Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Článek postavený na lži, spíše pitomosti, které soudný člověk nemůže věřit . Nevím nic o tom, že by podniky něco odváděly do EU, spíše čerpají dotace, peníze tam odvádějí státy. My jsme však zcela jednoznačně čistými příjemci.

0 0
možnosti
PS

P91e98t67r 78S74k64á42c34e66l

23. 1. 2014 21:33

A hodná EU nám nalévá finance, později přestane. My budeme muset zase jen dávat na ucpání děr, které nezpůsobíme. Má tohle hospodaření logiku? Budoucnost určitě nemá vůbec, v historii lidstva totiž nenajdete jediný příklad, kdy se říše (500 milionů lidí ze 28.států!) řízená z jednoho centra brzy nerozpadla, byla 300 let soudržná. Rakousko-Uhersko vydrželo tak dlouho proto, že základem byla rodina. Sice vládla šlechta, ale tu tvořily rodiny, funkční rodiny. Nikoliv jako nyní, kdy šéf vlády neuřídí ani svoji rodinu, natož stát...

0 0
možnosti
JP

J88i86ř18í 55P14l54í67v56a

15. 1. 2014 17:57

Nějak tomu nerozumím. Že by podniky posílaly nějaké platby přímo do Bruselu? To asi ne.

 Kromě přímých plateb, které platí stát jako příspěvek, vím jenom o tom, že EU si nechává všechny celní poplatky, ježto jaksi "ochraňuje trh EU před USA, Čínou  a dalšími nečleny EU.

1 0
možnosti
VH

Vždyť vy vůbec, ale vůbec nechápete, v čem je problém (nebo chápete, ale to byste zase nemohl napsat přitažlivý nadpis o kálení na hlavu).

   Ten rozdíl je dán základní skutečností:  v ČR platí stejnou dotaci obnovitelným zdrojům jednotlivec, jako podnik.  Ve Francii nesou větší podíl nákladů jednotlivci (a proto může nést menší část nákladů podnikatelský sektor). No - a v Německu nese prakticky celou zátěž prostý občan.

   To ona srovnávací studie kritizovala.  Nepřímou dotaci průmyslu obyvatelstvem ve SRN.

    Podle vás by se zřejmě - abychom si nenechali kálet - měla zvýšit cena zelené energie nejméně 3x.    Všichni pěkně děkujeme.

0 0
možnosti
Foto

P95e76t47r 32H70a23n82n58i16g

15. 1. 2014 15:34

Tato studie (mimochodem byl to krátký článek v LN) nic takového neříkala. Prostě to bylo ve vztahu k Angele Merkelové, která rezolutně jakékoliv úpravy v korekci těchto čísel zamítla. Takže nevím , kde zase Vy berete Vaše tvrzení.

1 0
možnosti
MP

Už jsem to dnes někde psal. Dotace a finance hlavně ve prospěch Německa. Ostatní mají nárok na méně fdotací a musí dávát víc financí. To eurofanatici nikdy nepochopí. Ve volbách do EU proto volme strany euroREALISTICKÉ!

3 0
možnosti
PS

P36e16t93r 94S98k91á20c25e19l

15. 1. 2014 18:15

Takže se znovu potvrzuje platnost starého českého, léty osvědčeného přísloví: "Čert spolky stvořil, ale nemiloval". 

Z jakého vážného důvodu jsou zavedeny platby Bruselu přímé, nepřímé, poskytovány různé dotační programy apod.? V džungli předpisů a podle nich realizovaných plateb se těžko orientuje i průměrný ekonom a vyhovuje to zase jen byrokratům v Bruselu, potažmo státům, jejichž zástupci mají v Bruselu hlavní slovo.

Eurorealisté, pokud budou zvoleni, určitě v tomto ohledu zavedou zjednodušení toků peněz tak, aby nepadl ani stín podezření, že některý stát ve všeobjímající EU nežije na úkor ostatních. Zatím ale zde minimálně podezření je, kdopak a jak je vyvrátí?R^

Nikomu opravdu nebylo v roce 2003 podezřelé, jak k nám před referendem o vstupu do EU jezdili jeden "cenič zubů" za druhým a slibovali hory doly? Jaké jsou skutky po deseti letech? Rozvrácené zemědělství, bourání cukrovarů, okleštěný průmysl. Průšvihy s čerpáním dotací. A ať mně nikdo netvrdí, že dostáváme víc od EU, než jim přispíváme. Tak hodní a hloupí zase v Bruselu nejsou.

A budují se další prodejní sklady, pardon supermarkety, za účelem zajištění odbytu potravinových přebytků (rozuměj neprodejných tam, kde byli vypěstovány) ze států tisíce kilometrů vzdálených. Přitom je prokázané, že nejzdravější potraviny jsou ty, které zemědělci vypěstovali v okruhu 60.kilometrů...

2 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik