Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

daris

14. 1. 2009 19:27
Milá Hanko,

když byla moje dcera malá, cítila jsem to úplně stejně jako vy. Teď má 16, studuje gymnázium s vyznamenáním a máme spolu úžasný vztah. A podle mých zkušeností je nejdůležitější právě to, co děláte vy - POVÍDAT si spolu. Mám k ní absolutní důvěru a myslím, že i ona ke mně. Hlavně se vykašlete na diskutéry typu pana Fialy a pokračujte v tom, co děláte. A věřte, že to děláte dobře.

PS moje dcera je v kuchyni úplně marná.

0 0
možnosti

handour

14. 1. 2009 19:45
Re: Milá Hanko,

Milá Daris,těžko můžete jen tušit,jakou jste mi udělala radost.Vy jste sama maminkou dcery,Vám nemusím vysvětlovat,co jsem kterou větou myslela,před Vámi nemusím obhajovat  svou výchovu,Vy nepochybujete,že ji miluju víc než kohokoliv na světě,Vy si ani nepomyslíte,že ji čeká dospělost na drogách....Vy jste krásnej člověk a Vaše dcera je šťasná,že má takovou maminkuV.Děkuju.

p.s.:p.Fiala je neškodný dráček,který přiletí,pustí síru a letí dál,jsou daleko horší,ale já se nedám:-)

0 0
možnosti

Bubo

14. 1. 2009 14:00
Kridla ?

Ten Vas sen je moc pekny,ale real je jiny.Jsem zvedava , co byste rekla tomu,kdyby Vase dcera se v osmnacti vykaslala na studia a jela na zkusenou sama do sveta,toto jsou take kridla.Hlavne si neplanujte dcerinu budoucnost a svobodu,abyste nebyla jednou zklamana.Jednou Vas dcera taky muze pripravit o veskere iluze.Ale mate pravdu,ze svoboda je krasna vec,ale kazdy s ni naklada jinak.Preji Vam,at Vam dela dcera jenom radost, vsak sama uvidite.Male deti male starosti,velke deti velke starosti.

0 0
možnosti

handour

14. 1. 2009 18:37
Re: Kridla ?

Díky za názor,ale jsem optimista...:-).A s těma starostma, to už jsem stačila zjistit...jak roste;-D.Připravená ani bejt nemůžu, učím se za chodu-asi jako všichni rodiče.Ale jsem hrozně šťastná, že ji mámV

0 0
možnosti

Wendolene

13. 1. 2009 17:52
Fascinuje me, kolik lidi nechape zdejsi clanek

At uz si autorka mysli o manzelstvi cokoliv, jde o jeji dite. Kazda matka chce pro dceru to nejlepsi...je mi lito matek i dcer, ktere povazuji vdavky v 18 za nejlepsi, at se vda a je rychle z domu...

0 0
možnosti

handour

13. 1. 2009 18:14
Re: Fascinuje me, kolik lidi nechape zdejsi clanek

Wendy děkujuV,zdá se,že pochopí jen ti, kteří pochopit chtějí...Mně jde jen o to,aby každej měl právo na svůj život- tak jak chce on, ne jak diktuje tradice.Ten můj rozhovor s dcerou byl samozřejmě nadsázka.Píšu pro inteligentní čtenáře, a ne abych za každou větu do závorky psala chápejte to tak či onak...

p.s.:dneska jsme s dcerkou společně upekly dort-myslím,že se v kuchyni neztratí;-)

0 0
možnosti

Hustantin

13. 1. 2009 13:56
Musím doufat ...

že výchova dívek a hlavně chlapců v Čechách probíhá v duchu vyrovnaných možností pro všechny.A že naše děti budou v dospělosti  vzpomínat na šťastné dětství.

0 0
možnosti

handour

13. 1. 2009 14:15
Re: Musím doufat ...

Jasně...dum spiro spero. Dokud dýchám doufám;-)

0 0
možnosti

ruda281

13. 1. 2009 9:53
Hruza

tolik blitku, jak v clanku, tak v diskuzi, se vidi skutecne malokdy. Diky pani, otevrela jste mi konecne oci. Dlouho jsem premyslel, odkud se tento zpusob zivota, ta neucast, lhostejnost, drzost, nevytrvalost a neschopnost dnesni mlade generac bere. Ted uz to vim, diky!

0 0
možnosti

handour

13. 1. 2009 10:01
Re: Hruza

nevíte, bohužel, vůbec nic. Vy jen hledáte odpověď na vlastní nespokojenost, a tu tady nenajdete. Článek je o svobodě, o cestě za šťastným životem, a na té cestě určitě není místo pro lhostejnost, nevytrvalost a neschopnost...Je potřeba mladou generaci podporovat...aby uskutečnila své sny. O tom to je.A jsem ráda,že máte oči otevřené, tak se konečně i podívejte kolem sebe....není to vůbec tak špatný:-)

Hezký den

H.N.

