Nenávist je jediný prostředek k úspěchu?

Je skutečně nutné, aby ten, kdo v současné době chce na politické scéně uspět, byl obdařen velkou dávkou nenávisti? Tvrdím, že takový přístup je cesta do pekel.

    Mým úkolem v minulosti, bylo pomáhat k životu tomu, co bude hýbat populární  scénou v budoucnosti. Mým úkolem politika nyní, je pomoci k životu něčemu, co vymýtí nenávist. Co nastolí spolupráci těch, co chtějí pro Českou republiku prosperitu a spolupráci všech bez ohledu na stranickou příslušnost. Rozumní začali spolupracovat s mladými lidmi, kteří v současných potížích vidí příležitost pro nebývalý rozkvět naší země. Já jsem měl vždy tzv. čich na to, co zaujme. A to s čím oni inteligentní a úspěšní mladí lidé přišli, mě nadchlo. Ale, nepředbíhejme. Teď k současnosti.

      Scénou menších politických stran, pohybujících se pod pětiprocentní hranicí, která je nutná pro vstup do Poslanecké sněmovny, v posledních dnech hýbou dvě události. Na vlasteneckém křídle je to odchod Václava Klause ml. z čela Trikolóry i z politiky vůbec, na globalistickém křídle je to rozpuštění, respektive nerealizování hnutí vzniklého z  Milionu chvilek, LIDÉ PRO, jehož iniciátorem a šéfem byl Mikuláš Minář.

    Zatímco nekandidaturou hnutí LIDÉ PRO se vlastně nic nemění, protože ti, kteří by to hnutí volili mají dokonce tři alternativy Piráty se STANem, blok Spolu s nyní jasně  globalistickou TOP 09 reprezentovanou předsedkyní Pekarovou a zvláště pak Dominikem Ferim a dokonce Zelené, kteří se sdruží k ČSSD, tak ti, kteří chtěli volit Trikoloru zůstali v podstatě osiřelí.

     Novináři zkratkovitě přiřazují Trikoloru k SPD. To je ovšem, dle mého názoru, mylná domněnka. SPD je v podstatě založena na verbálních projevech svého předsedy, který dokáže rozvášnit své věrné příznivce, rekrutující se převážně z prostředí chudších vrstev. Ti mnohdy zápolí s exekucemi na krku. V Trikoloře však byla spousta úspěšných lidí, kteří chtěli navázat na svobodu podnikání, která tu vládla v devadesátých letech. A tím nemyslím ty žraloky, kteří vytunelovali naši republiku. Ti podporují v zájmu svého vlastního prospěchu, vždy ty strany, co právě vládnou bez ohledu zda jsou nalevo či napravo. Odchodem Václava Klause ml. odešel ten, kvůli němuž ho chtěla volit i ta množina 3,5% voličů.

   Václav Klaus starší, dle mého názoru, velice mylně vybízí ke spojení vlasteneckých sil. Trikolora je s SPD nespojitelná. Jednak z SPD k Trikoloře přešli nespokojení bývalí členové SPD, kterým se nelíbilo autokratické zasahování vedení do sestavování kandidátních listin všeho druhu, a pak pro mnohé voliče SPD je cokoliv co je spojené se jménem Václav Klaus nevolitelné.

    Trikolora má šanci oslovit ty, kteří si přejí svobodu podnikání a absolutní svobodu slova.  SPD se s nikým vůbec spojovat nepotřebuje, neboť vládnutí přináší úbytek voličů a lépe je v opozici s co největším zastoupením v Poslanecké sněmovně. Trikolora by se však mohla stát vládní stranou a být zárukou určité svobody, když se svobody vyjadřování ODS ve spojení s TOPkou vzdala.

   A teď k té nenávisti. Piráti, STAN, TOPka, částečně i ODS ústy svého předsedy, si buduje své voličské preference akcentováním nenávisti k Andreji Babišovi.

   Můj osobní postoj: Já jsem nikdy necítil nenávist k ničemu. Ono na všem můžete najít něco špatného i něco dobrého. Pro mne a politickou stranu ROZUMNÍ je absolutní prioritou bezpečí a zajištění základních potřeb občanů ČR.

Mgr. Petr Hannig, předseda Rozumných

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Hannig | čtvrtek 25.3.2021 16:41 | karma článku: 48,25 | přečteno: 7940x
  • Další články autora

Petr Hannig

Iveta – jak to bylo doopravdy

4.4.2024 v 12:12 | Karma: 48,10

Petr Hannig

Nejistota ve všem

28.3.2024 v 15:04 | Karma: 46,04

Petr Hannig

I rohlík může v ústech zhořknout

21.2.2024 v 10:12 | Karma: 47,85