Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

parnassius

4. 1. 2012 0:11
Hmmm

Všechno nejlepší do nového roku, zejména pak pevné zdraví, štěstí a lásku, Hanďule.:-)

Patřím k těm úspěšnějším a movitějším, a tak bývám občas odtržen od určité každodenní reality mnoha těch, se kterými sdílím toto slzavé údolí. Jsem proto moc rád, že se tu a tam najde někdo, kdo mě přátelsky dloubne do žeber, abych nechrápal a otevřel oči. Ostatně nikdy není zcela jisté, že mě horská dráha mého života nemůže přivést do vroucí náruče sociální reformy.

Měj se krásně

;-)

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

5. 1. 2012 20:25
Re: Hmmm

Je milý, že se vždycky zastavíš a napíšeš mi něco pěknýho:)

Přeju Ti v novém roce lásky a zdraví co uneseš.:)

Hanka

0 0
možnosti
VV

V.Woolfová

27. 12. 2011 17:20
Pro Robina Ooda..jesti to bude číst

Práci si hledám, už docela dlouho.Opravdu chci pracovat.A nevybírám si. Ačkoli neustále odepisuji /telefonuji) na inzeráty - portál Ministerstva práce i jiné - neustále mi odepisují (odpovídají), že již mnou dotazovaná pozice je obsazena. Nebo, a to je ještě zajímavější, jsem pro zaměstnavatele PŘEKVALIFIKOVANÁ !! Takže to Vaše: " Kdo chce, práci si vždy najde" je dost mimo.

Hanko, dík.-)

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

27. 12. 2011 19:30
Re: Pro Robina Ooda..jesti to bude číst

Já děkuji Tobě a ráda Tě, po dlouhé době, vidím:)

Přiznám se, že mě zklamal přístup některých kamarádů z FB. Většina z nich nad článkem mávla rukou s tím, že zas nadržuju cikánům a nemakačenkům. Hodně z nich čte pečlivě akorát své blogy a články o sobě, nemohu tedy od nich čekat, že připustí, že "sociální případ" se může stát z každého z nás, a že přesně o tom píšu. Pokud tedy nemáme na kontě zbytečné statisíce.;) Stane li se nám, že ve 40-ti dostaneme mrtvici (dneska je to běžné i u takhle mladých lidí) nebo následkem cukrovky přijdeme o nohu, těžko se budeme moct brzy vrátit do práce..no a jak vyžit a uživit sebe a rodinu z nemocenské - babo raď! Na pomoc v hmotné nouzi jsme příliš bohatí a na příspěvek na péči musíme počkat, až náš stav bez nohy bude dlouhodobě nepříznivý. Prostě nedostaneme nikde nic a nikoho nezajímá z čeho a jak budeme žít. Vyčítají mi, že to vidím moc z černě. Kdepak. I z toho rozpálenýho kotle dokážu ještě hodit nějaký ten úsměv:) Jen to dobré v příštím roce.H.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

20. 12. 2011 11:07
Ano.

A proto bych státem organizovanou "solidaritu" i se všemi na to navázanými "sociálními instituty" zrušil. občané si je mohou obnovit na soukromé bázi - pokud tedy se svými "spoluobčany" skutečně cítí. Problém  s vyžírky by se vyřešil sám. A pokud je někdo postižený, musel by být ke svým spoluobčanům alespoň příjemný a vděčný, aby ho podporovali. Dnes může být naopak nepříjemný a arogantně se domáhat svých údajných "práv", které mu náležejí prý proto, že se narodil v Evropě. Narodit se v Pakistanu nebo v Kongu, každý by se na něho vy...

4 0
možnosti
JC

medvěd brtník

19. 12. 2011 9:33
V historii v těžkých dobách pomáhala rodina.

U nás žije skoro polovina lidí sama, a velkou část tvoří tzv. singles. Lidé nechtějí závazky, chtějí si užívat. Ovšem příjde-li problém (např. mrtvice ve 30, jak o tom píše někdo níže) tak je najednou na forhontě stát, který nechce přispívat takto "postiženým". Takže přátelé méně sobectví, více svateb a dětí, více práce na vztazích. To je nejlepší prevence možnosti. že budu muset jít na úřad žebrat o podporu. A to máme velké štěstí, že nemusíme žebrat na schodech kostela, jako někteří naši předkové.

1 0
možnosti
MB

MacX

19. 12. 2011 10:36
Re: V historii v těžkých dobách pomáhala rodina.

No, tak pokud se domníváte, že lidé žiji jako singles, protože nechtějí závazky a chtějí si užívat, tak nevíte nic. Za situace, kdy větší byt pro rodinu stojí několik milionů, bych ten důvod viděl jinde. Nevím, jak vy, ale já sebevrah, abych si uvázal na krk hypotéku, nejsem. Ne každý má tak železné zdraví, aby si mohl být jistý, že bude mít 20 let dobrou práci. A samozřejmě, těch důvodů je i víc.

A sociální stát vznikl v 80. letech 19. století právě proto, že už rodina jako základ sociální ochrany přestala fungovat. Když se lidi museli začít stěhovat za prací stovky kilometrů, tak holt prostě nebyla možnost se o staré a invalidní starat. A ten sociální model zavedl pravicový, konzervativní politik Bismarck.

Je smutné, když tohle musím neustále opakovat 130 let poté.

2 0
možnosti
JA

pefben2

19. 12. 2011 9:07
Páni

To vypadá vážně. Pokud máte opravdu, ale opravdu takhle blbou náladu, měla byste vyhledat odborníka.... Ale ne toho na úřadě.... Rv:-/

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

19. 12. 2011 19:22
Re: Páni

O mé náladě to není. Tu mám většinou dobrou, jinak bych se sociální práci těžko mohla věnovat ;)

0 0
možnosti
H

Host8

19. 12. 2011 9:02
Pláčete na špatném hrobě

Úředníci se tento způsob sociální reformy nezvolili. Pokud chcete změnu, tak svůj hlas i zrak namiřte výš.

0 0
možnosti
M

Míra4.1

19. 12. 2011 9:26
Re: Pláčete na špatném hrobě

Umíte číst???

0 0
možnosti
I

Inzheim

18. 12. 2011 23:30
Prosím

univerzální lék je skromnost a nedráždit se závistí a nenávistí, to je cesta do pekla duševní poruchy.

Otázka zní:::  co jsi udělal ty dobrého???,, čím jsi ty přispěl národu, lidu, státu ???

Jestli nic, nebo nic moc=== tak drž ústa a krok !!

V době totality by sis ani neuprdl a dnes nevíš, co chtít napřed.

0 0
možnosti
TA

tajny agent

19. 12. 2011 1:41
Re: Prosím

Cim by clovek mel jeste prispet nez dobre odvedenou praci, tim, ze je slusny, nekrade ... a proto nema duvod drzet hubu a krok, kdyz vidi ze hodnoty, ktere on tvori, druzi nechavaji rozkrast, bori a bohatnou na nich.

2 0
možnosti
FR

Robin Ood legenda Sherwoodu

18. 12. 2011 21:06
Stát není zaopatřovací ústav pro neschopné a líné

... proč bych měl přispívat ze svých daní na to, že se někomu nechce dělat? Kdo chce, práci si vždycky najde. Samozřejmě nemohoucím a postiženým musí stát pomoci. Kolik dětí ale hodilo své staré a tím pádem již neužitečné rodiče na krk státu? To je hodno veřejného ostouzení. Že stát nedá ani vindru zadarmo profesionálním povalečům, je nutno jen chválit...R^

6 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

18. 12. 2011 22:33
Re: Stát není zaopatřovací ústav pro neschopné a líné

Nejsou všichni, kteří žádají o sociální dávky... povaleči. Překvapuje mě, že vám nevadí, jak si za naše peníze užívají třeba nejmenovaní ajzlboňáci nebo blondýny od sexy mozků... ;). Jenže o těchto "velkých zvířatech" se domníváme, že jsou nedotknutelní. Proto tak řveme, že se musí konečně něco udělat s těma "cikánama a další holotou", a pak to tady u nás bude fungovat. Nebude. Ryba smrdí od hlavy.

Hezký večer.

10 0
možnosti
Č1

čtenář 1

18. 12. 2011 17:23
Celá reforma

je zpackaná, na úřadech práce už nefunguje téměř nic a od ledna nikdo ani netuší, co se bude dít. Z ministerstva tečou stamiliony až miliardy na růzené nesmysly, nefunkční programy aj., náměstci s ministrem si spokojeně mnou ruce. Pravděpodobně je to bude stát fleky, ovšem už budou dostatečně "zadrápnutí" prostřednictvím firem s akciemi na doručitele a mají dosmrti vystaráno. Zdravotně postižené čeká snižení dávek, nepřizpůsobivé zvýšení - navyšují se normativní náklady na bydlení. Atd. atd..

1 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

18. 12. 2011 17:31
Re: Celá reforma

Přesně....a máte nějaký konkrétní nápad, jak s tím zatočit?

0 0
možnosti
I

Inzheim

18. 12. 2011 16:29
A tak asi

váš zkreslený názor rozmazlence mne překvapuje, stát má celkem cca 350.000 skutečně smysluplně pracujících lidí, dále cca 1 milion úředníků a prdelatých úřednic, včetně různých servisů, obchodů, vojáků, policistů, pošťáků a vrátných a ten zbytek v podstatě pouze natahuje pracku a žádá podpory, 120 druhů dávek, invalidní, starobní penze. V Evropě jsme na čestném 1. místě v loupežích v obchodech a fabrikách, výroba se přesunula do Číny,, která platí dělníkům cca 10, Kč za 1 hod práce,, takže české odbory trvalým tlakem na zvýšení platů v podstatě vyhánějí investory na východ a to spurtem.

Pak v takové zemi konejte funkci ministra financí !!!

1 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

18. 12. 2011 16:41
Re: A tak asi

Rozmazlence? Když zůstanete sám a v 75-ti následkem cukrovky přijdete o nohu, důchod máte mizerný a na příspěvek na péči nedosáhnete, protože o nohu jste přišel před měsícem (a nová těžko naroste...) a verdikt zní, že se nejedná o dlouhodobě nepříznivý stav... Víte, že s rakovinou se perou i malé děti? A následky mozkové mrtvice trpí v dnešní šílené době třicátníci?! Většina lidí má, řekne li se sociální pomoc, před očima černo...nebo vyštěkne podobný seznam jako vy, ale tak to není. Můj článek je o lidech, kterým život uštědřil pořádnou ťafku, a paradoxně...to největší a hořké ponížení je čeká právě na sociálkách, kam přijdou požádat o pomoc.... A myslíte si, že je to lehké, prosit o pomoc?

4 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3114x
Nemysli si pořád, že musíš všechno prožít, stačí jen pozorovat a to bez klidu nejde. Největší milost pro nás, kteří to potřebujeme, je umění dívat se a vidět.

Karel Čapek