0 0
možnosti

Saša

12. 1. 2009 20:52
Když se takhle vychovávají dívky,

jak mají být vychováváni chlapci? Taky k pohrdání manželstvím a k nechuti oženit se a uvázat se k rodině?

0 0
možnosti

handour

12. 1. 2009 22:23
Re: Když se takhle vychovávají dívky,

Chlapci mají být vychováni stejně jako dívky...k svobodnému výběru, žít si svůj život podle svého. Pro někoho je manželství a rodina vrchol štěstí, pro někoho ne. Ale každý z nás má právo na svoje štěstí. Ne na diktát dle tradice...

0 0
možnosti

alicew

12. 1. 2009 14:02
pěkný článek

nebyla jsem tady pár dní a koukám, že se činíš, že píšeš, až se z tebe kouří..Já ted měla pár dní pauzu se psaním

0 0
možnosti

handour

12. 1. 2009 18:13
Re: pěkný článek

však už  jsem si říkala, co se s Tebou děje...Chybělas Aličko:-)V

0 0
možnosti

xs123

12. 1. 2009 13:13
Těžko pochopitelné

V generaci dnešních čtyřicátníků a padesátníků holka přišla o panenství a brzy na to otěhotněla. Vdala se, porodila ve dvaceti, podruhé ve dvaadvaceti. Dnes jsou spolu původní partneři spíše výjimečně. A dnes? Jejich děti? Šokuje mne, že jsou přesně totéž, jenom bez těch dětí. Znám spoustu mladých, kteří mají třeba v 25 osmiletý vztah.Ve dvaceti jich spousta žije na hromádce se svými tzv.přáteli (!)manželským životem. Nevím proč. Chtějí to tak.Prostě je třeba vzít na vědomí, že ne každý mladý chce mít ta tzv. křídla apod. Spousta jich chce jistotu, pohodu, jídlo, klid a televizi. Sem tam dovču u moře a na horách. Možná, že i tvoje dcera tak bude chtít žít.

0 0
možnosti

jiri.fiala

12. 1. 2009 13:41
Re: Těžko pochopitelné

je nabiledni, ze divka ma prijit o panenstvi s tim, s nimz ma deti. nebo snad nesouhlasite a vas nazor je blizsi mistnim pelesnicim jako palloto, marsalova a podobne?

0 0
možnosti

Vikina

9. 1. 2009 16:32
Hani,

ta holčička je jinak moc pěkná a Ty ostatně taky. Ani se nedivím Radkovi, že včera tak zaplanul. Tak teď si musíš dát pozor jen na Monu, aby jej neuhranula. Slibuje totiž taky článek o sexy mozku (ale to možná myslela ten svůj) :-)

0 0
možnosti

Vikina

9. 1. 2009 16:33
Re: Hani,

Je to andílek krásný, jen ta křídla mu schází.

0 0
možnosti

monkey1

9. 1. 2009 16:00
Manželství=zkažený život?

Trochu mě zamrzelo, že paní autorka dává rovnítko mezi vdát se a zkazit si život. Je mi 26, jsem rok a kousek vdaná, končim školu. Vzali jsme se, protože jsme se měli rádi. Nemám absolutně pocit, že by mi někdo přistřihnul křídla, já nemohla dostudovat, cestovat nebo pracovat. Žiju si stejně svobodně jako před svatbou, a hlavně je príma na to cestování, svobodu, ale také starosti mít parťáka, co při mě stojí ;-)

Na škole se dost holek během studia vdala a některé si pořídily děti - protože to tak chtěly ony samy. Ne každý vidí štěstí v tom být single do 40ti. Nevim nevim, zda byste za 30 let jásala, kdyby dcera měla hotovou VŠ, ale žila si ve stylu žen ze Sexu ve městě - svobodná, bohatá, ale chlapy střídá jak na běžícím páse, protože ne a ne najít toho pravého ;)

0 0
možnosti

spokoje.na

9. 1. 2009 16:35
Re: Manželství=zkažený život?

Naprosto souhlasím! jsem spokojeně vdaná třetím rokem a i přesto že máme malé dítko křidílka nemám ustřižená (nedělam vylomeniny, ale u kamen uvázaná nejsem) - karieru jsem si "budovala" už když jsem znala manžela, školu jsem si taky dodělala už za něho a vařit se učím stále;-) je to asi hodně o toleranci .... s autorkou ale souhlasím v touze dát dítěti svobodu, ale řídím se pravidlem že vše má své hranice a myslím že to zdárně funguje;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3114x
Nemysli si pořád, že musíš všechno prožít, stačí jen pozorovat a to bez klidu nejde. Největší milost pro nás, kteří to potřebujeme, je umění dívat se a vidět.

Karel Čapek