Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

zdeseny obcan

26. 10. 2009 20:58
Mozart

Mozart nezemrel tak straslive chudy jak je liceno a pohreb do spolecneho hrobu byl v te dobe celkem beznou zvyklosti (byl to vymysl predchoziho cisare). Formanuv film neni dokument ale dramaticka fikce.

Nazor o uslechtile OSA bude zrejme podobne fundovany.

0 0
možnosti
B

blogatorka

26. 10. 2009 16:38
Fakt dojemný ....

;-(

0 0
možnosti
PJ

Hip

26. 10. 2009 14:37
hehe

no pane autore, možná máte pocit, že nová hudba nevzniká právě proto, že posloucháte jen rádio, které (ať už jde o jakoukoliv stanici) poslouchají lidé, které hudba vlastně nezajímá a konzumují, to co jim rádio servíruje. Naproti tomu ten, kdo má skutečný vkus, má možnost si stáhnout nové hudby kolik chce na veřejně přístupných stránkách. Např djské sety.

0 0
možnosti
N

Naihonn

26. 10. 2009 13:59
Mno jo...

Je sice otázka, kolik vám zaplatili, ale pane, vy jste skvělý humorista. Takhle dobře jsem se už dlouho nepobavil. Dost pochybuju, že to rozpoutá nějaké vášnivé a bouřlivé diskuse, ale neméně bouřlivé salvy smíchu rozhodně. Děkuji vám. R^

0 0
možnosti
BK

Bauglir

26. 10. 2009 13:56
Pane autore

U nás je legální si stahovat audiovizuální díla pro vlastní potřebu, je legální si půjčit DVD a zkopírovat si ho (je nelegální ho ale půjčit). Tzn. možná se to nelíbí Vám, ale zákony toto povolují. Nelegální to je v případě software, databází a architektonických prací (tam je nelegální držení i pro vlastní potřebu).

A právě za tuto možnost legálního pořízení audiovizuálních děl pro vlastní potřebu platí spotřebitel v ceně média poplatek OSAe. Takže prosím, my si stahujeme legálně a vy za toto stahování dostáváte zaplaceno od OSAy

0 0
možnosti
P

PetraHor

26. 10. 2009 13:55
Mám doma

cca 800 CD/DVD. Vypálených. Jsou na nich moje fotky, moje dokumenty. Měsíčně potisknu asi tak 500 ks kanc. papíru A4 (faktur, nabídky klientům, různé informace atd.)  Nepočítám HDD, flashky, foťák, tel.......  Kolikpak ode mě dostala zločineská organizace OSA?  A za co? Co je mi do nějakýho skladatele? A do toho že něco vystudoval?

0 0
možnosti
JK

Jaroslav Kučera

26. 10. 2009 13:51
Uvedení na pravou míru

Jsem členem ČPS a pokusím se Vám odpovědět

Dnes je doba Internetu a pokud si chci někoho poslechnout, nechci čekat až mi po víkendu otevřou obchod s CD. Navíc se mi lehce může stát, že z celého CD je dobrá jediná skladba. A já chci právě tu jednu skladbu. Takže pokud umělec nasdílí sám svou hudbu ke stažení, rád mu pošlu peníze přímo na jeho účet a ne aby si obchodník nechal 30%, vydavatel dalších 50% a na samotného autora zbylo minimum.

Jarek Nohavica je u nás zářným příkladem že to jde.

Prosím neargumentujte skladbami s DRM ochranou. Nechci být omezován ve volbě, kde si mohu svou právě koupenou skladbu přehrát. Já si nekupuji nosič, já si kupuji právo na poslech.

Záminka, že pod ochranou autorů schováme odpojování od Internetu a zavedeme "národní firewall" inspirovaný Čínou je právě jedním z důvodů proč ČPS vznikla.

0 0
možnosti
LM

M_Luke

26. 10. 2009 12:34
Mozart žil v bídě

a přesto byl schopen vytvořit geniální díla.

Vy žijete v dnešní době mnohdy jako v bavlnce, nic významného jste nevytvořil a přesto si stěžujete.

Která komerční rádia hrají vážnou hudbu? Žádná - pouze státní molochy, kde tečou peníze - Český rozhlas a jeho "podkanály".

Kdo z umělců chce, ten se uživí - jen se musí umět prodat. Umělci by kolem sebe neměli vytvářet gloriolu vyjímečnosti, speciálně "umělci", kteří sdělují, že se neobejdou bez 10tiletého hudebního vzdělání. Nejste někdo víc než já nebo kdokoliv jiný, a neměl byste mít právo natahovat ruce po mých penězích bez mého souhlasu.

0 0
možnosti
W

Wolf778

26. 10. 2009 12:52
Re: Mozart žil v bídě

Ani o tom Mozartovi to není pravda. Mozart rozhodně nežil v bídě, naopak, žil si celkem bezstarostně a hlavně nezodpovědně a nad své možnosti. Proto také zemřel opravdu bez peněz a silně zadlužen u svých přátel. Pindy o tom, jak neměl chudák Mozart co do huby, jsou zkrátka mimo. Autor zřejmě veškeré tyto dojmy načerpal z Amadea (což je asi stejně korektní jako psát článek o 2. světové válce po shlédnutí taškařic s Louis De Funes) a ještě si to poněkud přizpůsobil svému ideologickému záměru.

0 0
možnosti
PH

petrph

26. 10. 2009 12:34
Já bych málem zaplakal

Copak to vidím   "investice do tohoto řemesla jsou obrovské. Už odmalička návštěvy

hudebních škol, poté 6 let konzervatoří, 5 let Hudebních akademií" .

A když se podívám třeba do životopisu takového Karla Svobody, dočítám se "od dětství se učil hře na klavír, vystudoval střední školu a začal studia na medicině v Praze. Později se živil jako velmi úspěšný hudební skladatel. Docela bych se vsadil, že většina opravdu úspěšných skladatelů středního proudu, jejíž hity běží světem, prodávají se na milionech CD, a v ještě větších počtech se stahují po netu, rozhodně nestudovala 6 let konzervatoří, a 5 let Hudebních akademií. A pokud ano, většinu jejich příjmů tvoří honoráře z oblastí hudby, které stahovače moc nezajímají - koncerty vážné hudby, opery. A i když někdy vydají své hudební CD, dělají to s vědomím, že počet prodaných (ale i nelegálně stažených) kusů  lehce překročí rychlokvaška z finále  Superstar a hitem La La La ...

0 0
možnosti
W

Wolf778

26. 10. 2009 12:31
Slzu jsem zamáčkl

a prozřel jsem. OSA jsou vlastně spolek samaritánů, díky nimž umělci neumírají hlady na ulici. Jistě, to potom člověk musí mít pochopení. Kdo že to tvrdil něco o neetičnosti vybírání poplatků z prázdných médií? Nesmysly. Každý si jistě rád připlatí k nové flashce stovku (až do nedávna klidně i 900 Kč), když ho potom hřeje to sladké vědomí, že Helenka nezemře v bídě jako nebohý Mozart.

 

Jaképak s tím medle sr*ní - cheš prázdné DVDčko? Zaplať korunu (16 % z ceny výrobku), beztak si na to chceš vypálit hudbu od nějakého nebohého neduživého autora. Chceš pevný disk? Naval třicet a nestěžuj si, tady nejsi u doktora, tady jde o životy umělců. Jo ty chceš PŘENOSNÝ disk? Tak to bude za sto. Kazetu do videokamery? Naval čtyři koruny. Že se prakticky nedá použít na nic jiného než na záznam vlastních nahrávek? Jasně, to známe, určitě s tím půjdeš natáčet do kina nějaký skvělý český film (a že jich poslední dobou vzniklo). 

 

Kdepak, holoto, platit budete. Hladových umělců už bylo dost!

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,09
  • Průměrná čtenost 8349x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik