Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

R^ Na rozdíl od Vás, já jsem se do škůdce č.2 opřel několikrát a myslím si, že právem. Na hrubou díru patří hrubá záplata. Největší hulvát současné politické scény si zaslouží patřičnou odezvu a garantuji, mně by tak beztrestně na ulici neprofackoval. Ale k tématu: rád bych se dozvěděl údaj, kolik na diskriminaci důchodců OSVČ náš medailový chemik vydělal? Odhaduji, že nula od nuly pojde. Jako důchodce nejsem existenčně tlačen na doraz k maximálnímu výkonu, takže při nechuti za těchto podmínek snížím výkon, na daních zaplatím minimum, soc. vůbec a výsledek bude nižší platba na zdravotní. Sečteno, podtrženo : stát dostane méně!  Asi p. Kalousek při vymýšlení sprosťáren neměl čas na kupecké počty, které by měl i chemik ovládat a netáhnou stát ke dnu.

1 0
možnosti
Foto

Pane Hanningu-vysvětlete mi proč by ty odpočty důchodci měmi mít?

Ten odpočet má socialní funkci a tu u důchodců plní pevná část důchodu / ta je letos pokud se nepletu 2340 KČ/ -pokd by měli důchodci OSVČ ještě odpočet na poplatníka byli by naopak zvýhodněni 2x

A už vůbec nechápu proč by při volitelném!!opakuji volitelném paušálním odpočtu měly být ještě další odpočty8-o

0 0
možnosti
JF

;-OKalousek se táhne naší polistopadovou historií, jako smrad za tchořem! Vůbec nechápu, jak se takové stvoření může  dostat do politiky a k takovým funkcím, jako on! Musel to být omyl, nebo hodně velký podvod. Proč mu, ale někteří dopřávají sluchu ještě teď, to už vůbec nechápu, když patří za mříže!!

1 1
možnosti
PS

P62e45t21r 88S48k92á44c65e98l

27. 3. 2014 16:45

Hlavně, že všichni politici, myslím ti vládnoucí, nepopírají, že rodina je základ státu. Jejich šéfové ani svoje rodiny neuřídili, natož aby úspěšně řídili tento stát...R^

1 1
možnosti
SW

Jakákoliv výnimka v prospěch nějaké skupině lidí je diskriminace vůči jiným obyvatelům, který tuto pobídku od státu nemůžou uplatnit. Nebudu se zabývat tím, že například jak jeden diskutující připomíná důvod, živnostníci neplatí daně. Přece stát má používat jiné prostředky k vybíraní daní. DUCHODCI , PROSÍM, ZVEDNĚTE SE PROTI TÉTO DISKRIMINACI!!!! Naplatili ste se v životě už dost, pracovali ste poctivě i 40let, máte velice nízké důchody. Jaký je rozdíl mezi pracujícím důchodcem a pracujícím člověkem v produktiném věku. "Jenom věkový", tak je to věková diskriminace?

4 1
možnosti
PS

P74e33t17r 97S87k82á12c64e82l

27. 3. 2014 16:46

Doufejme, že se důchodci u nás zaktivizují a budou se bránit, stejně jako "šedá síla" v Německu. V tom nám určitě „Stranazdravého rozumu – nechceme Euro - za Evropu svobodných států"http://www.stranazdravehorozumu.cz

pomůže.R^

1 0
možnosti
VH

A teď k paušálním nákladů:

  N o r m á l n í   (běžný) způsob výpočtu daňového základu je dán rozdílem mezi f a k t i c k ý m i   příjmy   a  f a k t i c k ý m i  (prokázanými) výdaji.  Pro případ OSVČ (až dva milióny subjektů) umožnil stát  a l t e r n a t i v n í  způsob stanovení výdajů - paušálním procentem z příjmů.  Tento  a l t e r n a t i v n í  způsob má smysl jen tehdy, je-li výhodný pro obě strany (nebo ani pro jednu není výrazně nevýhodný). "Stát" - tedy MF s Kalouskem v čele - došel k závěru, že je v některých případech (zejména v případě  bonusové výplaty "odpočtu" daně) pro stát tato výjimka extrémně nevýhodná. I blb pochopí, že je možné vykázat příjem nějakých 30 tisíc, odečíst 18 a ze zbývajících dvanácti daň neodvést (sleva na poplatníka) a na manželku a dvě děti vyfasovat od "státu" - tedy platícího daňového poplatníka - cca třicet tisíc za rok.

   Je to jednoduché - pořád si můžete vybrat, zda budete náklady zjišťovat základním způsobem (dle dokladů), nebo náhradním (paušální procento).  Pokud se pro vás náhle stal výpočet paušálem výrazně méně výhodným, či docela nevýhodným, měl "stát" (MF) pravdu - tento výpočet byl pro opačnou stranu nevýhodný a bylo třeba s ním něco udělat.

  PS: Jsem OSVČ.

2 0
možnosti
Foto

P83e70t82r 98H54a35n92n94i87g

27. 3. 2014 15:22

Můj článek řeší nespravedlnost ve smyslu, že jediným živnostníkům - důchodcům je upírána všeobecná sleva na dani 24840 Kč. Je to diskriminace podle věku. U odpočtu na děti je to trochu jiné a možné Vaší myšlenkové koncepci bližší.

1 1
možnosti
VH

Když chcete nadávat, měl byste znát!   Ta diskriminace se netýká je důchodců - OSVČ, ta se týká důchodců  v š e c h.

0 0
možnosti
AT

Když už se pustíte do ekonomických rozborů tak příště prosím všechna fakta a ne jen ta, která se vám hodí.

Zrušení odpočtu na dítě pro živnostníky, uplatňující paušál je obezlička, která měla zajistit, aby tito živnostníci platili alespoň nějakou daň. Jednoduchým výpočtem zjistíte, že živnostník se dvěma dětmi a ročním obratem do 1mil. korun by s odpočty na dítě neplatil žádné daně, dokonce ještě může nárokovat daňový bonus. Jistě si vzpomenete na odpor ODS, když chtěl Kalousek velkorysé paušály ve výši 80% snížit. Nakonec protlačil alespoň toto.

Co se týká zrušení nezdanitelné částky, vidím to stejně jako vy, že je namířeno proti důchodcům "beroucím práci mladým". Ano, jsou místa, na která člověka v produktivním věku neseženete. Na druhou stranu je mohem více míst, kde je zaměstnávání důchodců čistě účelová záležitost - berou důchod, takže jim stačí nižší plat (mnohdy zkrácený úvazek) a tím deformují trh práce a kazí její cenu.

Tvrdíte, že to diskriminace? Ale jděte, takových diskriminujících omezení je kolem nás plno. Bezdětní můžou být naštvaní, že nemají odpočet na dítě, ti bez úvěru hudrají na ty, co si daň snižují o část úroků, já můžu závidět třeba seniorům, že mají MHD zadarmo.

3 2
možnosti
AS

A42d72a66m 77S69t66a63v65a

27. 3. 2014 9:19

"....Kalouskovi zbyla blátivá stopa...": já bych řekl, že uslintaná a uprskaná

5 3
možnosti
PT

P89e33t95r 58T45o94m45e31k

27. 3. 2014 9:04

Jsem jeden z těch postižených důchodců a Kalousek je pro mne zloděj. Dluží mě.

4 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik