Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xychteen

4. 3. 2012 15:22
Sice čtu se značným zpožděním...

...ale chválím i tak.

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

5. 3. 2012 20:18
Re: Sice čtu se značným zpožděním...

Děkuju, potěšilo :)

0 0
možnosti
MV

Old Nord

27. 2. 2012 19:00
Mrkol som na tie rodinné fotky

Sú otrasné. Pózy zinscenované do gýčov. Akoby žili život "Malomeštiackeho klišé".

V blogu ste možno prekorenila (prepepřila), v princípe však majú vaše úvahy racionálne jadro.

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

27. 2. 2012 19:45
Re: Mrkol som na tie rodinné fotky

Nemyslím si, že bych přepepřila ( i když název článku k tomu tvrzení může svádět). Každý přidává koření podle svého. A já ráda ostré.

Hezký večer.

0 0
možnosti
P

pěnice

27. 2. 2012 17:24
Doufám, že výběr pěstounů bude stejně důkladný,

jako ten, o kterém se kdysi zmínil bavič Novotný. Když slyším o sociálně slabých, už teď se mi ježí vlasy. To mám opravdu věřit tomu, že když se někdo rozhodne z finančních důvodů, tak že ta péče bude dobrá ? Lidé,kteří nejsou schopni zabezpečit potřeby vlastní rodiny, budou jen parazitovat na penězích , určených dětem, o které se mají starat. Drábek nadělá jen škodu.

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

27. 2. 2012 19:55
Re: Doufám, že výběr pěstounů bude stejně důkladný,

Dobrý večer,

Hodně lidí se pozastavilo nad tím, že pochybuji o tom, že by "sociálně slabý" mohl být stejně dobrým pěstounem - jako ten, který finančně rozhodně nestrádá. Sociálně slabí jsou - až na vzácné vyjímky - lidé, kteří se do této situace dostali vlastním přičiněním a díky sociálním dávkám si v ní lebedí. Mají vzácnou schopnost křičet z plných sil, že za to můžeme my všichni ostatní... Pokud Drábek nabízí opravdu pěkné peníze jen za to, že jich bude doma o jednoho, dva, čtyři více - je to zas jen nová příležitost  jak prodloužit dobu nekonečné, placené dovolené. Jak je možné, že se o pěstounskou péči zajímá muž, který má ve vlastní péči postižené dítě, pobíra na ně řadu dávek, které propije, rodinu pomlátí a nikdo nic ze strachu neoznámí. Řešit se to bude, až se něco stane. Bohužel. Ten člověk má plnou pusu toho, jak nemůže sehnat práci, protože se stará o postižené dítě a má tak velké srdce, že se postará rád o další dvě tři... Myslíte, že dostane od Drábka tu šanci?

0 0
možnosti
E

Egerie

27. 2. 2012 13:30
Ještě k těm prašulím

Zaměstnanci DD, SOS, Klokánků atd. dostávají za svou práci také odměnu, nepracují přece "z lásky a zadáčo". Odměna profi-pěstounů (budou pracovat 24/7, né klasika úvazek, a ve svém, né v eráru) teda zcela po právu musí být nejméně 4x vyšší. Nadto budou mít i "pohotovost", aby třeba o půlnoci mohli přijmout další dítě.

V čem je problém, proč ta závist kvůli penězům?

Podle mého názoru to bude práce, doslova ŘEHOLE, né "dlouhej kouř" (jak v nadpisu naznačuje autorka).

Tito pěstouni si zaslouží NEJEN svůj plat, ale i úctu společnosti (můj obdiv teda rozhodně mají!) a né aby jejich práce byla hrubě znevažována už jen nadpisem "Nechce se vám pracovat? Pořiďte si dítě z ústavu."

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

27. 2. 2012 13:53
Re: Ještě k těm prašulím

Můj článek NENÍ o klasické pěstounské péči - té si nesmírně vážím. Je o Drábkově variantě, která nesmyslně ruší všechny ústavy. Nemyslím si, že je to dobrý krok, nemyslí si to zaměstnanci ústavů - a ne proto, že by se báli o svou práci... O profesionální pěstounskou péči se zajímají ve velké míře sociálně slabí, kteří jedním dvěma dětmi chtějí řešit svou sociální situaci a mít  tak lahodný život - to je alarmující a o tom ve svém článku píšu. S těmi lidmi se setkávám, není to tedy informace, kterou jsem někde slyšela nebo četla v bulvárním plátku. Název článku je má věc, samozřejmě se snažím nalákat co nejvíce čtenářů - a lidi u nás, bohužel, slyší jen na takové výkřiky.

3 0
možnosti
JM

janacz

27. 2. 2012 12:33
Jedno mi vrtá hlavou

kam dají to dítě, když Právě pěstou nebude k dispozici? třeba pro dítě výrazněji poškozené? 8-o

0 0
možnosti
L

lesicatko

27. 2. 2012 12:48
Re: Jedno mi vrtá hlavou

Musia byť k dispozícii. Verím, že Vám to vrta hlavou. Ale zvladli to inde...

0 0
možnosti
Q

QQ.

27. 2. 2012 11:38
Lehke soudit, tezke resit.

Tyto paradoxy vznikaji v moderni spolecnosti vsude. Ano, je treba podporit nekoho, kdo se stara o cizi deti, ale pak se treba stane, ze ten, kdo se poctive stara o svoje je na tom hure. Ano, je treba podporit zeny samozivitelky i zeny rozvedene, ale pak je casto na tom nejhure ta, ktera se nerozvadi, ta ktera ma jen jednoho manzela, ne pet manzelu, ta, ktera je odpovedna. Takovych paradoxu je hodne a je tezke s tim neco delat.

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

27. 2. 2012 11:53
Re: Lehke soudit, tezke resit.

Víte, smutné je, že pokud se žena rozvede a zůstane sama s dětmi - na sociální pomoc nedosáhne. Je pro sociální systém příliš bohatá... A stává se, že je jí - zdarma - udělena rada, že se neměla rozvádět. Paradoxem je, že řada klientů na dávkách pohodlně žije několik let... Drábkova sociální reforma, bohužel, zas nahrává jen té druhé skupině.

Díky za příspěvek a hezký den přeji. H.N.

1 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

27. 2. 2012 11:34
Žádný systém není ideální

Výhody pěstounské péče - dítě pozná, jak funguje rodina, lépe se začlení do společnosti (není vytržené z kontextu) a MOŽNÁ pozná lásku.

Výhody ústavní péče - je zde menší pravděpodobnost zneužívání (zaměstnanci jsou snad lépe kontrolovaní než rodiny), větší materiální zabezpečení dětí a nehrozí co pár měsíců střídání pečovatelů.

Věřím, že pěstounská péče není pro pečovatele žádná selanka (dítě je emotivně poškozené z ústavu nebo od tyrajících rodičů), takže zase na tom vydělá jenom ten, který bude chtít systém zneužít. Například na zemědělské usedlosti se určitě najde hodně místa pro malé pracanty.

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

27. 2. 2012 14:20
Re: Žádný systém není ideální

Díky za fundovaný příspěvek. Konečně:) Nic není  jen černo-bílé. Samozřejmě... ani v nejmenším nesnižuji práci pěstounů - ten kdo četl můj článek, nebo možná i ty předcházející, ten to jistě pochopil. Ovšem zrůdnosti se dějí všude - někteří se vážně neštítí ničeho. Tento problém zneužívání dávek mě zaujal, proto jsem se jím zabývala v rámci tohoto blogu. Škoda, že hodně čtenářů se snaží úplně nelogicky svézt pozornost jinam...

Přeji Vám hezký den. :)

H.N.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

26. 2. 2012 23:40
Haničko, já jsem právě objevil Klondyke !!!

Když to ten Jaromír, co ho mají všichni rádi, tak hezky vymyslel, mohli by všichni zbohatnout. Postup: všichni dají svoje děti k osvojení a osvojí si cizí děti. No a potom budou na ty osvojené děti brát ranec peněz. Bude to finančně mnohem výhodnější, než vychovávat vlastní děti. Pokud se Vám tento postup jeví jako bezcharakterní, je nutné si uvědomit, že se nacházíme v tržní ekonomice, takže na charakter se nehraje. Platí se penězi. Za charakter si nic nekoupíme, zato na 4 osvojené děti dostaneme prachy na auto a ještě prachy. Blíží se ráj na zemi.;-D

Jsem (viz. nick).

5 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

27. 2. 2012 11:35
Re: Haničko, já jsem právě objevil Klondyke !!!

Žadatel se smyslem pro humor, to je můj sen :) Díky za příspěvek a hezký den. :) H.

0 0
možnosti
L

lesicatko

26. 2. 2012 22:26
K Vašim obavám o deti

Myslím, že najlepšie vyjadrila to prečo davame deti hoci aj do dočasných nahradných rodín pred ústavmi Natália Blahová v tomto článku. Vie, čo píše, sama ma adoptované romske dievčatko ku svojim deťom a sama sa výrazne zasadilo o to, že deti do 3 rokov už u nas v ústavoch nie sú. Sú v rodinách od adoptívnych, profi, pestúnskych a i. ...Dávam aspoň zaver :

"Deti odchádzajúce z profesionálnych rodín smútia. Bolí ich odchod od milovaných bytostí. Plačú a nechcú.

Ale ich smútok je tým najväčším prejavom toho, že ich vnútro je v poriadku. Že obsahuje dimenziu smútku. To znamená, že ako opozit obsahuje i radosť, lásku, naviazanosť.

Ten smútok, ktorý prežívajú je darom. Darom ich novým rodičom, ktorí ho budú mať navždy.

To, že smúti, znamená jedno - že vie milovať." http://nataliablahova.blog.sme.sk/c/210022/Ako-sa-rozlucit.html

5 0
možnosti
E

Egerie

26. 2. 2012 22:29
Re: K Vašim obavám o deti

:-)R^

0 0
možnosti
E

Egerie

26. 2. 2012 21:48
Opravdu velmi manipulativní a hloupý článek...

Zatímco VŠICHNI zaměstnanci DD mají to "velké srdce", tak u budoucích profi-pěstounů předjímáte chamtivost a snad i psychopatii?

Napadalo vás vůbec, že právě z části nynějších zaměstnanců DD by se mohli stát profi-pěstouni?

A jaké "zaklínadlo rodina"? To opravdu nevíte, že dítě ke zdárnému vývoji potřebuje sociální zakotvení (někam a k někomu patřit), což mu sebelépe vybavený ústav se střídajícími se zaměstnanci prostě nenabídne?

A konečně - byla jste se někdy v nějakém děcáku ASPOŇ PODÍVAT? Rv

3 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

26. 2. 2012 21:58
Re: Opravdu velmi manipulativní a hloupý článek...

Hysterickými výlevy se zabývat nebudu. Až se uklidníte, můžeme si popovídat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3114x
Nemysli si pořád, že musíš všechno prožít, stačí jen pozorovat a to bez klidu nejde. Největší milost pro nás, kteří to potřebujeme, je umění dívat se a vidět.

Karel Čapek