Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

žasnoucí

17. 11. 2010 18:10
Genderový přístup

je na stejné in telektuální úrovni jako řev DIŠKRIMINIÁCIA některých národnostních menšin, které se domáhají bezpracného blahobytu. Ostatně, pokud nějaké pravidlo je, dle Vašeho mínění, proti dobrým mravům, pak máte celou řadu možností to napravit. Např. vstoupit do politiky, nebo by to bylo gender nekorektní?

0 0
možnosti

terezav

22. 10. 2010 14:26
58 letá žena, které stát

umožňuje být v tak nízkém věku v důchodu, tj. umožňuje jí pobírat penzi, z peněz ostatních pracujících (a často i o dost starších)měla by být ráda a sprominutím držet pusu a krok. Dle mého mínění žena v 58 letech pokud je relativně zdravá je v dnešní době schopna pracovat. To, že jí stát dává obrovské privilegium dostávat penzi v poměrně mladém věku je něco navíc. Kdo asi z mé generace bude moci jít do penze v 58 letech????? Obávám se že nikdo. Budeme rádi, když půjdeme v 70 letech a otázka je jaká bude výše našeho důchodu; je úžasná nenažranost některých lidí v klídku si užívající volno, chodíc do bazénku a ještě doufajíc v seniorské slevy; jinak stáří je obecně považováné od 75 let;

0 0
možnosti

flavy

22. 10. 2010 11:50
Mám být zvýhodněn proto, že jsem odešel dřív do důchodu? :)

Tvrdíte, že ten co přestal pracovat a odvádět daně by měl z daní pracujících získávat výhody v podobě slev a ten, co stále ještě pracuje a odvádí daně bez ohledu na věk, by měl být perzekuován tím, že doplatí slevu poskytnutou nepracujícímu? Hodnota vstupu do bazénu je stejná pro všechny, nehledě na věk či pohlaví. Dotyční užijí bazén stejně. Pokud někomu poskytnete slevu, tak ve skutečnosti ostatním zvednete cenu. Ostatní musí slevu doplatit. Úplně stejně to funguje i u MHMD etc. resp. všude, kde je poskytována sleva.

V antidiskriminačním zákoně stojí, že ten co je obviněn z diskriminace musí dokázat, že nediskriminoval.:) Antidiskriminačním zákonem se zavedly v praxi myšlenkové zločiny. Radní města pak musí prokázat, že při hlasování o „poskytnutí slev“ nemysleli na zvýhodnění mužů (nebo znevýhodnění žen), což by bylo diskriminační, ale mysleli například na rovnost mezi pohlavími. Jak dokážu, že jsme na „něco špatného“ nemyslel, ale myslel jsem na „něco dobrého“? Nijak, to nedokážu:)

0 0
možnosti

mamina2

22. 10. 2010 11:47
Takhle je to praktické

Co je jednoduššího než prokazovat právo na slevu jen občankou? Rozhodně ji tak využije víc lidí, než když pro slevu potřebují nějaké potvrzení nebo dokonce průkazku. A slevu stejně nedostane zdaleka každý, komu zrovna klesly příjmy. To by ji pak museli mít třeba nezaměstnaní nebo maminky na mateřské.

0 0
možnosti

terezav

22. 10. 2010 14:29
Re: Takhle je to praktické

proč by 58 letá paní měla mít slevu na bazén; to, že odešla do důchodu mě fakt nezajímá; dle mého je 58 let stále produktivní věk a znám i lidi pracující v 70 a 80 letech; to, že nějaká paní chce pohodlí a já jí sponsoruju důchod (stejně jako ostatní daňoví poplatníci) je její velká výhoda, že nemusí pracovat

0 0
možnosti

IfčaX

22. 10. 2010 11:12
Nechápu...

K feminismu se docela hlásím (přiměřeně, přiměřeně...), ale tady nevím, v čem je problém. Limity jsou pro obě pohlaví stejná. Žena přece, pokud nechce, do toho důchodu dřív jít nemusí - ale může. Takže zrovna v tomto jsou zvýhodněny spíš ženy. (Jiná otázka by dejme tomu byla, že pokud firma musí propouštět, tak za jinak stejných podminek dá pryč raději osobu důchodového věku, která už má "své jisté", takže ta možnost pracovat déle může být někdy jen teoretická.)

0 0
možnosti

pedr64

22. 10. 2010 10:33
tak asi 150 let

ženy bojují za to, aby měly stejná práva jako muži. Když se to tedy povede a platí pro ně stejná podmínka, tak je to zase špatně. Přesně podle rčení:"ženská neví co chce ale nedá pokoj, dokud to nedostane". Že vám nevadí, že se ženy dožívají průměrně vyššího věku než muži, berou tedy ty důchody déle?

0 0
možnosti

Kolumbo

22. 10. 2010 10:31
A vy osobně, dámo,

máte coby manažerka taky nižší plat než chlap za stejnou práci na odpovídajícím místě? Při stejných nárocích na práci přes čas a dostupnoost kdykoliv je potřeba?

0 0
možnosti

snaduzdost

22. 10. 2010 10:29
Muži, kteří vládnou

Autorko, nějak vám nerozumím. Jaké je složení, co do pohlaví, zaměstnanců  pražského Magistrátu? A ony dámy, co tam docházejí nemají právo podávat návrhy svým vedoucím či radním? Ony asi skutečně jen docházejí.

0 0
možnosti

Kolumbo

22. 10. 2010 10:27
Tak baby mohou

odejít do důchodu dřív než chlapi /nikdo je k tomu nenutí/ a ještě si stěžují, že nemají další výhody jako "ti, jimž se snížily příjmy"? Proč vůbec mají ženské právo na dřívější odchod do důchodu i když se dožívají o 7 let vyššího věku než muži? Co genderistky a feministky? Kde je rovnoprávnost? Neměly by být nejen platy, ale i důchody  a zdravotnické náklady rozpočítány odděleně podle pohlaví? Extra pojištění pro muže a pro ženy!

0 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz