Soud: Musí se jet podle regulí, i kdyby byla ohrožena třetina občanů

Někdy se špatný rozsudek obrátí v dobro. To se přesně stalo po vynesení rozsudku Městského soudu v Praze.

Na popud jednoho advokáta tři soudci pravomocně rozhodli, že není důležité, že máme jednu z nejnižších úmrtností, ale že se nejelo podle regulí.

  Nesouhlasil jsem s Andrejem Babišem a většiny poslaneckého klubu ANO, že je nutné ukončit nouzový stav k 30. dubnu, neboť si myslím, že je nutné nouzový stav držet co nejdéle, až do doby, kdy už bude téměř všechno povoleno. To jest, kdy budou, otevřeny všechny restaurace, hospody, kadeřnictví, nákupní centra, sportovní zápasy, dokonce koncerty, hranice pro naše občany a další věci. Prostě jenom proto, aby se nenašel nějaký hnidopich šťourající se v našem naprosto nepřehledném právním systému, jako se stalo žalobou advokáta k pražskému městskému soudu.

  Městský soud v Praze zahrál úlohu užitečného idiota v ten naprosto pravý čas. Jeho rozsudek asi přiměl premiéra, aby přehodnotil svůj dosavadní postoj, který získal zřejmě lobbováním kapitánů průmyslu, ukončit nouzový stav k 30. dubnu. Uvědomil si, že v zájmu zdraví národa je nutné rozvolňovat tak, jak je nyní naplánováno, ale v rámci nouzového stavu. To umožní okamžitou korekci kdyby se ukázalo, že dochází k drastickému nárůstu úmrtnosti.

   Výsledky jednání Senátu, který je složen převážně ze senátorů uvažujících stejným způsobem jako jeho nynější předseda, jsou také jiné, než by si přála většina občanů této země. Je to dáno tím, že lidé neschvalují existenci Senátu jako takového, tudíž nechodí k volbám do této horní komory Parlamentu ČR a složení Senátu je z tohoto důvodu takové, jaké je. Ještě že vláda má možnost pohodlně Senát přehlasovat.

   Neustále proto zdůrazňuji, že i ti, co zavrhují Senát, musí i se skřípěním zubů chodit k volbám do horní komory, protože Senát je nezrušitelný. Senátoři se obměňují v šestiletých cyklech a nikdo už zvolený si prostě rybník nevypustí. Musela by se totiž změnit Ústava a k tomu je nutný také souhlas Senátu. Proto se nesmíme divit, že Senát má naprosto jiné názory než vláda a prezident. To bylo naprosto jasně vidět na posledních senátních volbách, kdy ti prezidentští kandidáti, kteří nejvíce kritizovali Miloše Zemana a kteří následně kandidovali do Senátu uspěli (Drahoš, Fischer, Hilšer) a my dva kandidáti, kteří jsme v podstatě měli podobné názory jako náš prezident, jsme propadli (Hannig, Hynek). Je to dáno tím, že prezidentské volby se zúčastnilo přes 50% všech registrovaných voličů a voleb do Senátu nepoměrně méně.

   To byla malá odbočka. Velikým nebezpečím, na které právě bezděčně poukázal rozsudek městského soudu v Praze je, že při zrušení nouzového stavu k 30. dubnu by se stalo toto: 1. května by padla veškerá zavedená opatření, která se mají právě do 25. května postupně rozvolňovat. PADLA BY NAJEDNOU. A to by bylo velikým nebezpečím pro občany zvláště seniorského věku, ale nejenom pro ně, ale i pro diabetiky a další lidi i věku mladšího, trpící nějakým chronickým onemocněním. Mohla by raketově narůst úmrtnost, kterou vláda až do této chvíle držela na uzdě. Vzpomeňme na Itálii, Británii, Francii, Španělsko a nyní katastroficky New York s desetitisíci mrtvých. Vyzývám proto ty strany, které nejsou v příkrém rozporu s vládou, to jest KSČM a SPD, aby vládu podpořily v rozšíření nouzového stavu do 25. května a umožnily tak postupné rozvolňování, ostatně tak, jak si to přeje i prezident republiky.

Mgr. Petr Hannig, předseda strany Rozumní

Autor: Petr Hannig | neděle 26.4.2020 9:00 | karma článku: 48,33 | přečteno: 11098x
  • Další články autora

Petr Hannig

Iveta – jak to bylo doopravdy

4.4.2024 v 12:12 | Karma: 48,10

Petr Hannig

Nejistota ve všem

28.3.2024 v 15:04 | Karma: 46,04

Petr Hannig

I rohlík může v ústech zhořknout

21.2.2024 v 10:12 | Karma: 47,85