Kandované květy růže

Okvětní jedlé lístky růže máme v jídelníčku jako doplněk stravy a na velice efektivní zdobení desertu. Kandování květů je trochu pracnější, ale o to víc krásné. 

Použijte květy čisté, druhy růží, které se dají jíst a chutnají neutrálně či sladce. Nepoužívejte kupované růže, mohou být chemicky ošetřeny.

 

Okvětní lístky      

Bílek

Talíř

Tenký štětec

Vidlička

Cukr moučka nebo krystal

 

Krok za krokem

Připravte si čisté a suché, neporušené okvětní lísky.

růže

Vidličkou lehce prošlehejte bílek, nemusí být do pěny.

bílek

Pomocí štětce, bílek naneste na lístky z obou stran.

květ

Obalte v moučkovém nebo krystalové cukru.

obalování

Při pokojové teplotě nechte přibližně dva dny schnout.

sušička

Květy skladujete v dóze v lednici nebo v mrazáku.  

Tip

V lednu, nemusíte chodit k dvanácti měsíčkům pro živé květy, stačí nakandovat a nechat je odpočívat v mrazáku.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Hořáková | středa 12.9.2018 7:30 | karma článku: 9,85 | přečteno: 403x
  • Další články autora

Hana Hořáková

Animace - Miluji Vinoř

5.8.2019 v 13:37 | Karma: 7,09

Hana Hořáková

Brikety z pilin bez lisu

21.10.2018 v 19:03 | Karma: 11,56

Hana Hořáková

Na krásu olejíček z růží

19.9.2018 v 8:12 | Karma: 10,32