Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JW

georges

4. 11. 2009 16:23
předně

Mnichov v podstatě podepsal Beneš dopředu.Proč by jinak ta smlouva začínala slovy ....jak bylo předem dohodnuto.Akorát Beneš udělal hezkou pozu o zradě a plánem aeroplánem odletěl tam kde zněl zvon,zrady zvon:-/

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

4. 11. 2009 16:36
Re: předně

Tož tak každý kdo něco o té době ví a případně ji zažil, může směle potvrdit, že uvedené tvrzení je nesmysl nejvyššího stupně. Pokud by to měl být pokus o vtip nebo provokace je to stejně ubohé    8-o

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

4. 11. 2009 15:12
Polsko

Majetkové spory mezi Polskem a vyhnanci mají nebo přesněji měli naprosto jinou dimenzi. Poválečné Polsko je jiné Polsko než před válkou a to na základě nového rozdělení východní Evropy. Zde přesla část Německé říše do Polska a část Polska do SSSR. Kdežto ČR byla znovu obnovena v hranicích před válkou. Myslím že to nemusím rozebírát dále, že se zde jedná o rozdílnou situaci a také nemusím dodat co si Polsko oproti ČR ve válce zkusilo a utrpělo. Proto nový ministr zahraničí Westerwelle měl první návštěvu v Polsku a v 70 letech kancléř Brandt pokleknul ve Varšave. Tím nehodlám ulechčovat okupaci Českých zemí, pouze poukázat na rozdílnou vychazejicí situaci. Druhá otázka je že je nutno předem se dohodnout co si představujeme pod slovem suverenita a svoboda.

0 0
možnosti
PG

petyo

4. 11. 2009 18:16
Re: Polsko

Je to tak. Ovšem je nezpochybnitelné, že i z Polska byli odsunuti Němci a "mají" tam majetek.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

4. 11. 2009 15:02
No já nevím,

mně se zdá, že ty žaloby byste měl sledovat  EU především Vy sám. Je zjevné, že jste  do té EU zatím oním směrem ani nejukl. A nějaké to bububu najdete i pro příští volby, tak je u Vás ta touha po poslanecké sesli silná.;-D

0 0
možnosti
PK

krok_original

4. 11. 2009 14:58
Mnichov nee

Lisabonská smlouva nemá s tou Mnichovskou mnoho společného.  LS je napodobeninou jiného textu - to, co dříve napsali na jednu stránku, dnes vyšlo na několik set stran . Ten text je o půl roku mladší, než mnichovský. Je např. zde:

http://www.adamobdr.net/index.php?clid=63

0 0
možnosti
K

Kru.El

4. 11. 2009 14:25
Dekrety

Benešovy dekrety se nikde neprolamují, šlechtické rody se pouze snaží dokázat, že v jejich konkrétním případě se na ně dekrety neměly vztahovat. To je jejich svobodné právo a záleží na soudu, jak se k tomu postaví. Nechápu, jak může být snahou nějáké strany jim toto právo na nezávislý soud upírat.

0 0
možnosti
JB

marx

4. 11. 2009 15:00
Re: Dekrety

 Tady nikdo nikomu nic neupíra. Problém je ale v tom ,že do přijeti LS tyto věci řešili soudy české podle českých zákonu a od přijetí LS toto může nezavisle na našich zakonech řešit mezinárodni soud v Štrasburku a my musíme poslouchat  jak beránci a držet hubu.

0 0
možnosti
L

Lewis

4. 11. 2009 14:04
Průzkum?

To je zase co za blábol že většina země "hluboce nesouhlasí"? Prosím o odkaz na nějaký věrohodný průzkum. Dá se jistě polemizovat, zda většina země spíše souhlasí či spíše nesouhlasí, nakolik si kolik procent není jisto, atd., ale že většina země "hluboce nesouhlasí" je dle mého z prstu vycucaný nesmysl, stejně jako ten o "diskutujících z Bruselu".

Pokud chcete vypadat aspoň trochu důvěryhodně a reprezentativně, zdržte se takových blábolů, sám se tím shazujete...Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik