Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

K rozkolu mezi Rabbitem a Rohlíkem platí: "Obchod je nejnižší formou příjemnosti. Výrobce je to pravé, práce i když v zoufalství je zábavnější než zábava."

Latina, Řím, Řecko: Takže na čí straně jsme...?

0 0
možnosti
OH

To jsou kecy. Rohlík samozřejmě může smlouvu s Rabbitem vypovědět (dle podmínek daných tou smlouvou) a předpokládám, že to udělal. Pokud ji jednostranně porušil, může se Rabbit obrátit na soud a řešit to standardním způsobem. Zatím to neudělal, takže je dost dobře možné, že k žádnému porušení smlouvy nedošlo.

V každém případě platí, že soukromá firma si může určovat, s kým chce mít obchodní vztahy, a pokud se tím nedopouští zneužití monopolního postavení (a Rohlík má v maloobchodu s potravinami k monopolu daleko), není důvod ji v tom omezovat. To je svoboda podnikání, nikoli to, že někdo musí odebírat zboží od agrárního molocha. A prohlašovat uplatňování svobody podnikání za pravý opak nebo dokonce za "protektorátní špínu" či bolševické praktiky může jen ubožák, který by sám rád uplatňoval metody zvrácených diktatur. Rabbit může stále vyrábět a nabízet své produkty k prodeji jako dosud. A Rohlík má právo je nekupovat. A ano, třeba i proto, že považuje Jandejska za proruského gaunera. Nevidím důvod, proč by v podnikání nemohly mít místo i morální postoje.

2 2
možnosti
PS

Morální postoje? To si děláte legraci, jde o politický postoj. M.Gándhí bojoval proti sedmi nectnostem člověka, jedna z nich byla: Obchod bez morálky. Takže když s někým uzavřu smlouvu o obchodu, při zdravém rozumu vím proč tak konám a snažím se ji plnit. A ne jak děti na pískovišti konají - aně, ty seš proti, nenechám ti kyblíček, apod. Pan Baťa se určitě na světových trzích neptal na jejich politickou příslušnost. Tomu se říká slušnost v obchodování. Jistě, má tohle hranice, ale rohlík se o ně ubrousil, ulomil.

0 0
možnosti
JK

Je naprosto zbytečné cokoliv vysvětlovat iracionálním nenávistným fanatikům. A všichni normální lidé realitu znají. Proto se dříve psychopati izolovali od ostatní společnosti.

0 0
možnosti
Foto

P39e54t97r 65H29a88n90n96i36g

25. 2. 2024 14:29

Můj článek nebyl nenávistný, nebo tento příspěvek míří na zdejší squadru bojovníku proti úchylkám od ideově schválenému jedině správnému směru uvažování?

1 0
možnosti
VS

To už zase někam kandidujete?

2 1
možnosti
Foto

P88e37t31r 35H89a31n35n96i84g

23. 2. 2024 16:20

Neumíte číst?

2 0
možnosti
JZ

Ano, republiku si rozvracet nedáme, takové zločiny, jako je odmítnutí jistě skvělých produktů pana Jandejska, není možné dále tolerovat. Na to existuje jediná pádná odpověď. Drzoun, který si něco takového dovolil, bude popraven za úsvitu všem podobným pro výstrahu.

5 2
možnosti
Foto

P72e26t56r 74H96a20n81n55i60g

22. 2. 2024 12:17

I tu ironii je nutné podpořit. Ale tak se skutečně za bolševika psalo. A hrůza mne jímá, když mladí, kteří nevědí, která bije, bezděčně používají kadenci slov bolševických médií. Mimochodem, mne tady někteří obviňují z bolševismu. Ale já právě těmito svými články proti bolševismu bojuji.

6 0
možnosti
Foto

P43e37t39r 18H37a96n63n11i74g

22. 2. 2024 12:05

"Další štvavý článek přisluhovačů imperialistů, jako například V. Havla a jemu podobných, mířící na negativní emoce našich pracujících. Přisluhovači amerických štváčů využívají naší bezmezné trpělivosti k šíření nenávisti. Nesmíme dovolit podobným amorálním sluhům amerického imperialismu, aby mátli náš pracující lid svými štvavými pamflety. Musíme je zavrhnou a rozhodně nedovolit, aby svými řečmi kazili náš pracující lid a mládež. Jejich místo nesmí být ve školách. Umění takzvaných dekadentních "umělců" musíme nekompromisně zavrhnout a ukázat jim, kde je jejich místo. V propadlišti dějin." K těmto slovům mne inspiroval diskuzní příspěvek pana Kučery. Přečtete si jej. Takto jsem na něj reagovat. Ale nechci, aby to zapadlo, tak jsem to pověsil do samostatné reakce.

Vážení mladí lidé, vyhledejte si v archivu a přečtěte si Rudé právo z počátku roku 1977 v návaznosti na Chartu 77.

3 0
možnosti
Foto

P10e49t30r 88H34a14n73n35i19g

22. 2. 2024 11:07

S radostí jsem přivítal slova generála Řehky, že se bude muset u nás zvažovat o znovuzavedení povinné prezenční vojenské služby. Zdánlivě to s tématem mého článku nesouvisí, ale fakticky ano. Zdejší internetoví mladí válečníci se alespoň seznámí s vojenskou praxí a budou se na vět dívat jinýma očima než z bytů svých rodičů a chytrých telefonů.

3 1
možnosti
Foto

S tématem to vskutku souvisí, neboť nebýt války na Ukrajině, gen. Řehka by o tom nemluvil. Speciální válku Rusko zahájilo po mnohaleté přípravě, která spočívala nejen v dozbrojování, ale i v důsledné propagandě a verbování slouhů šířících produkci petrohradské trollí farmy.

Pokud bych se měl vyjádřit k pojmu proruský šváb, pak u vědomí souvislostí lze takto označit například ty, kteří je pojmům dezinformace a dezinformátoři vysmívají v předstíraném blbství.

6 0
možnosti
JZ

Je nehorázné, když ti, kteří v životě nepodnikali a nepodnikají, chtějí nařizovat druhým s kým smí či nesmí obchodovat. To je pokus o likvidaci soukromého podnikání jak za komunistů.

A ještě něco, je věcí každého jaký k tomu zvolí okamžik a jakou formu. Třetím stranám, do toho nic není.

2 0
možnosti
Foto

P64e54t49r 97H25a17n54n17i85g

22. 2. 2024 11:00

Podnikal jsem a to velice úspěšně. Ale Vy asi nevíte, která bije. Každý obchod, pokud není na černo a z toho snad Rohlík.cz a majitele Čurdu neobviňujete je podepřen smlouvou a porušením takové smlouvy se podnikatel vystavuje soudnímu postihu a návazným peněžitým sankcím. Může být také vydáno předběžné soudní nařízení a povinnost odebírat zboží po určitou dobu, během které si dodavatel potravin, které mohou podléhat zkáze najde jiného odběratele.

2 1
možnosti
MV

A prodloužený víkend nepojedu do Maďarska, protože nechci utrácet moje peníze v zemi, kde to funguje, jak vidíme. Nakupuju potraviny z Kostelce, z Penamu aní jiné potravinářské produkce Agrofert. A králičí maso bude taky nekupovat jiné, než od značky Rabbit. Nikomu nic vysvětlovat nemusím, je to mé rozhodnutí. Stejně jako Rohlík nemusí vysvětlovat, proč Rabbita už ne. Rohlík v puse zhorkl jen vám a vám podobným.

4 0
možnosti
Foto

P96e85t19r 66H14a59n53n33i79g

22. 2. 2024 11:02

To Vás ctí. Přeji hodně štěstí ve vyhledávání výrobců ve zboží v hypermarketech, kde většinou výrobce není uveden.

0 0
možnosti
DR

Nejvíc humorné je to, že jsme se od podporovatelů tohoto mediálního divadla, který předvedla firma rohlík, dozvěděli pouze fráze typu že na to má každý právo s kým obchoduje, že chtějí pomáhat menším zemědělcům a blablabla, ale skoro žádný z nich nedokáže vysvětlit, proč s touto údajně novou obchodní politikou tedy čekali, až jakýsi Jandejsek vystoupí na nějaké demonstraci.

Skoro to tudíž v takovém případě budí dojem, že pouze čekaly na nějakou vhodnou záminku, v tomto případě ještě posílenou nějakými kecy o pruruských švábech či co.

7 5
možnosti
PK

Ale mě to, že "na to má každý právo s kým obchoduje, že chtějí pomáhat menším zemědělcům" přijde jako naprosto legitimní a nijak humorný důvod.

Že to vadí přisluhovačům extrémistických či populistických stran chápu, ale nic to nemění na faktu, že NA TO MÁ KAŽDÝ PRÁVO A ŽE POMÁHÁ MALÝM ČESKÝM ZEMĚDĚLCŮM.

Vy také máte právo kupovat pouze ruskou elektroniku a poslouchat ruské blablabla.

A víte co? Dokonce nás ani nezajímá, vaše záminka. Prostě vám to právo necháváme, neboť jsme demokraté.

Mějte se.

6 0
možnosti