Diskuse

Poslední opona

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Trochu se umím vžít do Vašich pocitů; také jsem trochu zpíval ve Vašem oboru, ale jen amatérsky. Pražskou zpěvohru asi neznáte; desítky let rozvážela operu do míst, kde nebylo stálé divadlo a nebo neměli operní ansámbl. Přišly dvě malé holky a už nešlo trávit víkendy po zájezdech - také mám v paměti poslední představení (v 81.r.) Úroveň byla slušná, často s námi, místo našich sólistů, jezdili pěvci z národního. Ještě jsem zažil Podvalovou s Blachutem, Horáčka a další. Bez nadšení to dělat nešlo; super gáže: 10,-Kč na stravu, po dvou představeních po půlnoci zpět v Praze a vybraní "za odměnu" ještě do dvou, do tří skládali vlastní kulisy. A ráno na šestou do práce! Ale je na co vzpomínat!

To Vaše divadlo pamatuji po minulé rekonstrukci; nevím, jestli to bylo první představení, ale určitě jedno z prvních; dostali jsme jako sbor lístky a byli tady Italové s Nápojem lásky a od té doby plačtivý Nemorino je můj favorit. Ten náš sbor byl dotován z nějakého ministerstva a po 89. skončil.

Přeji Vám úspěšné přežití těch cca tří let a doufám, že se také nového otevření dočkám a uvidím Vás na scéně.

0 0
možnosti
Foto

Pane Kulhavý,

moc děkuji za Vaši reakci. Věřím, že máte na co vzpomínat, musela to pro Vás být krásná doba.

Upřímně doufám s Vámi, že se otevření skutečně dočkáme a že třeba ještě bude příležitost udělat Vám z toho krásného jeviště radost.

Mějte se krásně!

0 0
možnosti
Foto

Hlavu hore, děvče! Vždyť na každém konci je přeci nejkrásnější to, že něco nového začíná ;-)

Ale napsala jsi to moc hezky!!!

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, je to pravda.... Ale pořád to bolí, tak to muselo ven!

Není nic smutnějšího než prázdné, němé a hluché divadlo :-(

1 0
možnosti
KK

Smutné. Ale asi to divadlo potřebuje renovaci.

Jak to je ? Máte teď dovolenou nebo výpověď ? Vrátíte se po těch 27 měsících ? Pro dovolenou dlouhá doba.

Divadlo moc oken nemá. Takže by se dalo pracovat 24 hodin denně, dělníci by to ani nepoznali, a renovace by se zkrátila na třetinu. 9 měsíců. To jsou dvě dovolené. To by vyřešilo spoustu sociálních problémů zaměstnanců.

0 0
možnosti
KK

Seknul jsem se.

9 měsíců je déle než dvě dovolené, ale vy máte asi divadelní prázdniny a jak dlouho ty trvají ? Kromě toho, během těch 9 měsíců se dá pracovat. Připravovat nové inscenace,... zkoušet,... Plac by se snad v Praze našel.

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 404x
Jsem povoláním zpěvačka v opeře, duší umělkyně, divadelnice a fotografka s nutkavou potřebou občas něco napsat... O divadle, o sobě, o lidech .....

Seznam rubrik