Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Nejsem vůbec ekonom ale nejde mě do mé laické hlavy jak to že sedm poměrně mladých nezkušených lidí může ekonomiícky zatočit z celým státem. Proč nemáme na ČNB nějakou pojistku. Proč jejich kroky nemusí odsouhlasit třeba parlament a prezident a nebo premiér s ministrem financí.

\dovedu si představit situaci kdyby se nějaká mafie zmocnila rodinných příslušníků stačí pěti lidí v bank.radě a donutila je devalvovat korunu na 50 -100 korun . Byla by vůbec proti takovému vydírání obrana. Asi nikoliv když prošlo toto co se stalo. A není za tím nějaký podobný záměr jiných zákulisních lidí. Ja si myslím že ano, protože těch sedm lidí jsou tak inteligentní že není možné aby za tím jejich krokem nebylo něco osobního nebo nějaký jiný záměr než uvádějí.

0 0
možnosti
VS

Ano, postupy finančního systému odporují zdravému rozumu. Nejen tím, že se finanční systém vymknul demokratickému vedení a kontrole. Ale zejména tím, komu a čemu slouží, komu prospívá a koho poškozuje. Po otrokářství, feudalismu a kapitalismu máme nový společenský řád, označovaný jako NWO - nový světový řád. NWO již není kapitalismem, který potřeboval dělníka k jeho vykořisťování, určitým způsobem si dělníka chránil a odměňoval ho. Špičkoví manažeři, kteří zajišťovali zaměstnání pro statisíce lidí, byli ve vysokém společenském postavení a velmi ceněni. Nahrával tomu stav studené války, kdy vyspělý západní demokratický kapitalismus potřeboval svým občanům dokazovat, že jejich systém je lepší. NWO však spočívá v totální nadvládě finančního systému nade vším, i nad těmi TOP manažery, z kterých finančníci udělali své sluhy a žádají od nich jen peníze bez jakýchkoliv ohledů na sociální a všechny ostatní sféry. A tak se výroby pomocí vyspělých technologií přesouvají z vyspělých zemí tam, kde je pracovní síla nejlevnější, výrobní závody se likvidují a obyvatelstvo ve vyspělých zemích chudne. Veškerý profit z technického rozvoje a vydrancování zdrojů planety shrábnul finanční systém, sociální nůžky se otevírají donekonečna, nastává finanční zotročení obyvatelstva a sociální napětí narůstá. Přestože je od r. 1945 na světě až na lokální války v méně vyspělých zemích mír. Odvěký parazitní charakter společnosti eskaluje a civilizace se opět ocítá na fatálním rozhraní mezi totálním zotročením s následným zánikem a přechodem do neparazitní, spolupracující společnosti, která může existovat trvale. Tato spolupracující společnost má znaky ideálního komunismu, a proto se vládnoucí parazité postarali o diskreditaci myšlenek komunismu a tím i o diskreditaci pokusů o nastolení spolupracující společnosti. S touto mediální manipulací se musíme poprat, rehabilitovat principy spolupracující společnosti a vysvětlit veřejnosti, že jinde spása nekyne. Známý reálný komunismus to jistě nebude.

0 0
možnosti
JM

J46i88r95i 76M22e61n96s60i39k

19. 12. 2013 8:35

Naše firma většinu výrobku vyváží, takže vrchnost je spokojena, že bude mít více peněz. Když chtěli odbory přidat v kolektivce na rok 2014  5 % tak se jim vysmáli a navrhli 0%. Takže oni si polepší, ale zaměstnanci nikoli.

1 0
možnosti
RO

Pokud se podíváte do doby cca 10 let zpět, tak zjistíte, za kolik se obchodoval dolar nebo euro... CZK po tuto dobu pomalu posilovala... To, co udělala ČNB, je krok, který poznáme za 1 - 2 roky... To že to bylo před Vánocemi je taky v pohodě, neboť naše republika je převážně exportní zemí (export převyšuje import)...

2 1
možnosti
JM

J42i38r37i 81M75e73n71s40i33k

19. 12. 2013 8:22

A v čím to asi tak poznáme?

1 0
možnosti
VL

Už to padlo 100x. Hodnotíte nyní něco, co má mít vliv za 12 - 18 měsíců. Když se podívám na to, jak (jakákoli) vláda tady funguje, tak její vliv na ČNB by byl asi poslední hřebík do rakve ČR. Tak vysokou karmu nechápu.

6 0
možnosti
DC

Zajímavé, ale uvědomte si, že ty největší ekonomiky světa (Usa a Čína) dělají to samé. Tam už Vám to nevadí? Způsob jakým to ČNB provedla byl špatný, cíl už ale tak špatný není. Prostě vidíte mladíky a hned jsou podle Vás špatní, že to samé v USA dělají staříci Vám nevadí.

1 7
možnosti
VH

Oni nedělají to samé. Oni využívají zdroje z emise peněz k podpoře státu. Nikoliv k nákupu deviz do zásob za účelem znehodnocení měny.

3 0
možnosti
LH

Je to ale démon ten Zeman, on už jmenoval členy bankovní rady aniž byl prezidentem - nejsou to náhodou Klausovic melody boys:-P

2 1
možnosti
VH

Měl by je co nejrychleji vyměnit.

2 0
možnosti
MJ

Mě by zajímalo, jak by jste se zachovali vy? Kdyby Vám někdo dal  miliardu a ta by se dělila mezi čtyři lidi (ze sedmičlené rady byli 4 pro a 3 proti devalvaci). No a pokud by někdo byl na místě pana Kollera, tak by neváhal ani sekundu - na devalvaci vydělá za pár dní 3,5 miliardy a tak přece není problém jednu miliardu dát těm čtyřem.

1 0
možnosti
LH

Kdo je Koller ?? - Není to ten človíček co koupil Telecom:-P

0 0
možnosti
JD

J32a58n 66D30r92t79i78n55a

13. 12. 2013 19:59

Docela by mě zajímalo jestli i v jiných zemích lidé tak kecají do věcí kterým nerozumí. Pan Hannig je možná (??) dobrý hudebník, ale ekonomice rozumí jak koza petrželi. Nebudu moc argumentovat, ale třeba mně a mé firmě devalvace velmi prospěla (a prospěje i novým zaměstnancům, neb po devalvaci se na nástěnce vyrojila spousta inzerátů na nově otevřená místa - jako důsledek snížení ceny naší práce. To jestli to byl dobrý tah ukáže až čas...

1 8
možnosti
PS

P31e60t21r 44S41k86á91c39e95l

13. 12. 2013 20:57

Možná Vám špatně rozumím, ale cílem veškerého národohospodářského snažení je snížení ceny naší práce? Takto přeci do roku 1938 naši předkové neuvažovali, nepostupovali. Naopak, jejich práce byla velmi drahá! Naši vynálezci vyhrávali mezinárodní patentové spory a svět jim platil ve tvrdých měnách, víte? Naše výrobky nebyly levné a přesto byly ve světě žádané. Firma Baťa byla noční můrou všech výrobců obuvi a obuvnických strojů ve světě. Víte jak si po roce 1938 oddechli? Ano, až čas ukáže, o jaký tah jde. Ale nikdy žádný ekonom nezpůsobil moc a blahobyt státu nějakým ekonomickým tahem. Silným se stát stane díky výkonnému průmyslu a/nebo zemědělství. V tom bude naše síla a bude líp. Zdravého rozumu je nám třeba, více na http://www.szr.czR^

10 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,09
  • Průměrná čtenost 8349x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik