Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

"Nelajte" - co je to za slovo?

0 0
možnosti
PS

P14e46t84r 63S91k30á20c61e57l

20. 1. 2013 20:04

Vaši vychovatelé byli asi móc mladí, že Vám obsah slova lát nesdělili. Jde o význam mezi slovy vyčítání a plísnění. Soudruhům z Ústavu pro jazyk český se asi podařilo tohle hezké české slovo odstranit. Ale my se nedáme, i když jsme takovými chytráky obklíčeni, že?R^

0 0
možnosti
Foto

Sou reakcí na diskuzi jsem se zařadil někam dolů. Takže ještě opakuji. POKORA. Ano

já jsem její velký vyznavač. Jenomže hybatelem světa nejsme my pokorní,

kteří hodnotí situaci ze všech stran a nakonec mohou dojít v souladu se

zdravým rozumem k nečinnosti. Ony někdy zdánlivé výstřely do vzduchu

uvedou do pohybu věci, které by se jinak do pohybu nedaly.

0

2 0
možnosti

Pane Hannig,

zcela bez diskuze - Karma!R^

2 0
možnosti
JR

J78a64n 65R24á68ž

30. 12. 2012 21:10

Petře, škoda, že jsi v článku spojil dvě témata. S názorem, že náš volební systém  se nedá nazvat demokratickým Ti dávám za pravdu a jsem rád, že Okamura Ústavní stížnost podal, ale se souhlasným  hodnocením jeho kandidatiry souhlasit nemohu..... takže KARMA nikoliv!

Sám víš, že Ti dost dlouho trvalo, než jsi pochopil o čem politika je. Že vyžaduje poněkud jiné metody práce než jsi například Ty  úspěšně praktikoval v showbusinessu. Kdyby Okamura prokázal svou prací v Senátu, že není jen populistický mluvka,  ukázal, že se naučil v praktické politice orientovat,a teprve až by poznal , že se v reálné politice na hezké populistické  řečičky nehraje  teprve pak zvažoval kandidaturu na prezidenta, měl by respekt i u lidí, kteří jej nevolili a volit nechtějí.  Takhle respekt ztratil...bohužel! A to "bohužel"  říkám i já, který jej opravdu nemusí. Pokora není slabost, ale síla....Okamura svou zbrklou kandidaturou prokázal, že mu právě toto chybí a proto tipuji, že Okamura těch šest let jako senátor přežije, ale pak po něm ani pes neštěkne..

Hezky prožitý Nový rok Ti přeje Honza z Brna.

2 8
možnosti
PS

P95e63t22r 84S94k11á45c14e92l

30. 12. 2012 21:45

Politika je uměním možného, ale současní neschopní předvádějí, že i nemožného. Takže oni brzy skončí a pan Okamura, podle jeho dosavadních skutků, je zárukou že do umění nemožného nepůjde. Máte pravdu, v současné reálné politice se na hezké řečičky nehraje. Používají se formulace ne nepodobné těm, které jsme slýchávali po roce 1972. Poslední výzva v novinách od premiéra je perlou: "Musíme podporovat průmysl"! Po dvou letech vlády na tohle přišli, brzy.

Kandidatura pana Okamury se mi, na rozdíl od Vás, nejeví jako zbrklá. Úřad prezidenta je jistě vážná věc, ale víte co řekl pan Werich, když za ním v r.1968 přišli s otázkou, co by se stalo, kdyby byl on prezidentem? "Nic by se nestalo, akorát by bylo víc srandy"! Tehdy byl zvažován za kandidáta i Jiří Hanzelka, taky zbrklá kandidatura by to byla?

M.Thatcherová si do vlády přizvala úspěšné podnikatele, proto měla úspěch. A tí podnikatelé neseděli nejprve v poslanecké komoře, aby se "naučili orientovat v praktické politice", že? Praktická politika se musela chtíc nechtíc přizpůsobit jejich pragmatickým způsobům řízení. A nikoliv naopak, to zde již bylo 40 let a nefungovalo to. Chcete příklad? Úspěšný ředitel ČKD Blansko pan Pešl byl pověřen šéfem min.těžkého strojírenství. Chtěl v Praze rozhýbat "líné kapry", ale odstavili jej do Varšavy na velvyslanectví. Takže v těchto šlépějích se budoucí politika u nás určitě nebude ubírat, zvláště ne při používání zdravého rozumu. A ten se dostaví s novou generací, která současné neschopné převálcuje.R^

7 0
možnosti
PH

Takže se tady zas budou volit zloději a žádná změna nenastane? Já TOmiovi svůj hlas dám. Především by měli ti, co hledají mouchy na panu Okamurovi, sdělit jméno jejich kandidáta.

9 0
možnosti
RK

Dát hlas mu můžete, pokud bude nakonec kandidovat, momentálně je mimo hru.

0 2
možnosti
Foto

....soudruh Filip před časem prohlásil...Zeman, Fišer a Okamura se už ohlásili...čekáme ještě Bobošíkovou. Toto svědectví ústředního štábu mi postačilo, abych hned 4 kandidáty ze své volby vyloučil.

3 8
možnosti
Foto

Snad máte místo mozku zmačkané noviny?Jinak že byste jej použil.:-)[>-]

7 4
možnosti
JN

J64a57r43d24a 33N69o94v54a16k

29. 12. 2012 11:46

Petr Jansky já zase žasnu nad tím, že ti stačí bejt blbej i přesto že seš starej dědku. okamura.blog.idnes.cz [>-]EU!!

5 1
možnosti
PJ

P30e19t21r 29J22a78n18s79k34y

29. 12. 2012 8:51

ja zasnu.. hannig spadl z mesice.. jakou praci vidite za okamurou?.. jen hromada zvastu.. a ne z jeho hlavy.. opakuje co kde zaslechl.. vrcholem je ustavni stiznost kde poslouzil jako poslicek samkove.. hannigu venujte se popmusic a neplette se do politiky

7 24
možnosti
JN

Práce? Asi jste spadl z měsíce a jste tu první vteřinu

1) vybudoval z nuly úspěšnou pobočku MIkitravel plus několik svých firem  - z nuly vydělla k dnešku zdaněných cca 80 milionů, napsal dva "bestselery", byl úspěšný i jako kandidát - léta je jednomyslně volen viceprezidentem ACCKA, 68 procent voličů o h zvolilo senátorem - nic z toho nebylo zadarmo ale díky tvrdé práci v asociaci i v regionu.

2) cca 10 let soustavně pracuje na změnách zákonů - tak aby byly veřejně prospěšné  - od zákona o rodině přes obchodní zákoník až po například k exkucím

3) Z toho mnoho - např návrh na určení neomezené určování otcovství bylo jen zčásti úspěšné, boj proti rušení pojistek proti tunelování byl úspěšný jen do loňského roku, boj se exkutory který zahájil právě okamura před dvěma lety jsme dotáhli ke změnám v exkučním řádu a samozřejmě se podařilo zalarmovat veřejnost i média

mohl bych pokračocvat ale pro pana měsíčňana snad stačí

18 1
možnosti
VS

Nazyvat veci pravym jmenem a pri tom jeste rikat to co si mysli vetsina lidi se nesmi, protoze to je zavvrzeni hodny POPULISMUS. Ja to slovo od jiste doby nenavidim.

13 2
možnosti
PS

"Už to, co si lidé myslí

co si mají myslet, je na pováženou." > G.B.Shaw.R^

0 0
možnosti