Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paeris Kiran

2. 11. 2010 7:20
To chce

Především RAZANTNÍ a OKAMŽITÉ řešení (příslovečnou tlustou čáru)

I kdyby se museli zaplatit všechny tzv "arbitráže" na 100 procent ihned pořád by to bylo ve výsledku méně peněz než se provaří 15 letým dotováním.

Tudíž stát by měl okamžitě ukončit veškoerou podporu "obnovitelných zdrojů" a vykupovat energii pouze jednodnotkovou cenu za kilowattu.

0 0
možnosti

Sir Humprey Appleby :-P

2. 11. 2010 11:47
Re: To chce

R^R^R^

0 0
možnosti

Stará kára

1. 11. 2010 11:33
Jistě vám není nic do toho, kde vzali "plantážníci" peníze

Problém je v tom, že kdyby se stát zákonem nezavázal k nákupu jejich produktů za pevnou cenu, nepůjčovali by si.  Prakticky vždy je alespoň polovina (spíše mnohem víc) investice hrazena půjčkou. Proto jsou důležité dlouhodobě známé kroky státu (nejistot je dost v jiných oblastech).

Takže: teď, když jsme (my - stát) s někým smluvili kupní ceny (a stálou daňovou politiku), nesmíme se divit, že se podle toho "plantážníci" zařídili.

PS: Kde jste se flákal vy, že už taky (ač s holou ...) nemáte sluneční plantáž?

0 0
možnosti

Wolf778

1. 11. 2010 12:47
Re: Jistě vám není nic do toho, kde vzali "plantážníci" peníze

On si náš stát s někým domluvil stálou daňovou politiku? O tom bych se rád dozvěděl víc.

 

Ad PS: Holt ne každý má žaludek na to jen tak se sebrat a začít krást, byť s posvěcením zákona.

0 0
možnosti

Stará kára

1. 11. 2010 11:27
Pane

pokud počítám rentabilitu investice, musím do nákladů započítat i úrok.  Pokud počítám celkové náklady za x let, jsou v těchto nákladech nejen investice, úrok, ale všechny ostatní náklady - a proti tomu stojí suma tržeb.

To není připomínka k solárním elektrárnám. Jen poznámka, že by měl člověk psát o věcech, kterým rozumí.

0 0
možnosti

VLAKR

1. 11. 2010 12:16
Re: Pane

Proč by vám měl stát garantovat návratnost investice, když si na ní půjčíte na lichvářský úrok? Většina "solárníků" se do tohoto byznisu pouštěla opravdu s téměř s holým zadkem a musela si proto půjčit. Banky zas vycítily, že toto bude dobrý byznis a že "solárníci" jsou v časové tísni a tudíž přistoupí i na velmi vysoké úroky. Je tedy možné, že na fotovoltaice nakonec vydělají více banky než samotní "solárníci". Proč bychom ale my všichni měli dotovat vysoké zisky "solárníků" a jejich věřitelů?   

0 0
možnosti

laduk

1. 11. 2010 11:22
hm..

Ti solárníci do něčeho investovali a Kalousek mění pravidla uprostřed hry. Vynaložili nějaké úsilí a ze dne na den je všechno jinak, rázně, po bolševicku. A vy říkáte, že je to dobře, aspoň nebudou mít takové zisky.

Vyhlašuji soutěž o názor, jak zvýšená daň pomůže snížit cenu elektřiny. Solárníci prodají za garantovanou cenu, zaplacená daň poteče přes stát do ČEZ, který o tuto částku sníží cenu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 813x

Seznam rubrik