- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Lepší ódu na svině jsem ještě nečetl. Jen aby to s přicházející jinověrnou populací nebyl text na náhrobek.
to by byl smutný epitaf :-(, ale děkuji :-)!
... méně prasat, zato více volů... také sviní je letos dost...
...prostě jsme v unii méně rovní mezi rovnými, a výše zmíněným to vůbec nevadí, hlavně že jim jdou dotace na biopaliva a aquaparky...
... a další problém je ten, že řada masných výrobků se bez masa klidně obejde, uzeniny by se daly přeřadit do kategorie homeopatik...
...pěkné, ale smutné...
...nebojte se...i kdybychom žrali jenom americké či australské vepřové...prasat bude v česku stále dost....
i voluuuu....tim nemyslim Vas:)))
My jsme zde měli socializmus,Poláci jej měli také.Poláci měli tehdy svá prasata ,my rovněž.Poláci mají furt svá prasata,my jich máme čím dál méně.Kdo zato může?Zemědělci,vláda?Zdá se,že pomlouvání těch zahraničních prasat a výrobků z nich ke zvýšení stavu našich "ošípaných" moc nepomohlo.Co s tím?
zahraniční čuníky nepomlouváme, ty za to nemůžou :-)...Polští sedláci neplatí zdravotní a sociální pojištění, často šidí welfare zvířa a obcházejí zákonné požadavky zdražující výrobu masa :-(...ale máte pravdu, že není fér hledat příčinu nekonkurenceschopnosti našich chovů jen v zahraničních intrikách
tak s tímto se také potýkám, je to čím dál větší problém koupit nejen české prase,ale české jakékoliv maso
My si kupujeme od soukromníka už zabité a vykuchané a doma si ho zpracujeme. Jitrničky a tlačenka, zabijačkový gulášek. Prase váží +- cca 150 kg a za kilo dáme asi 40kč. A to se vyplatí.