Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zjišťuji, že se mé diskuzní příspěvky neobjevují pod články jiných autorů

0 0
možnosti
Foto

Pod mým ano. Děkuji.

0 0
možnosti
LE

Čas je jenom jeden a naše měření času by to mělo respektovat! Jsem pro jeden čas a doufám, že už brzy zvítězí zdravý rozum nad byrokracií a já se ještě za svého života dočkám toho, že poledne bude v poledne stejně v prosinci jako v červenci.

0 0
možnosti
Foto

Lidská bezohlednost udělá větší škody jako vichřice, která se u nás prohnala.

Deset let jsem na úhoru za moji zahradou pěstovala stromky, 3 břízky, 2 modříny, 6 smrčků, borovičku a vrbu. Nebylo to lehké, ne každý přežil, ale tato skupinka vydržela.

 Na podzim se rozhodlo, že se z polní cesty udělá asfaltová a mě požádali, ať dva smrčky odstraním a oni cestu trochu odkloní ze směru, aby stromky zůstaly.

Jaké však bylo včera moje překvapení, když mě navštívil člověk z firmy, pro kterého je strom asi jen prostředek pro vykonání potřeby a oznámil mi, že vše zlikvidují, protože cesta musí jít podle zakreslení.

Na otázku, zda je možné zdravý porost takto zničit, řekl, že na obci mají povolení.

Velký pátek, den kdy zem ukazuje své poklady, já o ty moje takto přišla.

Není to jen smutek, který cítím, ale i strach, co čeká v budoucnosti tuto zem, kde v pořadí důležitosti je starost o přírodu na posledním místě, protože nepatří mezi podnikatelské zájmy.

Ona však je silná, ukazuje nám jak umí bojovat s lidskou hloupostí a bezohledností. Následky však neseme všichni, nejen ti, kteří tento stav zapříčinili.

0 0
možnosti
PS

Vydržte. Budeme neustále tlouci a bude nám otevřeno. Mj. protože platí:

„Zdravýrozum si získá přízeň, cesta proradných vede k záhubě“ » Přísloví č. 13,odstavec 15.R^

0 0
možnosti
PS

Pokud zde diskutující se poctivě seznámí s uvedenými odkazy na škodlivost stresujících změn času na hodinách (čas jako takový změnit nelze) a stále trvají na názoru že o nic nejde, hodina sem, hodina tam, jen respektuji jejich názor, úsměvem provázím jejich stanovisko a je mi jich líto. Protože:

„Zamykámesvá srdce před trpícími!“

Bohužel většinou jsou to děti, mládež, přestárlí spoluobčané a lidé citliví. Jde o obranyneschopnou vrstvu populace a když se jedinec vzepře, podobně jako paní Ute Neuová z Hergatzu v Bavorsku, čtěte níže, jak dopadne. V legraci jsme si s panem Peckou za jeho života říkali, že jeden druhého zažalujeme pro neplnění vl. nařízení, které se opírá o zákon č.54/1946 Sb., totiž že nenatočíme hodiny ve dvě hodiny ráno, jak je všem oprávněným občanům vl. nařízením uloženo! Byl by to zajímavý precedens pro další jednání soudů. Berte tohle jako další impuls k diskuzi o nesmyslnosti časového vyletnění u nás. V Bruselu a jinde ať si dělají třeba stojky...R^

0 0
možnosti
Foto

Kdo že jsou ti trpící?

Děti? Mám čtyři děti a i když už jsou všichni dospělí, pamatuji si na dobu kdy nás právě oni budili dřív než budík. Jejich nožky zaťapkali po podlaze a už se cpali k nám pod deku. Těm byly hodinky naprosto ukradené. Měly svůj vlastní čas. 

Mládež? Kdyby mohli, klidně by strávili u počítačových her celou noc bez ohledu na to jak jsou ovládáni svými biorytmy.

Přestárlí spoluobčané? Ti jsou v důchodu a svůj režim si mohou řídit mnohem lépe než většina z nás. Často jim jej určuje jejich tělo a ne hodinky.

Lidé citliví? K těm patřím já. A posun času na hodinkách se mnou nic neudělal. Na budíku před sebou mám i teď čas 9:33, na hodinách na stěně je už asi dva roky čas 1:20. Klidně tu svou legraci dotáhněte do konce a podejte na mě žalobu, že neplním vládní nařízení. Samotného by mě zajímalo, jak by se s tím soud popasoval. A to vám klidně půjdu i na ruku při argumentaci ohledně nesmyslnosti letního času, pokud se zdržíte nesmyslné argumentace ohledně popírání přírodních zákonů. Pokud by soud konstatoval, že by lidé měli mít větší svobodu v řízení svého denního režimu, byl bych potěšen. Otevřela by se tak cesta třeba k úpravám či zrušení zákoníku práce.

0 0
možnosti
PS

http://relax.lidovky.cz/rozdil-mezi-vnitrnimi-hodinami-a-konvenci-muze-skodit-zdravi-pup-/zdravi.aspx?c=A150329_210420_ln-zdravi_sho

Další článek s důkazy vědců o škodlivosti. Co na to vy, zastánci přešupačení času na hodinách?R^

1 0
možnosti
JS

polovina lidí z mého okolí má problémy, včetně mě, věřím, že je to tak v celé společnosti, jsou lékařské studie, tak kdy se s tím konečně začne něco dělat!

2 0
možnosti
PS

Pro všechny, kdož nabádají neposílat děti na první vyučovací hodinu. Dopadnete takto, viz:

Němka bojkotuje letní čas 
už 25 let. Nezlomil ji ani soud Berlín – Až týden může podle lékařů trvat člověku, než si zvykne na přechod ze zimního na letní čas. Ute Neuová (59) 
z bavorského městečka Hergatz si však nezvykla nikdy. 
O víkendu hodinu dopředu neposunula. Stejně jako to neudělala nikdy za posledních 25 let.  Matka čtyř dětí se už čtyřikrát dostala do střetu se zákonem, protože své ratolesti vysílala do školy po několik měsíců den za dnem o hodinu později. „Musela bych vytrhnout své děti z hlubokého spánku 
a to bych nemohla," svěřila se Neuová regionální stanici Bayerischer Rundfunk. Podle ní měla pro její postoj řada učitelů pochopení, ale vzhledem k tomu, že školní docházka je povinná, skončil její případ od počátku 90. let opakovaně před soudem. Poprvé vyvázla bez trestu, soudce měl pro její argumenty pochopení. Později však sankce začaly přitvrzovat. Náročný půlrok „Později jsem musela zaplatit polovinu navrhované pokuty, o rok později už jsem platila celou částku. Myslím, že to bylo tisíc marek," vzpomíná podle Bayerischer Rundfunk Neuová. Děti už odrostly, ale vytrvalá Němka svůj boj nevzdává. V březnu pro ni každoročně začíná půlrok, kdy žije v jiném čase než všichni v okolí. Pokud je objednaná k lékaři na devátou hodinu, napíše si ji do diáře na osmou. „Je to jednoduché," řekla listu Der Münchner Merkur žena, podle níž člověk musí žít v souladu se sluncem a přírodou. Během let už zorganizovala množství akcí a petic, svého cíle zrušit letní čas ale zatím nedosáhla. „Rusko letos čas neměnilo, Francouzi něco podobného chtějí už dlouhou dobu a nyní je pro i 75 procent Němců," tvrdí nezlomná Němka.

P.S. Od: Skácel Petr - Ruská Federace již od roku 2011 neprovádí nesmyslné pootáčení hodin a všichni jsou spokojeni. Smekáme před paní Ute Neuovou z Hergatzu.

Více na: http://www.denik.cz/ze_sveta/nemka-bojkotuje-letni-cas-uz-25-let-nezlomil-j

2 0
možnosti
PS

P85e79t92r 43S70k30á74c13e91l

26. 3. 2015 21:23

Ještě jeden odkaz na článek s varováním:

„Ať jsou však příčiny jakékoli, závěry studie zřejmě ukazují, že v pondělí po zavedení letního času by mohl být posílen personál nemocnic,“ řekl Sandhu. Podle něj by se však obdobné studie měly provést i ve státech jako Havaj a Arizona, kde letní čas nezavádějí.

1. Den po zavedení letního času se o 25 procent zvyšuje počet srdečních záchvatů.

2. Federální zákon z roku 1966 umožňuje státům v USA si v referendu odhlasovat, že tzv. "letní čas" NE. Na Havaji a v Arizoně vzali lidé rozum do hrsti a žijí zdravě, v souladu s přírodou. V¨Více zde:

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/331959-po-zavedeni-letniho-casu-pribyva-o-ctvrtinu-vic-infarktu-zjistila-studie.html

R^

1 0
možnosti
PS

P75e47t91r 48S62k70á17c33e35l

26. 3. 2015 13:05

Pro všechny, kdož i přes uvedenéargumenty lékařů a vědců stále setrvávají na svém názoru že časové vyletnění jebezvadné, sděluji:

Panu Stanislavu Peckovi,pekaři z Chrudimi, 25 roků psali spoluobčané o svých strastích, o nemocechkteré jim tzv. „letní čas“ přináší. Měl jsem za 20 let spolupráce s ním tučest mj. nahlédnout do dopisů jemu doručených. Mým úkolem bylo vybrat adresylidí vzdělaných a zvláště odborníků z oboru poruch spánku apod. Věřtenevěřte, vydalo to na dva listy formátu A4. Odhadem 40 lidí se zdravým rozumem,kteří věcně proti natáčení hodin protestovali a poukazovali na škodlivosttakového počínání, na stresy, které ničí naše zdraví. Takže jen kladu prostouotázku, zda všichni tito a další lidé se mýlí a v čem? Jaké argumenty, alevážné a určité, máte pro nic dobrého nepřinášející posouvání hodin ve dvěhodiny ráno (čas jako takový posunout nelze, den má jen 24 hodin) ?R^

1 0
možnosti
PS

Upoutal mě článek o důvěřivosti - k němu jen za sebe dodávám:

Nevěřte politikům, kteří chtějí jen naše dobro, hlásají svobodu rozhodování a navrácení moci k lidu (zvláště po roce 1990, upřímné díky za něj) a přitom nám dvakrát ročně přikazují pootáčení hodinami!! Již od roku 1979. Jak to jde dohromady?

Viz:

http://ludmilastrakova.blog.idnes.cz/c/455153/kam-muze-vest-prilisna-duverivost-ve-tvare-osobnosti-tituly-nebo-spolecenske-postaveni.html?ref=viaczaujalo

R^

0 0
možnosti
PK

Co se týká posunu času, osobně nejsem proti. Spíš to vítám. Více bych uvítal čas neměnit a přiklonit se k tzv. času letnímu. Je totiž dobré, pokud někdo chce trávit čas jakýmkoliv pobytem v přírodě, když na svou činnost nepotřebuje omezující umělé osvětlení. Naopak při plnění povinností jak v zamestnání tak ve škole a též na spánek člověk svit slunce nepotřebuje.

1 1
možnosti
JS

ano, proč ne, jaký nechali v Rusku, tuším,že také letní a je to blbé,ale v tomhle bychom si měli vzít příklad :-)

1 1
možnosti