Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

Wendolene

30. 1. 2009 1:16
Krasne zamysleni

Samozrejme dost smutne tema. Neni nic zalostnejsiho a smutnejsiho, nez videt horekujici matku, ktera ztratila svoje dite. Tim ztratila i cast sebe.

0 0
možnosti
HN

handour

30. 1. 2009 10:11
Re: Krasne zamysleni

Skoro se i bojím vrátit pod tenhle článek do diskuze, co mě tam čeká...Máte pravdu Wendy smutné téma, člověk neví co říct, a úplně stačí reagovat tak jako Vy...

Děkuju, že vždycky odhadnete správnou míru...V

H.

0 0
možnosti
A

Arth-

27. 1. 2009 21:15
Hančí, promiň...

ale tohle je tak "subtilní" téma, že se asi na blog úplně nehodí, víš?

Tím nechci říct žes to neměla psát!!  To vůbec ne...  jen - neber si tak tu diskuzi. O tom se asi na netu diskutovat nedá.

O tom se nejlépe mluví držeje společníka kolem ramen a hledíce do plamenů ohně...  třeba. ;-)

Hezký večer a dobrou noc.

0 0
možnosti
HN

handour

27. 1. 2009 21:39
Re: Hančí, promiň...

Já vím Oldo, ale já to musela napsat, a kromě pár idiotů, co se najdou i pod jinými články, hodně dobrejch lidí taky vyjádřilo svůj strach, lítost...nebáli se ukázat schopnost empatie...Jsem ráda,že jsem ten článek napsalaV

Hezký večer a dobrou noc i ToběV

Hanka

0 0
možnosti
S

simen

27. 1. 2009 17:36
Smrt

je nefer v jakekoliv podobe. mozna jsou lide, kteri na ni cekaji, ale nasilna smrt.. zabiti.. to je nejvetsi pokles lidske hodnoty, ktera prestava byt lidstvim. zustane tmava, bezedna prazdna dira plna niceho. takovym lidem preju jen to nejhorsi a jsem neverici, takze me buh potrestat nemuze za nelasku k bliznimu svemu. kdyby to byl muj syn, vim co bych tomu cloveku udelala, ale to slovo tady psat nechci. Hanicko, je to smutne zamysleni, o kterem vlastne ani premyslet nechceme, ale meli bysme, protoze i tohle je ten zatraceny a nespravedlivy zivot..VVV a z hlupaku si nic nedelej, jsou a budou, bohuzel..

0 0
možnosti
HN

handour

27. 1. 2009 17:40
Re: Smrt

Vendulko moje, ty rozumíš a vždycky přijdeš včas a s dobrou zásobou srdíček. Díky za dotaci, už jsem ji potřebovala jako sůl.;-)VVV

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

27. 1. 2009 9:25
napsala jste to pěkně...

jen jednu otázku bych měla: Proč jste se neozvala paní Šimánkové,dokud žila? Nenapsala jí naprosto obyčejný dopis,vyjadřující morální podporu....byla na to sama..nikoho do svého srdce, které puklo v den, kdy našli Jakuba, už nepustila....píšete až teď, jenže,teď už je to jedno...jí už nic nebolí....ani to puklé srdce.

PS: my nepsali,ale přišli jsme zapálit svíčku a položili kytičku...

0 0
možnosti
HN

handour

27. 1. 2009 9:40
Re: napsala jste to pěkně...

No Vy jste mě překvapila...proč bych paní Šimánkové psala osobní dopis, jsem pro ní úplně cizí ženská. Myslela jsem na ní, když jsem se to dozvěděla, asi jako každá máma, asi jako každej člověk, kterej má srdce....Myslím na ni i teď. Je moc milé,že jste zapálili svíčku a položili kytičku, až se dostanu do H.Brodu(a chystám se tam),tak to určitě udělám taky.V

p.s.: a proč píšu teď? Protože jsem ze sebe vypsala to co jsem cítila ve chvíli,kdy jsem se dozvěděla,že zemřela.I Vy mě podezíráte z honby za karmou?To by mě vážně mrzelo,protože to by se rovnalo krádeži  kytek z hrobu..A víte co stačí na vysokou karmu?Jakékoliv jméno z naší politické scény...

0 0
možnosti
HN

handour

27. 1. 2009 9:20
Pro "dnb", "avanthar" a další hyeny II.

Ptáte jestli jsem pitomá...asi jo, když se s váma bavím, když přemejšlím o tom jak musí bolet minuta života, když víte,že vaše dítě bylo zavražděno,jak žít dál a nezbláznit se.Ptali jste se někdy jakej je teď život pozůstalých...bratr paní Hany,její přítel a otec Jakuba...musí každý ráno vstát a žít život dál, i když nikdy nic už nebude tak jak bylo.To obdivuju a opravdu nevím,kde čerpají sílu, a stydím se za svoje fňukání na obyčejnýma problémama. A na druhé straně vy s takovou zlobou....to nechápu a nikdy nepochopím,takhle mrhat životem,kterej máte...

0 0
možnosti
LS

salinka

27. 1. 2009 9:17
diskuze

Tak tahle diskuze je tedy síla, myslím to jako smutná síla, více než článek. Otevírat téme smrti je pro nás vždy bolestné, ale proč? Bojíme se jí? Bojíme se co bude? Nejvíce se bojíme o sebe, jestli to zvládneme!!! Třeba domorodé kmeny to berou jako přirozenou věc ať se to stane jak koli a žijí dál, o smrti mluví, smrt uctívají. My, kteří žijeme jenom příromností v konzumní společnosti a hrabeme si do kapec, kupujeme nesmysly se nazajímáme o duchovno. Možná by nám to trochu pomohlo se na smrt připravit. Smrt dítěte je ovšem nejtěžší kalibr, ale jak je vidět, dá se žít dál. Vendulu mám moc ráda a s jejím názory se ztotožňuji.

0 0
možnosti
HN

handour

27. 1. 2009 9:30
Re: diskuze

Máte pravdu, že diskuze je smutná. Článek ani neměl vyznít smutně...Prostě jsem napsala to, co jsem cítila, možná v tom byla beznaděj z toho co se kolem nás děje. Víte co je zvláštní, že zrovna na článcích tohoto typu se objeví nejvíc lidské zloby...a všichni přitom máme něco společnýho, co už nemá ani Jakub,ani jeho máma - a tuším, že ani jejich rodiny,život, kterej můžeme žít bez takový bolesti...a co děláme..urážíme se:-(To je vážně hodně smutný.

Salinko,děkuju za Váš příspěvek i za Vendulu,taky ji mám ráda a hlavně si jí vážímV Hezký den

H.N.

0 0
možnosti
HN

handour

27. 1. 2009 9:07
Pro "dnb", "avanthar" a další hyeny I.

Sice jsem slíbila sama sobě, a i v článku o nickách, že lidem jako jste vy, nebudu věnovat ani vteřinu svého času,ale po probdělé noci (ne kvůli vám,ale dcera měla horečku)mi to nedá...chtěla bych vědět jak k tomu dojde,že se v člověku nakupí tolik zloby,jak jse vám musí vstávat do každýho novýho dne,přežít ho,někomu jen tak mimochodem ublížit jako zpestření toho "hnusnýho života",kterej musíte žít...a spokojeni usínate?Jak se vám žije takovej život.Ale máte ho a takhle s ním mrháte..opravdu mi to není jasný.Nebudu vám vysvětlovat proč jsem ten článek napsala,protože když máte v srdci i v hlavě vymeteno, tak byste to stejně nepochopili.Honba za karmou...:-/to je jako s penězma,když jich máte hodně,zůstanete sami,a co mi vysoká karma tak skvělýho přinesla..hmm akorát lidi jako jste vy,pochybuju,že kliknete na články s karmou kolem 15 (kde se tak pohybuju)takže z karmy opravdu užitek nemám...

0 0
možnosti

oldiess

29. 1. 2009 18:22
Re: Pro "dnb", "avanthar" a další hyeny I.

Jo tak to bylo přesně vystiženo, teď se pozná jestli zmínění byli jen indisponováni, nebo netgušili co píšou, nebo jsou fakt mimo. Myslím podle toho, jak budou v diskusích pokračovat. Pokud tedy, protože mě kdyby hanba fackovala jak teď je, tak bych mazal odsud pryč, pokud bych nenašel sílu k upřímné omluvě.

0 0
možnosti
MN

NORDMAN

27. 1. 2009 7:52
Případ Bachmeierová - není čas na slzy

Tak se jmenuje film podle skutecne udalosti a popisuje jeden z nejnamejsich pripadu sebejustice: Marianne Bachmeierova, matka zavrazdene dcery, zastrelila vraha sve dcery v roce 1981 - sexualniho uchyla Klause Grabowskeho - primo v soudni sini v severonemeckem Lubecku.

Grabowski, trestany sexualni uchyl, byl po dobrovolne kastraci propusten na svobodu, ovsem dostaval od lekarky hormonalni injekce. V roce 1980 zavrazdil Annu Bachmeierovou.

Marianne Bachmeierova, ktera dospela k nazoru, ze stat nechrani dostatecne sve obcany, propasovala do soudni sine pistoli a vypalila na vraha 8 ran.

Byla obzalovana z vrazdy, pro silnou podporu verejnosti byla obzaloba zmenena na zabiti. Odsouzena byla k 6ti letemu trestu, po 3 letech byla propustena.

0 0
možnosti

oldiess

29. 1. 2009 18:26
Re: Případ Bachmeierová - není čas na slzy

Tak to je zajímý případ, úplně mi to uniklo. Možná se o tom až tak nepsalo aby případ neinspiroval další. Těžko říct, jestli to matce nějak pomohlo ale ještěže jí ten trest aspoň pak snížili. A třeba tím dala jistou výstrahu dalším potenciálním pachatelům. V každým případě dík za tuto připomínku, zajímavý.

0 0
možnosti
MD

Harvester_CZ

27. 1. 2009 6:43
Souhlas

Naprosto s vámi souhlasím. Také mě to dost zvedá můj gramatický žaludek a také nechápu odkud to pochází, podezírám západ ČR.

Článek je dojemný, nicméně tak brzo po uvedení zprávy v TV mi to připadá co do informační hodnoty zbytečné. V TV z toho bylo dojmů více než dost, netřeba se na tom ještě "vozit". PS: Nejsem bezdětný a chápu ten strach.

0 0
možnosti

oldiess

29. 1. 2009 18:28
Re: Souhlas

Souhlasím, že "do informační hodnotylů to bylo zbytečné. Však o tu tady taky vůbec nešlo .

0 0
možnosti
Č

Čechzčech

27. 1. 2009 0:36
...

Nedali by se diskuze prostě zrušit? Je to prostor pro anonymní úchyly. Autor to bere vážně. Zrušil bych to. Ať jdou kecat do hospod. Tam jim někdo za tyhle keci dá přes hubu a bude klid.

0 0
možnosti
HN

handour

27. 1. 2009 9:44
Re: ...

Máte pravdu,beru to vážně, a proto nemůžu diskuzi zrušit...teď už ne. Myslela jsem, že nás to spojí, že si budeme víc vážit toho, že žijem,ale houby...ještě, že se to občas proloží lidma jako jste Vy...to se pak dá přežít.

DěkujuV a hezký den

H.N.

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3114x
Nemysli si pořád, že musíš všechno prožít, stačí jen pozorovat a to bez klidu nejde. Největší milost pro nás, kteří to potřebujeme, je umění dívat se a vidět.

Karel Čapek