Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PF

Můj pohled je tento: mé úspory na stáří se mi díky osvícenému zákroku ČNB po přepočtu snížily o cca 60 000 Kč.

Co k tomu ještě dodat? (chybí tu blicí smajlík)

1 0
možnosti
PS

P25e85t49r 39S67k82á76c21e64l

13. 2. 2014 21:07

Nic nového pod Sluncem, naši předkové v roce 1953 měnovou reformou taky přišli o vynaloženou poctivou práci, tedy energii. Krásný příklad, že peníze jsou zlo a vysávají nás. Takže jejich zrušením v budoucnu bude dobře všem...R^

0 0
možnosti
AK

Jista parta "vychcanku", nebylo-li jich vice, se na uvedeene transakci nabalilo fest. :-(

Kdo neveri, at tam bezi.

0 0
možnosti
Foto

Vážení přátelé, vždy přemýšlím, zda se zapojit do jakékoliv diskuse kolem finančního či hospodářského systému, který zejména v našem státě slouží k důsledné manipulaci s lidmi a zejména k jejich zastrašování, vyvoláváním nejistot a strachu. Již delší dobu zastávém trochu extrémistický pohled na celý vývoj ve společnosti spočívající ve rčení "čím hůře, tím lépe". Jinak řečeno také lze jemněji označit stav společnosti slovy "sytý hladovému neuvěří" a zcela jistě by se dalo hovořit o celé řadě dalších rčení aplikovatelných na dnešní dění. Zjednodušeně lze říct, že pokud nebude fungovat ve společnosti jednoduchý princip "Sociální trojčlennosti" kdy pro hospodářskou sféru nemůže platit systém (kapitalistický) svobody, ale ani (komunistický) systém rovnosti, potom se přiblížíme stavu, kdy se nebudeme muset bát jakékoliv integrace nejen do Evropy, ale do celého existujícího světa. K tomu je ovšem nutné, aby lidé změnu chtěli, kroků vpřed se nebáli a nenechali se zastrašovat. Nebudou potom nutné také kroky k manipulaci s lidmi typu umělého znehodnocení koruny.

Je mi divné, že celá řada lidí se dívá křivě na rčení "Rozděl a panuj" a přitom dnes a denně odmítá jakoukoliv integraci a sjednocení. Titíž lidé, kteří toto odmítají jsou schopni se podvolovat, bez mrknutí oka diktátu politických stran, které vládnou nejen u nás, ale po celém světě jakousi demokratickou většinou mnohdy nepředstavující ani 20% hlasů všech voličů. Kam se ztratila všechna práva z LPS, která zaručují rovnost před zákonem a zprostředkovaně i před soudy, na úřadech ..., když svého souseda nemohu bez podpory politických stran zvolit nejen premiérem, ale ani svým zástupcem do té nejmenší politické funkce.

Ptám se tedy, proč diskutovat o věcech, které se nás sice týkají, ale jejichž i velmi pozitivní vyřešení nám nepřinese rozhodný posun vpřed. Problém není v integraci do Evropského společenství. Problém je v tom, abychom si svá práva dokázali i přes jejich zdánlivé okleštění zachovat.

1 0
možnosti
Foto

Navazuji na Vaši poslední větu "abychom si svá práva dokázali i přes jejich zdánlivé okleštění zachovat". Problém je v tom, že lidé nemají zájem o zachování svých práv velmi značnou, či skoro absolutní nechutí se alespoň jednou za čas zachování svých práv účastí ve volbách.

1 0
možnosti
PS

P34e74t94r 15S65k32á37c32e47l

17. 1. 2014 19:14

Tohle obíhá po internetu, v čem se autor, byť anonymní, mýlí(?):

 

V Zajímavé počítání.... Kdyby Vám někdo řekl, že vám poníží důchod (máte-li ovšem 10 000,-) o 800,- Kč, nebo výplatru o 1 600,- Kč, tak vezmete hůl a půjdete mu rozbít držku. A tak to chytří hoši z Národní banky udělali jinak. Ponížili o 8% hodnotu koruny. A na to všichni, teď už i prodejci potravin, zareagovali zvýšením cen. Takže, peněz máme pořád stejně, ale už si za ně tolik nekoupíme. A to se tu nabízí ještě jedna teorie. Dopumpování státního rozpočtu. Protože, přeměníte-li řekněme miliardu korun na eura, uberete korunce 8% z hodnoty a tyto levnější koruny zase nakoupíte, máte 80 milionů doma. Jednoduché počty. Zdánlivě mají sice menší hodnotu, ale protože na sociální dávky a důchody se nepřidala ani koruna, je to vlastně zisk. A za tohle oblbnutí národa Českého ještě dostal jistý bankéř evropskou cenu. Óóóóó, jak jsme hloupí. Jsme skutečně národ ovcí? Pokud ano, pak by nás měl vést bača a ovčácký pes. Zatím nás, podle zveřejněného hovoru ve sněmovně, vedou voli. A prochází jim to." " " "

1 0
možnosti
Foto

Nechápu, jak si může někdo s mozkem myslet, že s eurem bude líp.

2 0
možnosti
Foto

Nějak jsem z článku nepochopil, komu ta intervence prospěla. Pokud je tím myšlena obecně Evropská unie, případně měna euro, tak je to hodně kostrbatá a demagogická konstrukce, která sází na to, že co čtenář (blogu), to blbec bez vlastního názoru...Jinak s konsatováním faktů o neutěšeném stavu společnosti, státu a jeho financí, nezbývá než souhlasit.

0 0
možnosti
PS

P82e14t20r 29S80k80á68c83e85l

16. 1. 2014 20:57

Ještě k těm oceněním, vyznamenáním:

Bývalý guvernér ČNB pan Tošovský obdržel taky doktorát, od Mendelovi univerzity v Brně. Dodnes mně mají odpovídat za co jako jej obdržel, ekonom. S cenami pro ekonomy jako by se roztrhl pytel...R^

0 0
možnosti
MP

mendlova zahradnická a lesnická univerzita :? za to jak to POHNOJIL

1 0
možnosti
AK

Připadá mi váš článek i rozevlátý styl trochu boboistický.

0 3
možnosti
Foto

P66e46t88r 13H89a86n16n92i95g

16. 1. 2014 19:57

S Bobo už od konce roku 2010 nemáme nic společného.

0 0
možnosti
Foto

Mohl byste, prosím, upřesnit, na základě čeho jste dospěl k závěrům zejména v začátku posledního odstavce?

Díky.

1 0
možnosti
PS

P10e29t49r 88S21k96á95c19e52l

16. 1. 2014 13:15

Autor Vám jistě odpoví, ale nechcete přeci tvrdit, že přijetím Eura se zlevní náklady na náš život? Davy úředníků a jejich příbuzných v Bruselu a další agentury kolem EU působící v ČR přeci něco stojí, že. K dalším větám posledního odstavce netřeba nic dodávat:

< Průběžný důchodový systém je v minusu. Zdravotnictví v problémech. Nezaměstnanost stoupá. Tak je třeba vyluxovat úspory těch, kteří byli během svého života zodpovědní a spořili si na stáří. >

Vytanula mně na mysli myšlenka pana Barrosiho, že odchody do důchodu je třeba propojit s očekávanou délkou dožití! Takže díky farmaceutickému průmyslu budeme udržovat živé lidi na lůžkách do 90. roků a odchod do důchodu propojíme tak, že nás/vás bude přepravovat letadlo, které řídí 70tiletý dědeček,aj. zrůdnosti pomatenců z Bruselu. Doufejme, že než tohle vše zavedou, tak EU zkrachuje...R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik