Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

jana.kyticka

26. 7. 2009 22:58
Byrokracie

V článku máte chybu ;-)

0 0
možnosti
HN

handour

27. 7. 2009 0:05
Re: Byrokracie

děkuju Jani;-)

0 0
možnosti
W

Wendolene

30. 12. 2008 7:22
Drive jsem byla proti tomu, aby gayove adoptovali

Dnes se na to divam jinak. Kdyz vidim tak vysoke cislo svobodnych matek, otcu kdesi mimo, nebo rodice, kteri se v jednom kuse hadaji, biji ci neco jineho, kdo vi, treba to neni tak strasne, aby 4% adoptovali. Ale nedelejme kolem toho takovy humbuk. Kdyz budou mit moznost adopce, ubyde znatelne deti v DD? Dost o tom pochybuji. Argumenty typu Kdyz to nedovolite, tak vsechny deti z DD skonci na ulici a budou se zivit buhvijak...primo nesnasim. Tech paru, ktere chteji adoptovat, bude jen male procento. A dodatek: nesouhlasim s umelym oplodnenim u svobodnych , neprovdanych matek,at uz jsou hetero ci homosexualni. Adopce je neco jineho.

0 0
možnosti
A

Arth-

27. 12. 2008 22:38
Howgh

Myslím, že jsem napsal všechno, co jsem k tomu mohl říct...  takže jdu zase žehlit.

Teda vlastně spát! Co to povídám... ;-)

Užijte si to tady - a dobrou noc všem lidem dobré vůle.

0 0
možnosti
HN

handour

27. 12. 2008 22:45
Re: Howgh

Dobrou noc. A doufám,že Vás téma diskutované nebude honit celou noc;-)

0 0
možnosti
A

Arth-

27. 12. 2008 22:33
Haničko je to moc dole - tak odpovím tady, jo?

To je ale právě ten případ, o kterým píšu hned o patro níž: to jsou jejich děti! A vychovávají je ve svém prostředí. To není důvod jim dítě odebrat!

Myslím.

Zkusím to napsat ještě jinak: to dítě v dětském domově je v úplně mizerné situaci. Propáslo ten první rok, kdy mělo vytvářet základy své citové složky charakteru kominikací s matkou. To už nikdo nevrátí. Často jde o "handikapované" děti - cikáňata nebo odložené děti prostitutek s neznámými cizinci... a Vy jim chcete přidat do života další kříž v podobě "homorodiny"?

Jsou ještě malé...  takže se nemůžou samy rozhodnout. To rozhodnutí za ně přebírá společnost - zastoupená úřeníkem - a někdy úředníkem k pláči! - takže obecné pravidlo, že pro adopci musí být fungující, ekonomicky stabilní pár, za jediné možné!

Otec chlastá a matka je nezaměstnaná? Jejeich děti jim neseberou, ale pro adopci jsou nevhodní... je to stejný model - a tady Vám to nevadí?

0 0
možnosti
-

-Granit-

27. 12. 2008 22:34
Re: Haničko je to moc dole - tak odpovím tady, jo?

no tak u těhle je uplně jedno jestli zůstanou v děcáku nebo budou o homáku, stejně se to s nima poveze celý život

0 0
možnosti
A

Arth-

27. 12. 2008 22:21
Dovolím si citovat: co je to deprivant

Lidsky normální je duševně zdravý jedinec, který dosáhl dobově průměrné úrovně poznávacích funkcí a jim odpovídající úrovně citového a morálního života. Model normality je tedy trojsložkový – »rozum« + »srdce« + schopnost rozlišovat dobro a zlo. Byť spolu tyto tři složky souvisejí, neplyne nutně jedna z druhé. Nadto jde o celoživotní vývoj.

Projevem normality je vývoj autonomie, schopnosti v tvořivém smyslu být sám sebou – celoživotní proces naplňování tvořivých možností, které lidem dala příroda a společnost. Základními znaky deprivantství jsou nedostatek sebezaměření (»síly vůle«), neschopnost tvůrčí spolupráce, ničivost vůči všemu hodnotově odlišnému a parazitismus.

