Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Plně podporuji stanovisko p.Haniga a to zejména k přijetí Eura. V dohledné době čekáme Referendum o odtržení Skotska od Anglie. To pokud bude úspěšné, vyvolá reakci druhé strany a otevře se dlouho připravované referendum o vystoupení Anglie z EU. Odhaduji to na rok 2016. Pak bude následovat reakce tech jak Petr píše Eurem postižených zemí jižního pásma Středomoří. Pokládám otázku : Je vůbec za daného stavu rozumné vstupovat do Eurozóny? a Druhá otázka pak zní : Je vůbec rozumné a perspektivní pro Ukrajinu vstupovat do EU, když sám náš válečný zločinec Füle prohlásil, že i když tu smlouvu Ukrajina podepíše, tak se do EU nedostane dříve jak za 10 až 15 let?

Ještě je třeba zmínit Obrácení Ferdyše na hradě . Jednou vyjel do Bruselu a už mu z bruselské zadnice koukají jenom boty.Pokládám otázku : Co jsme to my, Češi za národ? A jsme-li ještě vůbec národ. Plíšek;-O

1 0
možnosti
Foto

Přátelé, rád bych se radoval s Vámi nad vizí rozvinunuté místní politiky nezávislé na našem okolí. Bohužel, to co chceme mít zavedeno u nás doma na naší malé zahrádce musí fungovat na celém světě. Dnes již i materialistická věda dokázala, existenci lidské duše a vlastního Já, které přežívá naše fyzické tělo. Jen naprostí hlupáci tvrdí ono okřídlené heslo, po nás potopa. Za nějakou dobu budeme tedy znovu řešit stejné problémy jako Ukrajinci a obyvatelé Krymu (tedy s největší pravděpodobností opět my společně s těmi co se zde s námi znovu objeví). Pouze s tím rozdílem, že náš separatistický blahobyt pracně zbudovaný z našeho úsilí někdo z venčí prodá svému protějšku, tak jak to udělala Merklová, když koupila Ukrajinu od Putina za Krym. Je proto nezbytné si jasně uvědomit co chceme. Zda budeme bojovat za lepší svět a nebo se schováme do ulity s vizí vybudování "Českého Švýcarska". Dějiny nám ukazují, že tyto snahy nám opakovaně nevycházejí. Proto jsem sice nadšen názory jak si tady budeme bez globální měny a zásahů EU žít jak prasata v žitě, ale na druhé straně cítím zodpovědnost za lidi kdekoliv na světě, kteří aniž by to tušili jsou manipulováni globálním kapitálem. Pochybuji o tom, že z tohoto vlaku lze vystoupit. Tento vlak lze destruovat pouze zevnitř, stejně jako to probíhalo zde u nás za komunistů. Proto nemohu souhlasit se separatistickými myšlenkami s rizikem vlastní destrukce v podobě "Třetího Mnichova" (za druhý Mnichov považuji Ukrajinu).

0 3
možnosti
Foto

Vážený pane Hadravo (jste tím bývalým senátorem za ODA z Božího Daru na Karlovarsku?).  Se spoléháním na mezinárodní přátele má naše republika resp. Československo své zkušenosti. V roce 1938 nás Velká Británie hodila přes palubu a Francie, která nás měla chránit ani necekla, ba naopak Mnichovskou dohodu podepsala. A následná anexe Německou říší v roce 1939 proběhla bez sebemenšího protestu našich bývalých přátel. Hitler také mohl napadnout mnohem menší Švýcarsko, ale bál se, že by se Švýcarsko mohlo bránit, tak si to rozmyslel.

EU je dobrá na bezcelní výměnu zboží, obyvatel a služeb, proto Rozumní nechtějí vystoupit z EU, ale s dalšími stranami z celé Evropy, které mají podobný názor změnit EU k tomu obrazu, pro jaký byla vytvořena. Čili žádné velmocenské ambice, kterými se nyní Brusel opájí.  Euro nechť mají pouze ty státy, které na to mají, ostatním ekonomikám to svazuje ruce při sanaci problémů. A zcela vážně protestuji s výrazem "separatistické tendence". To, znamená, že  Vy považujete Českou republiku za separatistický stát? A komu tedy má prostor ČR náležet? To, za co pokládali v první světové válce životy legionáři byla touha po separatismu? Československo byl separatistický stát? Takové myšlení je prostě hrozné.

1 0
možnosti
Foto

A jak jsou na tom dnes Slováci s Eurem? Od známých na Slovensku jsem zaznamenal, že si zavedení Eura chválí. Ale je pravda, že bližší informace nemám.

0 4
možnosti
Foto

P89e71t70r 54H47a98n78n82i89g

18. 3. 2014 13:11

Já bohužel vím od dělníků, pracujících v ČR, že naopak vzhledem k nárůstu cen, vzrostla i cena práce a tak shánějí práci čím  dál tím víc u nás. Navíc nadávají na okamžité zdražení všeho.

7 0
možnosti

Článek jak víno! Trefil jste to bezvadně... Bohužel je nutno přiznat, že nejvíc pravdy z poplyšákových politiků měl Dr. M. Sládek... věděl jak dopadne privatisace: "jen ty specielní tužtičky vám zůstanou", byl proti vstupu do NATO, byl proti Evropské unii, Havla měl prokouknutého jako první, a o cikánském národě věděl taky své...

Doktore, vraťte se!

A Ukrajinců je mi upřímně líto. Jsou to chytří a obětaví pracanti, aspoň ti, které jsem poznal... Myslím, že ti křiklouni, řváči a rváči z Kyjeva jsou podplacení kdoví kým...

a vůbec:

LEPŠÍ MEJDAN V KYJOVĚ, NEŽ MAJDAN V KYJEVĚ! ;-)

5 1
možnosti
Foto

P56e16t85r 62H52a63n87n45i39g

18. 3. 2014 10:37

Skvělý slogan "Lepší mejdan v Kyjově nežli Majdan v Kyjevě". To je vaše autorství? Nebo se tak v Kyjově poslední dobu říká?

3 1
možnosti
Foto

Za 20 let počet obyvatel Ukrajiny klesnul o 8 milionů. Prchají odtud jak krysy z potápějící se lodě.

1 0
možnosti

P16e52t85r 90S69k50á67c58e95l

18. 3. 2014 19:26

Málo či vůbec neznají staré valašské: "Kde se kdo zrodí, tam se i hodí"! Není proč utíkat jinam, protože stále platí:

„Žádná stoka není takhluboká, aby se z ní člověk nemohl vyhrabat ven a být na tom líp nežpředtím.“R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik