- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pamatuji si jednu pekárnu, ještě za socialismu, shodou okolností také v Jihočeském kraji. Byla vyhlášená v celém kraji, sjížděli se tam lidé z blízka i z daleka. Asi před rokem jsem zde měl rozhovor s jedním Pražákem, vzpomínal právě na tu pekárnu a na ten chleba, a jak pro něj kolik kilometrů zajížděl..
Podstatu toho všeho tvořil pan vedoucí. Ten byl v práci minimálně 12 hodin denně, včetně nedělí, neustále se staral, kontroloval, organizoval, vedl lidi, nikdy s nikým neměl žádný konflikt. Po jeho odchodu do důchodu se pekárna zařadila do průměru
Pekárna samozřejmě dostávala ocenění, vyznamenání, ale nikdy ne ten vedoucí, ale jeho nadřízený ředitel závodu, známý stranický funkcionář.
Přeji pekárně na Včelné, aby byla úspěšná.
Velký problém je pokles kvality tak jak jde čas. Ještě tak před 2 lety byl na západě Prahy ke koupi výborný chléb pečený na Kladensku. Chuťově, neposuzuji "éčkovatost". Dost se zhoršil, už není tak voňavý zejména od 2. dne. A má v sobě obrovské "bubliny".
Pamatuji se na prázdniny, kdy jsem byla schopná vytrhat sousta a sežrat třetinu čerstvého bochníku, než jsem ho donesla domů. To dnes asi nikdo nepochopí
Karma za chleba. O Zlatém standardu bych s vámi dlouze polemizoval.
Zde: https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=624409
Rozumím rizikům spojeným s oběživem krytým zlatem. Ale pořád si myslím, že méně krachů způsobí při fungování Zlatého standardu nové naleziště zlata, než Fed tisknoucí hory bankovek krytých jen potřebou umělého zvyšování konzumu. Hodně peněz v oběhu snižuje jejich cenu i úrokové sazby, banky se předhánějí v poskytování rizikových hypoték..když zavařená ekonomika zpomalí, bublina praskne a investorům, do (bez)cenných papírů a nemovitostí zbydou oči pro pláč, stejně jako zadluženým lidem, kteří kvůli rebonitaci půjček a ekonomické recesi nejsou schopni splácet..ale je to fakt na dlouhou polemiku a ten Váš blog na tohle téma je moc pěknej!
V malé vísce nedaleko od Rokycan pekl chleba jeden "MISTR" pokud jsem ho potřeboval byl jsem tam kolem 5.30 jako na koni a ještě jsem zásoboval okolí. Nebyl to chléba, ale "DORTÍČEK". Šel čas a mistr už neměl dosti sil. Ale dělá skvělý med. Chleba si asi budu péci doma, pokud mi prozradí složení jeho kvásku.