Proto deprivanti snadněji vytvářejí organizace, aliance a koalice. Ty jim dodávají duševní berličky náhradních programů po zničené možnosti být sám sebou, zbavují je nutnosti přemýšlet, úzkosti ze svobody a odpovědnosti.Dodávají umělý přesah, vizi,smysl života, zdůvodnění čehokoli ve »prospěch celku«, »vyššího principu«.

0 0
možnosti
-

-Granit-

27. 12. 2008 22:23
Re: Dovolím si citovat: co je to deprivant

jsem se poznal

0 0
možnosti
L

Lilith+

27. 12. 2008 21:22
K diskuzi...

Arthe a paní Blechová:

Podívejte se na stránky FOD, na "nabízené děti" - myslíte, že se o ně hetero-páry poperou :-) ? Máte pravdu, že je v prvé řadě potřeba urychlit adopce, ale nehrajte si prosím na to, že pak v DD nikdo nezbyde. Já se domnívám, že právě homo-páry, jakožto hrubě dehonestovaná menšina se z tohoto titulu ujmou i jiného dítěte, než modrookého blonďáčka :-). Opravdu na tom trváte, že těm dětem je v děcáku líp než u homo?

Pro Granita: Nejde jen o prostý soucit s těmi dětmi, ale také myslet 5 minut dopředu. Děti vyrostou a coby deprivanti to společnosti pěkně "vrátí"... A pak je tu ještě otázka ekonomická...

ZNOVU pro Artha: Homosexualita byla ze seznamu nemocí vyškrtnuta :-) !

0 0
možnosti
HN

handour

27. 12. 2008 21:26
Re: K diskuzi...

Dobrý večer Lilith+, pro mě by tam něco nebylo?:-)

0 0
možnosti
BH

BoboHml

27. 12. 2008 20:56
Svůj názor jsem vyjádřil na začátku

teď jen dodám - krásný článek.

R^

0 0
možnosti
HN

handour

27. 12. 2008 20:59
Re: Svůj názor jsem vyjádřil na začátku

děkujuV:-)

A doufám, že Granit nebude žárlit, že jste na poděkování nemusel čekat půl hodiny;-)

0 0
možnosti
-

-Granit-

27. 12. 2008 19:58
tolik diskusních příspěvků.....

jsem rád , že i já přispěl

0 0
možnosti
HN

handour

27. 12. 2008 20:26
Re: tolik diskusních příspěvků.....

určitě a díky za toV

0 0
možnosti
A

Arth-

27. 12. 2008 19:42
Hančí ale stejně se mnou nehnete...

ano, homosexuálové si zaslouží úplně stejný zacházení a slušnost, jako ostatní lidé...  ale výchova dětí je něco tak specifického, že vychovávat ne...  skutečně to není normální - a není vůbec žádný důvod k tomu tento neduh šířit...

Takže na otázku dítěte "jak to, že si dávají stejnou pusu jako Ty s tátou" je skutečně nejlepší odpověď "no mají se stejně rádi, tak si dávají stejnou pusu...". Takže vést děti k toleranci... jsou jiní, ale je to jejich věc. Nikoliv však k opakování, napodobování! ;-)

0 0
možnosti
B

Blechová

27. 12. 2008 19:45
Re: Hančí ale stejně se mnou nehnete...

Další vhodný záver, to je zajímavé, dva dny se tu lidičky přou o úplně jiných věcech, s tímto nesouvisejících, pak se vrátíme k původnímu textu a tematu a je tu jeden moudrý závěr za druhým, to je snad kouzlo Vánoc či co!;-DV

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3114x
Nemysli si pořád, že musíš všechno prožít, stačí jen pozorovat a to bez klidu nejde. Největší milost pro nás, kteří to potřebujeme, je umění dívat se a vidět.

Karel Čapek