Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Maara

25. 12. 2007 18:20
No nevím...

Taková argumentace se dá do určité míry použít, ale nezapomeňme, že dvd a cd apod. jsou věci ZBYTNÉ. Nejsou to věci, které nezbytně potřebujeme. A proti vysokým cenám se můžeme bránit prostě tím, že je NEBUDEME KUPOVAT. Je nezpochybnitelnou pravdou, že ty firmy na tom získávají opravdu šílené prachy a ceny jsou přehnané, ale porušovat zákon a to zboží takto "ukrást" není řešení - je to stejné, jako ukrást film z prodejny dvd. Prostě tady platí jednoduché pravidlo - zdá-li se mi to předražené, nekoupím to.

Něco jiného by samozřejmě bylo, kdyby se jednalo o předraženost nezbytných potřeb - jídlo, ošacení. Pak by bylo nutno reagovat vzpourou, ale v tomto případě - NE. Tož tak.

0 0
možnosti

Džouzef

24. 12. 2007 18:11
Ještě horší

Ještě horší se mi zdájí autorské poplatky za CD, DVD, hardisky a flash disky. Když z každého prodaného kusu jdou peníze autorskému svazu :-© ;-O

0 0
možnosti

Pavel klíma

23. 12. 2007 9:48
Placky a nuly s jedničkami.

Jo,jo, pravdu díš chlapče. Karlik Gott dal své CD za levno i do prodejny Levné knihy a vydělal !

A co bloudí na internetu, tak si vezmu. Pokladna nikde není !

0 0
možnosti
JV

Scout_duck

26. 12. 2007 0:16
Re: Placky a nuly s jedničkami.

Jen se neboj, brzy tě OSA zkasíruje. Už Tě jistě dlouho sleduje. Ta nenažraná organizace, které pravidelně platím za svá média, která kupuji v obchodě.

0 0
možnosti

Xaver01

21. 12. 2007 12:51
Soudy už milionkrát řekli

že přečiny proti autorskému právu mají téměř nulovou společenskou nebezpečnost. Zátahy se dělají jen na objednávku lobbystů a nenažraných autorských svazů. Obvykle lidé končí jen s podmínkami.

0 0
možnosti

plech

21. 12. 2007 10:34
Naprosto

souhlasím s Fandou Ulcem. Já vydám měsíčně v průměru 1500,- za CD. Což se rovná 3 ks disků. Někdy i pouhým dvěma. Hudba všeho druhu mě zajímá, ale pochybuju o duševním zdraví umělců, kteří tvrdí, že s cenou nemohou nic dělat a že speciálně u nás kopírování zabíjí hudbu. Hudbu zabíjí major labely a umělci typu Krajčo, když nechápou, že předražení nosičů vede k reakci typu kopírování. Nebýt toho, šíření hudby jako umění by bylo na úrovni mnohem nižší. A to snad je hlavní důvod dělat hudbu, ne? Dostat jí mezi lidi, protože podstata hudby je živý koncert, ne nějaký nosič. 

Závěr: Ano, nekrást, piráti. Major labely, zabíjíte hudbu.

0 0
možnosti

Jaa

21. 12. 2007 13:50
Re: Naprosto

Souhlas, nechápu, jak je možné, že "Shall we dance?" vyjde jako film za 45 (možná 39, nebo tak něco) korun českých a soundtrack něco kolem 450. Holt logika a OSA (resp. mezinárodní verze této společnosti) nejdou dohromady. 

0 0
možnosti

Fanda Ulc

21. 12. 2007 9:39
ma to jeden hacek

Tezko muzete chtit, aby nekdo uznaval reklamaci filmu nebo hudby, pokud je disk funkcni. Jednou se podivate na film, a pak ho jednoduse chcete vymenit za jiny, protoze jste si koupil "nekvalitni" film??? Potom jste vul, na internetu se muzete docist o filmech ci hudbe neskutecna kvanta informaci. Pokud kupujete originalni disk s filmem, jste vul, jak rikate, jsou to nekrestanske penize, takze byste si koupi mel rozmyslet. Dalsi vec je ta, ze kdyz se podivate jednou na film, bude se vam libit, ale jiz jste ho proste videl, tak byste sel do kramu s reklamaci, ze se vam nelibil a chtel film jiny - cili byste mel za cenu jednoho filmy dva. S tim druhym byste to udelal stejne.... kde by byla hranice na uznavani techto reklamaci??? Je to opravdu slozite a vy to vidite neskutecne jednoduse. Lednici si kupujete, aby chladila - porad - pokud nejde, mate problem. Na film se podivate treba jen jednou, videl jste ho alespon jednou?? Je disk funkcni??? CO CHCETE REKLAMOVAT??? Disk plni ucel.

0 0
možnosti

Fanda Ulc

21. 12. 2007 9:47
Re: ma to jeden hacek

Co se tyce piratstvi... Pravo na ochranu informaci a autorska prava jsou nejvetsi debilitou, co jsem kdy kde videl - jedine, co to mozna predcilo, je rada nabozenstvi, ktere tu byly a bohuzel stale jsou. S piratstvim se to ma takhle - je to "protipravni" ziskavani informaci. At uz se jedna o filmy, hudbu nebo knihy, je to jedno, na vsechno existuji autorska prava. Chcete byt chytrejsi??? Platte nekrestanske penize... Chcete byt vzdelanejsi??? Platte nekrestanske penize, chcete byt secteli??? Platte nekrestanske penize.... PLATTE, PLATTE, PLATTE. To je zakladni myslenka spolecnosti, kterou tvorime. Smutne. Zrovna informace by meli byt zadarmo, volne siritelne. Myslenky vyjadrene ve filmech, hudbe, knihach... Bylo by to nejlepsi pro rozvoj spolecnosti. Vemte si, ze mam rodinu, ktera pomerne hodne (na dnesni spolecnost) cte. Kazdy clen 4-clenne rodiny precte 3 knihy mesicne. To dela 12 knih, vynasobim li 12 250Kc, dostanu 3000 korun. To neni castka, kterou muze kazdy vydat.

