Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

Wendolene

12. 12. 2008 0:52
Lide , kteri tvrdi, ze neskatulkuji, lzou

Kazdy mame vice ci mene predsudku a kazdy mame svoje jakesi skatulky. Nekdo nam muze byt nesympaticky, ac ostatni ho zboznuji. Proste lide jsou jenom lide a maji svoje "mouchy". 

0 0
možnosti
HN

handour

12. 12. 2008 0:57
Re: Lide , kteri tvrdi, ze neskatulkuji, lzou

Wendolene Vy jste originálR^, Vás bych si do žádné škatulky ani netroufla nacpat.

p.s.:to s tím doktůrkem mě ale mrzí;-(.Nejdřív jste žensky solidární a pak nás bez milosti nakopete....no tam.Kde to proboha žijete,co je to za způsoby?;-)Tady v české kotlině jsme přeci jen partaV

0 0
možnosti
T

tekanna

8. 12. 2008 20:27
Hmmm...

Naučila jsem se přehnaně neškatulkovat, hodně to otvírá oči... A poslední rok jsem zažila poměrně zajímavý opakující se jev. Lidé, kteří udělají chybu a je jim to z jakéhokoli důvodu nepříjemné, se zhusta nechopí nabízených příležistostí a tu chybu nenapraví. Přemýšlela jsem nad tím a došla k závěru, že asi nedovedou pochopit, proč by meli dostat druhou (třetí, čtvrtou, pátou,...) šanci. Rozumějte - nejde o ostentativní nabízení příležitostí, jen o prosté oznámení, že "je to v pohodě, vyber si nějaké stanovisko a naprav tu chybu, chceš-li". Myslím, že lidé se někdy škatulkují sami na základě vlastní nejistoty. Dřív, než vůbec zjistí postoj druhého.

0 0
možnosti
HN

handour

9. 12. 2008 0:30
Re: Hmmm...

máte pravdu.Lidi si nechtěj přiznat, že udělali chybu, ale šanci druhou, třetí, pátou na vás budou chtít přesto...

Já už taky neškatulkuju a nesoudím "na první pohled". Hlavně se učím(a jde mi to hodně těžce:-/), neočekávat od lidí příliš, abych pak nebyla tolik zklamaná. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš;-D takže...jak kdy, a jak s kým;-)

Dobrou noc.

0 0
možnosti
S

simen

8. 12. 2008 17:50
Škatulkuje

snad každý. Někdo míň, protože se snaží bránit předsudkům nebo prostě takový je a někdo si ve svých vzdušných zámcích a šuplíčcích pořádek nikdy neudělá. Jsme holt lidi:-) Zatraceně sobecká stvoření, která nerada mění své zavedené zvyky - a předsudky. Samozřejmě kromě dobrodruhů a lidomilů. Pěkný článekR^

0 0
možnosti
HN

handour

8. 12. 2008 18:02
Re: Škatulkuje

Vendulko, děkuju :-). Po tom co máme za sebou (položení pana Sedláčka na lopatky;-D),obrana psavého ducha a praskání bublin...myslím, že bychom si mohly tykat?;-)

0 0
možnosti
AW

alicew

8. 12. 2008 17:21
ahoj Hani

když jedno končí, druhé začíná...tak to prostě je...

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3114x
Nemysli si pořád, že musíš všechno prožít, stačí jen pozorovat a to bez klidu nejde. Největší milost pro nás, kteří to potřebujeme, je umění dívat se a vidět.

Karel Čapek