Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Arth-

19. 1. 2009 12:59
Side - co to plácáš?

Ještě, že tam je ten otazník...

Před 800 lety tady panoval můj oblíbený Přemysl II. Otakar...  "král železný a zlatý"...  český král a markrebě moravský... v jeho době sahala české království až k Jaderskému moři!

Takže o závisti v té době ještě asi nevěděli...

To strach Uhrů a Braniborů se nedal přehlédnout...  proto se spojili a Prusy a po dosazení tehdy neznámého Rudolfa Habsburského na římský trůn dosáhli "potlačení jeho vlivu" vojensky. A to je pravý důvod dnešního stavu: povraždili všechnu česku šlechtu... stejně jako pak ještě mnohokrát různí - až po Němce za II světové a Rusy po válce...  a po 68.

Proto je tady tak málo přirozené autority a řekněme "elegance" v názorech. Staletá zkušenost učí - kdo je jiného názoru - toho zabijou! Přečti si pár diskuzí na netu - a bude Ti to jasný... :-(

0 0
možnosti
A

Arth-

19. 1. 2009 13:03
Re: Side - co to plácáš?

P.S.: co je zajímavé, že Prusové tehdy byli ještě "pohanští"... a přesto nic nebránilo Uhrům a Braniborům použít je pro boj s Přemyslem II. Otakarem za Habsburka - dosazeného papežem!

Je to dobré si uvědomit...  když tak člověk poslouchá zanícené "černoprdelníky"...  a přidat si k tomu třeba fakt, že první "veřejný dům" v Praze vlastnil arcibiskup pražský...  a církvi to nevadilo - protože odváděl "desátek" z výdělku papeži...  ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Nemysli si pořád, že musíš všechno prožít, stačí jen pozorovat a to bez klidu nejde. Největší milost pro nás, kteří to potřebujeme, je umění dívat se a vidět.

Karel Čapek