Nakoukani do centralnoj evidency exekucí ČR aneb Šest pětek za klik.

Víte, že v roce 2016 u nás existuje webový portál, který si účtuje 60,- Kč za každý klik ? Nevěříte? 

Zde to máte černé na bílem.

"Nahlížení do systému Centrální evidence exekucí ČR (dále jen CEE) je dle vyhlášky č. 329/2008 Sb., O centrální evidenci exekucí, zpoplatněno za každé poskytnutí elektronického údaje z CEE částkou 60,- Kč včetně DPH (1. – 1000. poskytnutý údaj). Výše částky za poskytnutí elektronického údaje se dále snižuje v závislosti na tom, kolik bylo žadateli v daném kalendářním roce poskytnuto elektronických údajů. Údaje poskytnuté v množstevním rozsahu 1 001 – 10 000 jsou zpoplatněný částkou 30,- Kč včetně DPH, v rozsahu 10 001 – 1 000 000 jsou zpoplatněný částkou 15,- Kč včetně DPH a od 1 000 001. poskytnutého údaje je cena za každý dotaz do databáze CEE stanovena na 6,- Kč včetně DPH.

Nejprve je nutné provést REGISTRACI, díky níž Vám bude vygenerováno přístupové heslo.

V případě žádosti o zaslání přihlašovacího hesla poštou bude tato operace zpoplatněna částkou 120,- Kč včetně DPH.

Po zadání údajů v sekci VYHLEDÁVÁNÍ o osobě nebo firmě, jež Vás zajímá, a kliknutím na "vyhledat" dochází k prvnímu zpoplatnění částkou 60,- Kč včetně DPH. Tudíž i informace, že na daný subjekt není v systému CEE veden žádný záznam je zpoplatněna.

Pokud je na daný subjekt vedena jedna nebo více exekucí, zobrazí se výsledek.

Máte-li zájem dozvědět se podrobnosti o daném dokumentu můžete kliknout na odkaz "Zobrazit detail dokumentu". Tato operace je opět zpoplatněna částkou 60,- Kč včetně DPH (případně nižší od 1001 zobrazení elektronického údaje v daném kalendářním roce) a rozkryje Vám podrobnosti dané exekuce.

Údaje z CEE jsou zobrazovány v reálném čase. V případě opakovaného zobrazení dané informace dochází k opakovanému zpoplatnění. Pokud uživatel uzavře okno s odpovědí na zpoplatněný dotaz do databáze CEE, systém neumožňuje jeho opětovné nezpoplatněné zobrazení. Z tohoto důvodu případně doporučujeme si danou informaci před zavřením okna zazálohovat."

Zdroj citace: https://www.ceecr.cz/cenik 

Pokud se Vám to zdá být do nebe volající drzostí, nezakrytým zneužitím finanční tísně či omezením Vašeho práva na informace, tak jsme dva.

Autor: Vladimír Haneška | čtvrtek 12.5.2016 21:21 | karma článku: 30,62 | přečteno: 1164x