0 0
možnosti

Tom

21. 12. 2007 9:08
Autorský poplatek

Koupil jsem notebook. Jaké bylo překvapení, když v ceně byl započítán i aurotský poplatek. Mám to chápat, že již mám předplaceno za autorské poplatky?

0 0
možnosti

Live

21. 12. 2007 11:59
Re: Autorský poplatek

Jasne, mas predplaceno porizovani si zaznamu pro vlastni potrebu, kopirovani z knizek apod.

Nemas ale predplaceno zpristupnovani dalsim lidem, nedejboze dokonce softwaru - viz to co se delo na tech VS kolejich.

Jinak, konkretne s autorskymi poplatky nesouhlasim, je to uplatnovani presumpce viny, coz se mi osobne docela prici.... ale co nadelam, ze :-)

0 0
možnosti

Česlav

21. 12. 2007 8:06
Můj názor

Hezky se to čte a myslím, že plně rozumím myšlence autora, ale bohužel nesouhlasím. Klasické výrobky jsou vyráběny podle norem, musí splňovat stanovené parametry, které si uživatel může ověřit až jejich užíváním. Pokud výrobek poškodí neodbornou manipulací, nesprávným užíváním nevyreklamuje nic.

U autorského díla je to jinak a není pravdou, že si je nemohu předem ošahat. Obraz vidím, hudbu vysílají media, film mohu vidět v kině nebo si jej půjčit, knížku prolistovat i přečíst v knihkupectví. Pak mohu teprve přistoupit k nákupu. U software mohu navštívit specializovaného prodejce, nechat se proškolit. Existují zdarma DEMO verze.

A cena? Cena není jen pár korun za křemíkové kolečko, ale náklady jsou někde úplně jinde.

A DVD přibalené k časopisům za pár Kč? Nejedná se o žádné novinky, ale o filmy 20 a více let staré, dávno mnohokrát zaplacené.

A studenti? Jistě nejsou obětí. Případ neznám, ale tipnul bych si, že prachsprostě kopírovali a měli z toho i nějaký příjem. Snad klukovina.

0 0
možnosti
VS

Exous

21. 12. 2007 9:40
Re: Můj názor

Není pravdou, že se jedná jen o filmy staré 20 let. Například film rafťáci je starý teprve rok a jako příloha vyšel

0 0
možnosti

Live

20. 12. 2007 22:34
Kecy, kecy, kecy....

Furt ta sama pisnicka....

A mimochodem, proc si myslite, ze je strana zakaznika zrovna tou slabsi?! Ja to vnimam spis naopak:

(VYDAVATEL) Mily zakazniku, mam tuto pisnicku, nabizim ti ji za techto a techto podminek. Pokud s temi podminkami souhlasis a myslis si, ze uzitek vyvazi jeji cenu, kup si ji. Jinak ti dekuji, nedohodli jsme se, obchod se nekona. (ZAKAZNIK) Jasnacka, jdu do toho. Ziju v pravnim state, pravo respektuju, s podminkami souhlasim. (VYDAVATEL) Ok, let's make a deal. (ZAKAZNIK) Chacha, ten hnusnej nemoralni kapitalista nenazranej zlodejskej. Jak muze za neco takovyho chtit tolik penez, hnus velebnosti! Ted s tebou ***, ve jmenu svetlych zitrku... ripping, burning, sharing... (SOUDY, POLICIE) deus ex machina se nijak nekona.

Opravdu je v tomto vztahu slabsi ten zakaznik?

0 0
možnosti

Láďa

21. 12. 2007 4:34
Re: Kecy, kecy, kecy....

Az dosud byli zakaznici ti slabsi. Velke distribucni firmy si zmonopolizovaly produkci, nasadili ceny vysoko jak jen mohly, snizovaly kvalitu co jen to slo a snazili se co mozna nejvice zmensit nabidku aby mohli trh lepe ovladat.

Diky technologiim vznikla situace kdy se tito zprostredkovavatele stali zbytecnymi. Umelci maji ted snazsi pristup primo k zakaznikum, nemusi se nechat vykoristovat distributory. Tem se to prirozene nelibi a snazi si svuj monopol udrzet. 

Era umelych hvezd vytvorenych barnumskou reklamou a cpanych zakaznikovi nasilim az do chrtanu se chvalabohu stava minulosti.

0 0
možnosti
F

frankie51

20. 12. 2007 22:25
Zloději

Vlastním autonavigaci a CD s mapou jednoho státu přijde až na 7000,- Kč.Ptal jsem se zástupce výrobce /Blaupunkt/, když originální CD já nebo děti poškodím, jestli mi jej vymění za nějaký doplatek.Samozřejmě nevymění a musím zakoupit další za 7000,-Kč. Stejně tak, když vyjde upgrade, tak žádný doplatek, ale nové CD! Tak co jiného zbývá? Jedině přepálit. A mohou to mít ochráněné, jak chtějí. Jsou to zloději a totéž platí o hudbě i filmech.

0 0
možnosti