Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

O co se stát nedokázal postarat celých 25 let a 40 let předtím, o to se ted dokáží postarat církve. A ze starých ruin udělají nové krásné budovy a konečně bude víc hospiců a domovů důchodců. Štědrost církve je v tom, že celých dvacet procent darovala novým církvím. Kdo z vás by dokázal 20% svého platu dát na dobročinné účely??????

3 0
možnosti

Když budu mít díky tomu šanci na miliardy, tak kdykoliv.

2 4
možnosti
Foto

Jak vidíte pane autore, kšeft s dušemi je velmi výnosný byznys, kdy si církve přisvojily majetek, který vybudovali naši předkové.

1 8
možnosti
JH

J50a19n 19H94a63n12á86k

20. 6. 2014 22:16

Na jednu stranu máte můj respekt za jistou míru odvahy, nicméně s Luckou souhlasím. Krom toho už bychom to téma mohli uzavřít a rétorika ČSSD je fakt už trapná.

A ač jsem ateista cimrmanovského stylu, jsem názoru, že církev se o majetek postará 10x lépe a bohuliběji, než stát, především pro násobně vyšší morální kredit, kterým dnešní církev disponuje (pokud vynechám Holuba a jiné výjimky).

5 0
možnosti

Al Capone, Krejčíř a další se taky asi uměli o svůj těžce získaný majetek postarat daleko lépe než stát. Zkrátka irelevantní námitka.

2 0
možnosti
JL

Milý mladý muži, problém je v tom, že slova Františka kardinála Tomáška o tom, že církve nebudou požadovat žádný další majetek, nikdo nikdy neslyšel, ani se nedá v dobových materiálech dohledat záznam, že by o tom kdokoliv v té době informoval. Takže to celé stavíte na fámě, kterou někdo vypustil do světa, a která se ujala.

7 0
možnosti
Foto

Pane Hamerský, stát pouze vrací to, co ukradlikomunisté církvi, a co byl prokazatelně církevní majetek v období od 25. února1948 do 1. ledna 1990 a na který byl vydán 1. ledna 1990 blokační paragraf. V důsledkutoho nebylo možné s tímto majetkem plnohodnotně nakládat ani jejprivatizovat. Po 21 letech se na navrácení majetku dohodly křesťanské církve,Federace židovských obcí, vláda, Svaz obcí a měst, Agrární komora, Asociacesoukromých zemědělců. Dohodli se, že církvi se nevrací budovy, které dnesvlastní obce, kraje, soukromé fyzické a právnické osoby nebo státní subjekty,což činí 44 % historického církevního majetku v hodnotě 59 mld. Kč. Tato částkabude splácena po dobu 30-ti let ve výši cca 2 miliardy ročně (to jsou necelédvě tisíciny státního rozpočtu). Po podepsání dohody byl historický majetek,kterého se církve vzdala odblokován a je možné s ním volně nakládat. Už je vám to jasné ?

6 0
možnosti
MK

O tom, že jsou restituce (spíše dar) špatně, se popsalo hodně papíru; jde o to, co s tím teď? Každý výdej majetku by měl jít přes soudy.

P.S.

Sem tam nějaký překlep je v normě, ale Vy jich tam máte příliš.

0 0
možnosti

No kdybych byl ministrem kultury, dostal bych je na ty právnické osoby, které byly zřízeny po r. 1989. Co májí co společného pozemky příslušející nějakému kostelu v Horní Dolní před r. 1948 s farností v Horní Dolní jako pravnickou osobou v r. 2014 ? Nic.

1 3
možnosti
BM

Chtěl jsem se k tomu vyjádřit, ale níže uvedení diskutéři to udělali za mne...... Akorát to, že Váš blog skutečně nemá hlavu ani patu. A jak správně píše kolega Vodvářka, slečna Sulovská to má skutečně srovnané a proto bych se zrovna o ní neotíral.... Od toho jsou tu jiní....

7 0
možnosti
VS

Taky některé lidi nemohui vystát. ale co se dá dělat, když na sebe tak rádi upozorňují?8-o

0 2
možnosti
Foto

Na rozdíl od Vás má slečna Sulovská věci poměrně dobře srovnané v hlavě. 

Opakujete staré mantry, přečtěte si cosi o tom, co by se dělo, pokud by ony tzv.restituce nebyly schváleny. 

Pokud znáte ctihodné sestry a bratry, tak se jich poptejte, z čeho mají brát na opravu klášterů, které jim bolševici /spolu se spojenými socany/ ukradli před 60 lety. Z čeho mají brát fondy na ošetřování těch nejchudších.

Poptejte se, přemýšlejte a pak pište. Obrácený postup není správný.

11 1
možnosti

Vaší repliku nechápu, prostředky na opravu klášterů mají být získávány ze sbírek, nikoliv vydírány z daňových poplatníků, kteří nemohou za to, co udělali vám tak drazí komunisté.

2 8
možnosti