Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

Napsal jste to tak, jak to říkám...ja bych dala podporu prvni 3 měsíce a po tu dobu by meli cas se začlenit...a začít se živit prací.

2 0
možnosti
GK

Dnešní zpráva na jiném webu dokládá, že Zelenskyj je poněkud nedůtklivý. Konkrétně článek "Zelenskyj odvolal ukrajinského velvyslance v Británii, který ho kritizoval za „nezdravý sarkasmus“".

Cituji: "Vadym Prystajko nebude nadále ukrajinským velvyslancem ve Spojeném království. Osudnou se mu stala poznámka o „nezdravém sarkasmu“ na adresu svého prezidenta Volodymyra Zelenského, a to v souvislosti s mediální přestřelkou mezi ním a britským ministrem obrany Benem Wallacem. Zelenskyj v pátek Prystajka z funkce odvolal". A to vypustil jen tuto decentní připomínku k Zelenskému: "Odpověděl s trochou nezdravého sarkasmu. Mezi dvěma spřátelenými zeměmi to není potřebné". Ano, tak málo stačilo Zelenskému, aby velvyslance odvolal.

1 0
možnosti
JK

To není první případ, už se to několikrát stalo. Nejde totiž o to, že kritizoval Zelenýho, ale že cokoliv komentoval. Jestli se nemýlím, tak ani u nás si nesmí diplomatičtí pracovníci dovolit kritizovat svého chlebodárce, tj. aktuální vládu. Hned po začátku války bylo takových případů více, hodně ukrajinských velvyslanců mělo ke spoustě věcí komentáře - jak se pak na Ukrajině situace trošku stabilizovala, tak je jednoho po druhém odvolali.

1 1
možnosti
JK

Jinak těm, co tady tak propagují pacifismus a že ruská okupace z roku 1968 byla "fešácká", takže nač má mít ČR svoji armádu: Na všechno si veřejnost zvykne, už vidíte a ještě uvidíte. Teď bylo hlavní téma vzrušení, že USA dodá Ukrajině ty granáty se submunicí (protože standardní granáty nejsou). Zjevně to už Ukrajinci používají a dobrá zpráva je ta, že USA toho mají na skladech něco mezi 10 a 15 mil kusů, takže Ukrajinci teď budou moci řešit opotřebení dělových hlavní, nikoliv to, že jimi není co prohnat. - - - - Tahle válka potrvá ještě pěkně dlouho. Paradoxně by tomu pomohlo, pokud by došlo na Trumpova slova v jeho nedávném rozhovoru, kde řekl, že by Putina motivoval k dohodě se Zeleným tím, že v případě neuzavření dohody o míru (v termínu do 24 hodin od výzvy Putinovi) by dal ze strany USA Ukrajině všechno, o co by si řekli. Protože pokud by UK měli letectvo a dostatek výkonu v dělostřelectvu, přestala by ta válka být asymetrická a byla by šance na porážku Ruska pěkně zvýšená. - - - - Jinak poraďte, pokud teď Rusko bude potápět turecké lodě s ukrajinským obilím a Turci se tomu budou bránit (výběrovou likvidací části ruské černomořské flotily a vynucováním bezletové zóny nad Černým mořem, třeba?) a požádají ostatní členské státy NATO o asistenci, budeme teda ve větší válce s Ruskem, než už jsme, jak tady někdo psal? A dojde teda na slova toho Solovjova, že není na co čekat, atomovku na Prahu a hned?

0 1
možnosti
ZZ

Dohoda je vypovězena a lodě do Ukrajinských přístavů nesmí.

Další přemítání je zbytečné. Kdo to chce zkusit, jedná na vlastní triko a nebezpečí.

0 0
možnosti
JD

J53a95n 59D33o83u65š25e56k

19. 7. 2023 14:07

Je to herec a hraje blbě.

2 1
možnosti
JK

Ale nepovídejte, dal jsem Vám mínus. Tak hlavně je producent, a dost úspěšný, že jo. Dobře, na starý kolena se dal na politiku, resp. "jakopolitiku", protože neparlamentní strana, to je jenom taková hra, jakože něco, ale ono nic. Viz dneska ČSSD, které jsem třeba já členem - je to hitparáda marnosti a vidím to zblízka. Nicméně pan Hannig už má nějaký roky, takže jeho koníček má můj obdiv, a já mu přeji pevné zdraví a aby mu optimismus ještě dlouho vydržel, protože i když s ním zrovna moc nesouhlasím, tak je mi přesto docela sympatický a rád bych na tom byl v jeho věku tak perfektně, jako je na tom zdravotně a rozumově on.

2 0
možnosti
Foto

1) Vzhledem k neustálému bombardování prakticky celého území Ukrajiny je válečnou zónou také celá Ukrajina.

2) Ano, pomoc Ukrajincům by se mohla omezit, ale upozorňuji, že ani přes masívní zaměstnávání Ukrajinců stále nemáme dostatek nezaměstnaných a to je brzdou dalšího růstu. Podmínkou hospodářksého rozvoje je dostupná pracovní síla.

3) Zbrojní průmysl není v bůhvíjak dobré situaci. Před rokem 2022 zredukoval kapacity, protože závisí na monopsonu - dominantním odběrateli státu. Státy nemají na vojenské zakázky peníze. Rozběhnout zbrojní výrobu stojí stovky miliard dolarů a vy nevíte, jestli se vůbec kdy vrátí. Pokud konflikt skončí třeba za rok příměřím, bude to pro zbrojaře obrovská ztráta. Podívejte se na to z pohledu akcionáře zbrojařské firmy: Dividenda 2-4%, kolísající kurs, žádný velký růst kursů. Ten už proběhl v euforii v roce 2022. Lockheed, Rheinmettal, Hensoldt, Raytheon, General Dynamics, Rockwell, Maffei. Má smysl do toho investiovat? Kde máte nakoupené akcie vy, když o zbojařích tak zasvěceně hovoříte?

1 2
možnosti
Foto

P33e71t34r 20H25a44n44n79i28g

17. 7. 2023 18:25

Takže válku, aby akcie zbrojařských firem neklesaly. Teď jste uhodil hřebíček na tu skutečnou hlavičku. A co mrtví lidé. Vojáci, civilisté. Navíc chci vidět ty mafiánské typy v těch jeepech, mercedesech, a BMW s registračními značkami AO, AA, Kam padla jediný dron a to na trafostanici kdesi na Poloninách, jak budou plnit jako pracovní síla naši potřebu růstu.

4 1
možnosti
Foto

P96e50t59r 51H41a75n50n95i86g

17. 7. 2023 10:22

v této chvíli: 15101 čtenářů článek první dle čtenosti, karma 47,93 článek první dle obliby

Tak co mi napíšete, moji obligátní kritici. Nikoho nezajímají mé články?

7 0
možnosti
Foto

Při 15246 přečtení(otevření) blogu je karma 47,95, což znamená, že přímou karmu dalo 2130 čtenářů tj. 13,97%.

A jenom taková douška na konec.

Takže nic moc.

Návštěvnost cirkusu obvykle nejvíc zvyšuje možnost vidět dvouhlavé tele.

1 6
možnosti
JK

J44o44s15e57f 46K60l31a96t

16. 7. 2023 22:07

Možná byste měl dopsat, že ten váš Ben Wallace už dávno hodil zpátečku.

0 0
možnosti
GK

Jakou "zpátečku"? Diplomatickými slovy zopakoval totéž:

"Ukrajina si má uvědomit, že v mnoha zemích a parlamentech nemá tak silnou podporu jako ve Spojeném království" (...) "Dodal, že Ukrajinu bude osobně i nadále podporovat, ale národní parlamenty mají často „konkurenční potřeby“ :))

5 0
možnosti
KK

Ale však on by rusák možná měl zájem - co se dalo ukrást (zejména nerostné zdroje na Donbase a v Azovském moři) už ukradl, co z civilní infrastruktury mohl zničit, už zničil, takže status quo by mu zřejmě docela vyhovoval. Jen ta genocida se tak úplně nedaří tak hezky, jako za Stalina:-/

3 0
možnosti
JK

Zase na pár roků, než se to uklidní. Pak to na Kyjev zkusí znova. /toto je lepší varianta, já si myslím, že je stále ve hře varianta, že bude v Kyjevě hotovo do těchto vánoc a do pár let se Rusku podřídí celá východní a střední Evropa/.

1 2
možnosti
JK

Blog jsem nečetl, stačí mi titulek plus jméno autora. Ukrajina je v extrémně delikátním postavení, něco jako evropští Židé za druhé světové války. Zbytek světa plácá cosi o humanitě, zatímco Putin postupuje vpřed. Pokud nedojde k nějakému zázraku, Ukrajina se vojensky a hospodářsky zhroutí - je to jen otázka času. Tuhle se hodně diskutovalo to, že USA budou dodávat kazetkovou munici. Hrozně se namlelo o tom, jak je to nehumánní a podobné blemcy. Copak nikdo nevidí, proč se musí dodávat kazetková munice? No protože Západ není schopen vyrábět dostatek standartních dělostřeleckých granátů. Sklady jsou už vyprázdněné na bezpečnostní minimum a výroba produkuje tak 1, možná 2% ukrajinských potřeb. A USA má snad 10 či 12 mil ks kazetkových střel, které jsou z hlediska jejich bezpečnostní strategie vyřazené - jen nebyly zlikvidovány. Tak se vezmou a Ukrajincům se dodá alespoň tato munice, protože jinak by byl Kyjev do těchto vánoc ruský. S kazetkami budeme doufat, že bude ruský až napřesrok. Fakt to nikdo nechápe? - - - - Zelený přece věděl, že napůl rozebraný stát nemůže NATO přijmout - nejde ani o to, že by se snad mělo NATO něčím takovým zapojit do války /jeho obranný sektor už je do války zapojený, co víc chcete?/, jde o to, že země NATO chtějí po Ukrajině ofenzívu a nemají kapacitu ji živit. Takže já to chápu jako zoufalý ukrajinský nářek, zatímco je ruský dobytčák odváží do gulagu na Sibiř. Evropa se na to kouká, jak jinak.

1 8
možnosti
Foto

P84e48t88r 53H40a77n66n53i22g

16. 7. 2023 20:26

Přesná diagnóza. Já jsem blog nečetl stačí mi jméno autora. Otřesné. Je úplně jedno o čem autor píše. Chováte se stejně jako bolševik. Stačilo jméno emigranta, třeba Kundery, Škvoreckého a vše bylo zakázané. Jen tak dál chlapci. Pletete si na seve ostnatý bič.

12 3
možnosti
JS

Zelenský je ten menší problém s Ukrajinou. Ten větší je, že po osamostatnění tato bývalá sovětská republika se nebyla schopna konsolidovat jako moderní stát a proměnit stagnující sovětskou průmyslovou základnu v prosperující moderní ekonomii. V posovětském vývoji, Ukrajina je velikou výjimkou. Zatímco ostatní republiky se dost rychle politicky sjednotily kolem místních pohlavárů a mafiozů (Lukašenko, Alijev, Karimov, Ňazov, Nazarbajev) na Ukrajině žádný z oligarchů neměl takovou moc aby na sebe strhl moc v celé zemi. V Rusku, podobný vývoj byl zastaven Putinem a jeho "silovikami" ze Sobčakova Petrohradu. Ukrajinu ale oligarchické války přivedly do abnormálního stavu, kde se moc státu a organizovaný zločin sloučily natolik, že sou k nerozeznání a není možné je od sebe oddělit. Už v roce 2002, Misha Glenny, poradce prezidenta Clintona psal, že v případě Ukrajiny mluvit o státu jako mafii, není nadsázka ale věcný popis situace. Bývalý poradce ukrajinských prezidentů Kravčuka a Kučmy, Rostislav Iščenko, který dnes učí politologii v Moskvě, píše o "chronické parazitické ekonomii" posovětské Ukrajiny. Po dlouhou dobu kradla Rusku plyn a naftu, dnes žije jen z "půjček" Západu, které nemůže splatit ani kdyby chtěla.

14 1
možnosti
Foto

Otázka je, můžou za to Ukrajinci, nebo to je výsledek dobré práce 5. Ruské kolony ?

4 4
možnosti