený pane - skutečná strana (nepopulistická, nekorytářská) pracuje několik let, než se - možná - dostane do parlamentu.

  Vy jste začali pracovat po pádu Nečasovy vlády? Jistě pro své voliče. A pročpak jste nepracovali už před tím. To vás voliči (když volby byly v té době jen holubem) nezajímali?  Samozřejmě že nezajímali.  Vás zajímají jen koryta.

   Tak teď jste začali dřív.  Už se připravujete na dubnové (květnové?) volby do parlamentu EU.  Doufám, že voliči do té doby nezblbnou.

0 2
možnosti
Foto

P20e66t36r 82H33a30n51n15i74g

8. 11. 2013 18:01

Strana zdravého rozumu, posléze přejmenovaná od roku 2009 na Suverenitu - Stranu zdravého rozumu má na svém kontě dorovnání důchodů zaměstnanců jejichž firmy před rozdělením měli sídlo na Slovensku a po rozdělení dostávali o mnohdy více jak jednu třetinu menší důchod, než kdyby sídlo firmy u které byli zaměstnáni bylo v Čechách či na Moravě. bylo to těžce vybojováno 5 rozsudky Ústavního soudu.

A navíc, v životě nikdo z našich lidí nebyl u koryta, to si asi pletet s jinými, parlamentními stranami.

0 0
možnosti
Foto

P14e68t98r 47H81a18n44n68i84g

8. 11. 2013 14:07

Skutečně nemohu za to, že média pořád mlela šéfka Suverenity. Podívejte se na http://www.mvcr.cz. Zkratku Suverenita má právo užívat pouze Suverenita - Strana zdravého rozumu. A média to vůbec nerespektují. A lidé, jako pan Klauda mi budou mlátit o hlavu, že jsme polepili billboardy celou republiku.

0 0
možnosti
RK

To je těžké když nerozumíte psanému textu. ;-D  Jak potom chcete uspět v volbách?

0 0
možnosti
Foto

Nastavil jste si v článku tak mikroskopické písmo, že je mé staré oči již nepřečtou. Škoda. Možná bych s Vámi i mohl souhlasit.

0 0
možnosti
Foto

P44e68t63r 91H53a34n56n69i94g

8. 11. 2013 18:03

Omlouvám se, bylo to omylem a už se to nedalo změnit

0 0
možnosti
RK

Tak jsem si najl na váš FB. Poslední zápis je z dubna. Pak tam jsou fotky... koho pak to na nich máme? No Bobošíkovou.    "Doklad o tom, že jsme navzdory přání novinářů s Janou Bobošíkovou v pohodě. JB přišla poblahopřát PH k 65tinám. Přísedícím je megahvězda 80tých let, Vítězslav Vávra."    No a odkaz na tento půvabný článek: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Hannig-Zadna-roztrzka-jak-pise-Tyden-Bobosikova-je-politicky-talent-187744    Takže co si potencionální volič má o vás myslet? I kdybyste se nacpali do TV a měli stát polepený billbardy, to vám nepomůže, když nedokážete udělat ani to, co je zadarmoRv

2 2
možnosti
Foto

P96e19t37r 78H94a41n41n89i48g

8. 11. 2013 14:03

Proboha na jakém facebooku jste? Podívejte se na http://www.szr.cz. Mohl byste mi napsat, jak jste se na Vámi uvedený facebook dostal? Žádné plakáty jsme nelepily, ba dokonce ani nevydali. Ani jeden billboard neměli. To všechno Bobošíkové Hlava vzhůru. Už mě to unavuje stále vysvětlovat. V pohodě jsme byli v roce 2010 a nakonec při krajských volbách 2012 a pak už nespolupráce.

0 0
možnosti
Foto

K93a25r78e39l 72R16a66d35a

8. 11. 2013 11:00

Vaše strana je velmi sympatická, ale hodně vám škodí, že si vás voliči spojují s paní Bobošíkovou. Změna názvu strany by vám přinesla nezanedbatelné množství voličů.

K potřebným prostředkům na kampaň: Piráti to zvládli pod půl miliónu. Hodně pomohli příznivci, kteří vylepovali ve volném čase a zadarmo.

Takm jak jsou rozložené síly v parlamentu, nelze čekat nějaké pozitivní změny volebního systému.

0 0
možnosti
PS

P44e71t64r 45S79k55á77c78e75l

8. 11. 2013 19:32

Každé zlo je na něco dobré, Suverenita totiž vystihuje to, oč zde běží. Okamžitě by po takovém zrušeném názvu sáhl někdo jiný, o "zdravém rozumu", po němž již roky všichni volají, ani nemluvě. Název bych zachoval a všem trpělivě vysvětloval skutečný stav. I to, jak mediokracie mlží a neinformuje objektivně. I přes "novinářský kodex" informují tak, jak jim jejich pantáti (inzerenti) diktují. Vše se stejně jednou provalí, voliči k tomu mohou přispět tak, že u sebe provedou změnu a budou volit jinak...R^

0 0
možnosti
PJ

Ono by úplně stačilo nezveřejňovat volební preference vůbec. A to nejen před volbama, ale i v průběhu volebního období. Lidi by pak nebyli hloupě ovlivňováni, protože co si budeme povídat, hafo lidí nevolí podle svého osobního názoru a přesvědčení, ale opičí se po svém okolí a nechá se ovlivnit těma, co nejvíc verbují.

1 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik