Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J73a24n 72R15á90ž

28. 4. 2015 15:14

S jedinou částí článku lze souhlasit: Je odporné, nemravné i protiprávní, když je exekutorem zabavován majetek i lidem, kteří dlužníky nejsou a k zabavovanému majetku neměl nikdy, opakují nikdy(!!) dlužník žádný majetkoprávní vztah.

Zadlužených seniorů je mi opravdu líto, ale asi stejně jako ilegálů, kteří se utopili ve středomoří. Je mi líto jejich situace, ale s výhradou: Dostali se do problémů vlastním přičiněním, takže má empatie je omezená tímto fsktem..

P.S. Většina dluhů seniorů vzniká tak, že se chovají neodpovědně ke svým dětem, či vnukům tím, že jim chtějí finančně pomáhat i když nemají z čeho! Nemít dost volných prostředků a chtít někomu pomáhat ke zvýšení jeho životní úroveň, na níž objektivně nemá, je nezodpovědnost stejná jako se vydat na moře na děravé bárce.

0 0
možnosti

J82a53n 98Š60i85m22á75k

28. 4. 2015 12:21

Výkon soudního rozhodnutí by v první řadě neměl být soukromý byznys. Zrovna tak jako provádějí exekuce soukromí exekutoři, mohli by je vykonávat soudní vykonavatelé. Přijde mi zhovadilé, když mají některé exekutorské fabriky dokonce i obchodní oddělení

0 0
možnosti
Foto

Společnosti, které peníze půjčují by měly nést stejná rizika jako standardní obchodní společnosti. Většina exekucí je zbytečná, dá se s dlužníkem jednat i mimosoudně, ale chce to individuální přístup, dát možnost fungovat, aby bylo možné dluh hradit. Exekuce by neměly být předmětem obchodu a nepřiměřeného obohacování.

1 0
možnosti
Foto

Co se to děje? Marně dnes hledám impertinence od pánů Rotha a Dvořáka a Foltýna. : 0

0 0
možnosti
JH

Dluhy se platit mají, ale je ostudou využívat starých lidí, kteří v dobré víře a z lásky ubytovali své potomky na jejichž výchovu neměli nejmenší vliv. Jistě, své syny bych kdykoliv ubytoval, ale již bych nedal ruku do ohně za své snachy. Nic proti nim, obě jsou velmi dobré. Na druhou stranu moji synové takovou pomoc nepotřebují, spíš já budu potřebovat tu jejich.

0 0
možnosti
JB

Uzákonění exekucí, kdy za zapomenutou starou pokutu 300 Kč po člověku chtějí cca 19.000 Kč, je státní banditizmus.

1 0
možnosti
JK

Inu, pokuty se holt musí platit.  I když ta částka je zvěrstvo.  Tady jde spíše o to, že k Vám přijde exekutor, protože se jmenujete stejně, jako dlužník, anebo se od  Vás před 10 lety "zapomněl" odhlásit podnájemník.

1 0
možnosti
JV

Populisticky clanek od KSCM-PatriotiRvRvRv

3 1
možnosti