Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

Jeleena

13. 11. 2009 14:12
To je značně odvážné tvrzení, že je to u všech stejné

"Kdo vám tvrdil, že biorytmy máme nastavené každý jinak": Vědci, kteří se touto problematikou zabývají. Je to tak, že každý máme dva systémy, které se vzájemně doplňují. Jeden je dosti konstantní, druhý se ovšem řídí nastavením a okamžitým stavem našeho těla. A to je pro každého člověka - a pro každé období v jeho životě individuální. Může se vám to líbit, může se vám to nelíbit, ale je to tak.

0 0
možnosti
PS

lecaks

12. 1. 2010 16:20
Re: To je značně odvážné tvrzení, že je to u všech stejné

No, nemám čas nyní. Ale najdu článek oznamující výsledky 60 let výzkumu anglického vědce. Dostal za něj Nobelovu cenu. O dvou systémech tam nebyla řeč. I kdyby byly dva, ten konstantní biorytmus změnami času není narušen? Navíc - věda přináší jen vysvětlení, nikoliv pochopení.

Důležitá jsou sdělení lidí-citlivců, zda jim změny prospívají či nikoliv. Zajímavé je, že stovky dopisů jsou v domě pana Pecky, ve kterých jemu občané vyslovují podporu. Jen několik je sprostých, urážlivých. Těm buď Bůh milostiv, neboť nevědí co činí.

Výsledky AV ČR taky nepodporují změny na hodinách 2x ročně(čas posunout nelze, že?). Jinak by s tím paní prof. Illnerová vystoupila,kdyby byly důkazy, že změny prospívají.Nejsou, opak je pravdou. Vlastně tvrzením, které se pravdě blíží(sv.T.Akvinský).

Buďme svorni.R^

V

0 0
možnosti
P

pepanec

27. 10. 2009 9:48
Zrušení letního a zimního času

Připojuji se k těm, kteří usilují o zrušení zimího a letního času. V tomto smyslu jsem podal PODNĚT http://www.podnety.cz/podnet-cislo-20090407050254#http://www.podnety.cz/podnet-cislo-20090407050254 a prosím všechny o jeho podporu. Co to je CELOSTÁTNÍ DATABÁZE PODNĚTŮ najdete na adrese http://docs.google.com/present/view?skipauth=true&id=dcdkm5xv_100hj98pwf. Moje PODNĚTY najdete v mém blogu http://necastigation.blogspot.com/. Pokud budete chtít poradit jak PODNĚTY napsat nebo podpořit, napište mi jvnecas@raz-dva.cz, rád vám proradím. Děkuji panu Mgr. Petru Hannigovi, že se této záležitosti ujal a prosím ho o maximální podporu PODNĚTŮ http://www.podnety.cz/. Ing. Josef V. Nečas

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

25. 10. 2009 18:47
úspory?

nejprve zdravím pana Haniga a vítám ho na na iDnes. K problematice letního času: Lidé, kteří musejí ráno vstávat brzy - a nejsou to jen pekaři, ale také řidiči autobusů, trafikanti ... i pacienti v nemocnicích jsou buzeni defakto ve 4 ráno, jenom aby jim byla změřena teplota :-(( A úspory? Žádné dosud nebyly objektivně vyčísleny. Včera jsem posouval hodiny v celé domácnosti a trvalo mi to tak 1/2 hodiny... když si vezmeme, že jenom v ČR je cca 3 mil. domácností a v každé se tyto úkony provádějí 2x do roka,  tak náklady na tuto změnu se pohybují v řádech stovek miliónů Kč. Ještě jednou Vám děkuji, že jste se této problematiky chopil, neboť panu Peckovi jsem celá léta fandil, aby to dotáhl do zdárného konce a s jeho smrtí jsem měl strach, že tato problematika bude zahrána do autu.

0 0
možnosti
PS

lecaks

13. 11. 2009 10:29
Re: úspory?

Nemějte strach vůbec, dosáhneme zrušení nesmyslu přetaženého z min.století. Panu Peckovi sice mohlo vadit ranní vstávání, ale velice jej trápilo tohle:

Po 10.00 hod. zavřel prodejnu a po 11.00 hod. nemohl vlivem narušených biorytmů(vliv posunu času) usnout. Zvykal si tak až do října a potom nanovo do března příštího roku. Svěřoval se mně, byli a jsme přátelé. Stále si zvykáme a nikdo neví proč. A když se zeptáme, tak bláboly jsou odpovědí a/nebo neodpovídají vůbec - viz. býv. vláda v čele s panem T.(co dokázali, regulovat?)

Úspory el.energie nejsou, ČEZ to v r.2005 přiznaly na teletextu Čt. V r.1930 to prokázal J.I.Perelman, že posunem hodin nelze nic uspořit! Takže je na EU, aby bylo posouvání ručiček zrušeno. Čas posunout nelze, na tom se jistě shodneme všichni se zdravým rozumem, další viz http://www.szr.cz.

Bude líp!

-cr-V 

0 0
možnosti
JV

jafava

25. 10. 2009 13:23
Člověk, když mu nic jiného nezbývá, se přizpůsobí

i jiným nesmyslům, než je zbytečné střídání našeho středoevroského času za východoevropský. Ale je nezpochybnitelnou pravdou, že pro zachování duševní rovnováhy živočichů, mezi které patří i člověk, patří pravidelně se opakující rituály; mezi ně patří i proces ranního probouzení a příprava k aktivní denní existenci, stejně i  večerní usínání. Zvlášť jarní změna času je pro mnoho lidí velmi stresující, spousta mých známých i já mezi ně patříme; vzpomínám, že když to začalo  platit, již měsíc před posunem času na "letní" mi z toho bylo divně a po změně mi ještě tak dva měsíce trvalo, než bylo všechno úplně v pořádku (obavy, že ráno zaspím a nestihnu autobus do zaměstnání, zcela "rozhozený" příjem potravy a následné zažívací potíže, zvýšená nevozita a agresivita). Lidé pracující na směny mívají podobné problémy a to  trvale, některým to vyústí ve velmi závažné zdravotní problémy. Jenže práci na směny si člověk, většinou z finančních důvodů, zvolil. Změna času je povinná.

0 0
možnosti
PS

lecaks

13. 11. 2009 10:31
Re: Člověk, když mu nic jiného nezbývá, se přizpůsobí

A víte jak směšně je povinná? Víte, že ji nařizuje 16 lidí ve vládě ČR a 10 mil. občanů poslechne? Je tohle ještě demokracie? Co s tím provedeme....změna, příští rok jít všichni k volbám.

Dík.

-cr-[>-]

0 0
možnosti
P

Petr----

25. 10. 2009 12:22
Změna

Změna na letní čas je opravdu nesmysl, obzvlášť v naší zemi, kde se pracuje od 6 hodin ráno. Tou změnou se dosáhne akorát toho, že ráno vstáváme do tmy. Já sám mám problémy se spánkem a tato změna mi je ještě zhorší. A myslím si, že hlavně pro děti to musí být nepříjemné-ty žádné směny nemají a když mají najednou jít spát o hodinu dříve a stejně neusnou, protože na to nejsou navyklé a ráno vstávat ospalé a za tmy, je to velmi nepříjemné. A energetická úspora není žádná, dokonce prosvítíme víc, než kdyby byl normální čas. V zemích, kde je pracovní doba od 9 hodin letní čas smysl má, kvůli energetické úspoře-ráno vstávají v půl osmé a to je světlo ať je letní, nebo normální čas. Naopak večer potřebují déle světlo, než my, a to jim letní čas dodá. Když už od EU přejímáme letní čas, tak bychom měli přejmout také pracovní dobu od 9 hodin, myslím, že moc lidí by si nestěžovalo.

0 0
možnosti
PS

lecaks

30. 1. 2010 23:07
Re: Změna

Zdravý názor, ale úspory energetické nikde nikdy nebyly a nejsou. Již v r.1930 J.I.Perelman prokázal, že jich nelze dosáhnout. Všem tohle sdělujte.

Mrkněte na http://www.szr.cz a napište tam.

Buďme svorni.R^

V

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

25. 10. 2009 10:03
My jsme odtrženi od přírody

řídíme se hodinami a dokážeme si namluvit, že nám změna nevadí, ba dokonce prospívá. Děti a zvířata to mají jinak. Každá změna času (hlavně ta jarní), dokud byly děti menší, nám přinášela svízel. Spát se ještě nechce - "ale musíš, zítra je škola " - a dítě se hodinu převaluje v posteli. Ráno tahání z postele - vstávat se po kratším spánku také nechce. Jistě že se to srovná. Ale proč to vlastně absolvovat? Jsem pro zrušení letního času. I mě osobně to vadí.

0 0
možnosti
RL

Limburger

25. 10. 2009 10:55
Re: My jsme odtrženi od přírody

Ani můj pes proti změně času neprostestuje...Asi je také odtržen. ;-D

0 0
možnosti
JN

dajana.p

25. 10. 2009 9:35
jsem pro zrušení

Čím jsem starší, tím hůř to snáším.

0 0
možnosti
TS

Tarzan

25. 10. 2009 7:55
změny času

Je zajímavé že se tady řeší 1hodina 2*ročně a práce na směny nikomu nevadí...;-O

0 0
možnosti
MV

Martin V

25. 10. 2009 8:47
Re: změny času

Práci na směny můžeš odmítnout dělat, jde to samé provést se změnou času?

0 0
možnosti
AR

Don don

25. 10. 2009 1:20
naprostý

nesmysl. Jedna hodina nevadí nikomu. Co by měli říkat havíři fárající stylem ranní, noční, odpolední. Zástupný problém. A honění trika.Rv

0 0
možnosti
PS

lecaks

13. 11. 2009 10:46
Re: naprostý

Podle jména soudím, že jste vzdělaný. Tudíž by jste měl vědět, že změna času vadí 70ti % populace. Jen úředníkům apod. nevadí, chodí na 9 až 10.00 hod. do práce. Pochvalují si "delší odpoledne", ale jak se mýlí! Není delší. Bylo by stejné i po zrušení času, chodili by na 8.00 hod., bylo by to totéž. Jaký paradox.

Stoupněte si po změně času ke školkám a školám, jak obranyneschopné děti vřeští, že musejí vstávat o hodinu dříve. Denně. 1.hodinu spí na lavicích, víte? Ano, zvykneme si. Ale proč si zvykat? Přínosy nejsou, víte?

Poslední informace - týden po změně času v říjnu je podle výzkumů ve V.Británii "krutý". Prac.morálka klesne na polovinu. Pozitiva tedy nejsou, nevěřte mně, ověřte si to. Kde čerpáte jistotu v trvzení, že 1 hod.nevadí? Lhostejnost k osudu druhých je formou krutosti, víte?

Užívejme zdravý rozum, více na http://www.szr.cz.

-cr-V

0 0
možnosti
P

printy4926

25. 10. 2009 1:00
Zrušit.

  Údajně se zaváděl letní čas z důvodu úspory el.energie.Jenže v současné době když se začne šetřit s elektřinou,vodou nebo plynem,tak se začne zdražovat,aby neklesaly miliardové zisky.Letní čas je zbytečný,nepříjemný a škodí na zdraví lidem,pokud musí být brzy ráno v práci o 1 hod. dříve.     Pane Hannig zdravím.  MilaV

0 0
možnosti
PS

lecaks

12. 1. 2010 16:28
Re: Zrušit.

Lživě nás informovali, že jsou úspory el.energie. Ještě v r.2003 M.Zeman podepsal JUDr.Šimerkovi dopis pro nás, že jsou úspory el.energie. Nikdo jim neřekl, že již v r.1930 ruský astronom J.I.Perelman prokázal, že změnou hodin, času nelze úspory dosáhnout. Má to logiku, že?

No a tentýž Miloš Zeman chce znovu vládnout. Vlastně ovládat nevědomé, jako nevědomé. My ochotní, slušní, děláme nemožné pro neschopné.

JUDr.Šimerka je ministrem nyní.Nesoudím je. Je to špatné, ale bude líp. Po volbách.

Buďme svorni.R^

V

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik