Diskuse

Gypsy šach mat

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

einorean

24. 9. 2011 22:55
rád bych žil s cikány v míru, ale to chce i jejich snahu

1) proti množství jejich důchodců v domovech můžeme postavit množství jejich dětí v ústavech a polepšovnách

2) proti jejich údajné péči jeden o druhého můžeme postavit jejich neochotu pomoct dětem studovat

3) proti srdečnému potřesení pravicí můžeme postavit snahu ochránit svůj majetek a v některých místech i zdraví a život, proti všem potenciálním nebezpečím (stejně tak, jako se vyhnu skinovi v okovaných botách a s bejsbolkou v ruce, tak se vyhnu cikánovi - na tom, že nechci zbytečně riskovat, není nic špatného)

4) a proti tomu, že "to přece není o tom, žít v jejich sousedství" - ono to o ničem jiném není... jako člověk z paneláku nemám problém žít v těsném sousedství mnoha lidí, ovšem s lidmi, kteří nedodržují základní hygienu a hygienické normy (třeba zákaz rušení nočního klidu), fetují, nemají respekt ke zdraví a vlastnickým právům jiných lidí, a v poslední době ani k vlastním hodnotám, se žít opravdu nedá...

0 0
možnosti
E

einorean

24. 9. 2011 23:07
Re: rád bych žil s cikány v míru, ale to chce i jejich snahu

a ukažte mi všechny ty cikány, co je pro ně nepřijatelné, aby se o ně a jejich bližní staral někdo jiný... pokud vím, drtivá většina z nich žije na sociálních dávkách a na práci v životě nehrábla, a pokud jo, tak jenom do tý doby, než je šéf za rozkrádání majetku firmy či nedodržení pracovní morálky vyhodil... tzn o drtivou většinu těchto lidí se staráme my, plátci daní, protože na ně vyděláváme... a i přesto, že nechodí do práce, to s tou péčí o vlastní nijak extra nepřehánějí... viz třeba docházka cikáňat do školy - negramotní rodiče sice nemohou své děti doučovat, nijak jim to ale nebrání v tom, aby je donutili tam chodit a učit se, leč ani tohle málo se neděje... takže bych být Vámi, rozmyslel bych si svoje názory - jako sociální pracovnice jistě víte, jak to se školní docházkou u cikánů je...

0 0
možnosti
B

BundaKar

24. 9. 2011 18:59
0 0
možnosti
JS

Kolumbo

24. 9. 2011 8:26
Chtěl bych toho

borce vidět, jak vaří polívku a nosí mámu na záchod, kdyby musel dest hjodin denně makat a dvě hodiny do té práce dojíždět. Pokud ho živí jiní, může se starat. Až bude "romská komunita" soběstačná a i poté se "postará o svoje slabé",  - a to dobrovolně - pak před nima smeknu. Zatím nemám důvod. A pokud mají různé komunity natolik odlišný životní styl, že se navzájem ruší, co je špatného na tom žít odděleně? Když budu mít hluchého souseda,  který bude považovat za zábavu házet kolem sebe dělobuchy, asi z něho nebudu nadšen ať už bude bílej, černej, šedej nebo žlutej. A vo tom to je.

1 0
možnosti
JJ

jinfakt

24. 9. 2011 5:14
rasismus a pat

jelikož národnost si volí každý jak je mu libo,může být romem každý.přiřazování barev a jiných vlastností

jakékoliv komunitě , společenství či skupině je rasistická diskriminace občanů čr.tato mediální praxe vzbuzuje dojem různosti zákonů a práva na základě určité příslušnosti.

otázkou je komu vyhovuje problém, který dobře kdykoliv odvádí pozornost.hlavně od nárůstu prostředků do "řešitelů" živících se tím že neřeší ale udržují.

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

23. 9. 2011 23:48
Promiňte,

jak se daří oněm starostlivým dětem skloubit péči o nemocné rodiče se zaměstnáním?

1 0
možnosti
GK

Gábuša

23. 9. 2011 22:51
drobná nekorektní výhrada

Díky za jiný pohled. Máte pravdu v tom, že Romové se starají o své bližní. A mnozí bílí své staré, nemocné a umírající "odkládají" do nemocnici a ústavů. Ale mám k tomu malinkou výhradu - ne každý může opustit na několik let své zaměstnání, investovat do přestavby bytu, změnit celý zaběhlý systém svého života (často před šedesátkou) a postarat se o své rodiče. Romové tohle všechno podstoupit prostě nemusí - žijí v komunitě, nechodí po práce a neřeší tedy vyhazov a výši svého důchodu. Žiju vprostřed romského gheta a způsob života Romů pozoruji docela zblízka - těhotné ženy, které kouří a pijí, děti, které berou drogy a ano, i tu péči o nemocné a staré. A také marně dumám, kolik lidí nad sedmdesát tu žije - moc ne, prostě díky svému způsobu života umírají dřív.

Jsem asi málo humanistická a civilizovaná, ale žiju tu už tak dlouho, že mám ty výhrady tak zažité, že se mi snahy o obhajobu životního stylu Romů ve stylu - oni jsou ale lepší, protože ctí svou rodinu - krapet zajídají.

0 0
možnosti
AP

shrink

23. 9. 2011 22:09
Mně se tento článek líbí.

Považuji za důležité, aby existovalo celé spektrum názorů, aby jeden směl veřejně nadávat a existoval někdo druhý, kdo mu bude "naivně" oponovat. Ze státu, ve kterém by se všichni shodli, že jsou pro ně Romové (nebo kdokoli jiný) nežádoucí a nebezpeční a je potřeba sa jich zbavit, bych njspíš ze strachu odešla bydlet jinam. Přestože se spontánně zkontroluji peněženku v kabelce, když míjím podezřelé tmavší spoluobčany. I v lidské psychice je obsaženo vše od morální čistoty a systematičnosti až po neférovost, špínu, lenost či lež. Vytěsněte své negativní stránky do stínu a vrátí se k vám oklikou.Například v podobě nesnášenlivosti vůči nepracujícím a kradoucím.

1 0
možnosti
BK

charitas

23. 9. 2011 22:04
Gypsy šach mat

Velice vám děkuji za váš článek.

Mám stejný názor a i své dítě tak vedu.

Doslova se mi hnusný hlas davu- šířící téměř rasistickou "vůni".Ještě jednou děkuji. Ti, kteříR^ vás zde kritizuji, jste zřejmě "usvědčila".

1 0
možnosti
X

xychteen

23. 9. 2011 23:38
Re: Gypsy šach mat

Hm.

:

Ten "hnusný hlas davu- šířící téměř rasistickou vůni" je ovšem pouhým mediálním obrazem, ve skutečnosti takový dav neexistuje. Ale někdo ho zjevně moc a moc potřebuje...

2 0
možnosti
D

Ducharovic

23. 9. 2011 19:18
"Pro Romy nepřipadá v úvahu, aby se o členy jejich rodiny

staral někdo cizí."

Děláte si srandu? Mám tomu snad rozumět tak, že si na ty dávky, ze kterých žijou, sami vydělají? Jinak se totiž o valnou většinu z nich stará někdo jiný, a sice každý, kdo odvádí nějakou tu daň...

5 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

23. 9. 2011 18:22
no...lidi,

karma nic moc :) Zřejmě jsem si dovolila dost, najít na cikánech něco pozitivního... Kdybych napsala blog plný nenávisti o jejich likvidaci, jako jediném možném řešení "problému" či odsunu...nevím...na Slovensko, národ by, pokrytecky schovaný za karmu, tleskal. Před chvilkou jsem dorazila z práce a do diskuze jsem jen nakoukla a myslím, že si nebudu kazit hezký večer a strávím ho raději v naivním světě s Hugo Haasem.:)

H.N.

0 0
možnosti
X

xychteen

23. 9. 2011 18:30
Re: no...lidi,

Kvůli karmě takovýhle text? No tak to rozhodně vyjít nemohlo - to chtělo spíš rap o zesnulých hokejistech ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3114x
Nemysli si pořád, že musíš všechno prožít, stačí jen pozorovat a to bez klidu nejde. Největší milost pro nás, kteří to potřebujeme, je umění dívat se a vidět.

Karel Čapek