Diskuse
Fenomén českého restauratérství
Děkujeme za pochopení.
P91e27t50r 42Z83á86v54l25a29d72s88k27ý
Jen bod dva je správně: nechodit tam a jakýmkoliv nástrojem rozšířit špatnou pověst toho podniku. Obchodní inspekce je jen socialistický nástroj a o ochranu spotřebitele jí vůbec nejde - jen o malou domů.
(Na druhou stranu, může jít o život. Po zdrcující kritice jisté hospody na FB a iDnes mě navštívil majitel toho hampejzu a vyžadoval omluvu a dementi. Když jsem odmítl, počkal si na mě mě číšník (přesněji novodobý zloděj) a rozbil mi v noci hlavu obuškem.)
Nelžu, toto se skutečně stalo.
P34e68t31r 23Z34á12v97l83a65d52s88k63ý
Proč by pivnice měla nabízet smažený Hermelín. Naprosto úchylná představa.
V14l79a12s79t96i32m12i40l 31T82e69n86c47e30r
Když vaší manželce / přítelkyni řeknete v deset večer o guláš s pěti, tak vás předpokládám pošle do tlustého střeva. Když zrovna v té hospodě nemaj guláš hotový, tak za deset minut vám ho nestvoří ani Pohlreich s Vaňkem dohromady.
Z57u68z95a66n81a 47B86a79l28o10g18h94o67v16a
Osobně do restaurací, které účtují servisní poplatek nechodím, pokud není nouze nejvyšší. Účtování poplatku musí být uvedeno na jídelním lístku. Teorie je, že pak by jste nemusel nechávat spropitné ( spropitné stejně nemusíte nechat,pokud se cítíte jako poslední spravedlivý). Ale mě to přijde jako takový pokus o vyždímání dalších peněz, protože málokdo čte jídelák úplně celý a málokdo si , zvlášť u větší společnosti pamatuje ceny všech jídel. Dalším trikem je účtování servisního poplatku, pokud se jedná o větší společnost ( třeba nad 10 lidí). Jako za vše, i za toto si můžeme sami, slyšíme na nízké ceny a tak se dělají takové hrátky jak je o něco zvýšit. Cuvert je něco jiného, za to jste obvykle dostal na stůl něco. Za blahého socanu pečivo a někdy i sůl a pepř
V74l60a78d78i16m51í44r 32H49r85u86b44ý
Ještě maličkost: kuvert je součástí účtu některých restaurací je nejméně půldruha století. Pročpak ho chcete, soudruhu, najednou rušit? Proč vám vadí kurvert a nevadila by vám dvojnásobná cena?
Samozřejmě: na účtování kurvertu by měl být zákazník předem upozorněn. Ona poznámka o něm na jídelním či nápojovém lístku nebyla? Pak ho nehraďte.
V87l64a80d83i91m36í54r 38H86r98u70b51ý
Ježíš - tak tam nelezte. Já jsem se (na rozdíl od vás) s kurverem naposledy setkal za dob blahého socialismu. V RaJi.
Ano - podle našich zákonů si poskytovatel služeb může účtovat cokoliv. Schopně, nebo neschopně. Spotřebitel si může vybrat, zda za těch či oněch podmínek službu chce či nikoliv.
Komunální kritiku si příště nechte do Dikobrazu.
R76i34c60h11a70r11d 63O94p14l56e32t90a17l
Toto je vyčichlé téma. Napište třeba něco o sobě. A nezapomeňte poslat kopie do blázince.
M77a62r35e28k 19S78t46a58s32t97n43y
souhlasím a i nesouhlasím zároveň - Prostě vás ten číšnik okradl a kdyby jste se ozval nic na víc by vám neúčtoval. Nicméně souhlasím že restaurační zařízení na českých nádražích byla hrůza ale dnes není nic takže tzn hrůza lepší než nic.
P18a81v50e39l 29S36ý14k18o12r54a
Priklady tahnou. Nemohl by jste si otevřít restauraci vy, abychom všichni videli, jak se to ma delat ? Takove vzorove restauratérství.
- Počet článků 14
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 985x