Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Děkuji za krásnou ukázku toho, jak svým přívržencům vymýváte mozky. 

K odstavci - System závislosti: pokud je nezbytné provést CŘ je to naopak klasická ukázka toho, že žena selhala, že selhalo její tělo a nebylo schopné dítě porodit normální cestou. Logické obavy z negativního průběhu porodu jsou jen doprovodným jevem pro zodpovědnost, kterou má každý normálně uvažující rodič. Není to nic patriarchálního, jak vykládáte vy. Je to následek úplně normálního pudu sebezáchovy. 

Považuji tenhle mišmaš nenápadného psychologického odbourávání zodpovědnosti a nastolování zmatených předpokladů o násilí při porodu dost nebezpečnou manipulací.

3 0
možnosti
DT

-pardon, nečetla jsem to po sobě včas- poslední věta měla začít slovem "shledávám"

0 0
možnosti
AJ

Roďte si třebas na stromě, ale nesvádějte pak nemoc, postižení či smrt novorozeněte na doktora, kterého si při problémech najednou zavoláte.;-€Rv

6 0
možnosti
DT

Autorka nevypadá na to, že by ještě někdy měla podstoupit rizika, spojená s porodem bez pomoci, jen s doprovodem (ve chvílích krize) bezmocného laického personálu. 

Ona spíš bohužel vypadá na jednu z těch, které se na těchto praktikách snaží přiživovat. :-/ Díky takovýmhle existencím, jsou tu mrtvé a postižené děti, které mohly vést úplně normální život. A bohužel, tohle vymývání mozků, zdá se, není trestné.

3 0
možnosti
Foto

Dnes ani náhodou v Nizozemí (Holandsku) nerodí doma 30 procent rodiček, i když i dnešní podstatně menší číslo je...celosvětovým unikátem díky historickému a společenskému vývoji této země a její také její lidnatosti i "povrchu" :)

Ovšem málokdy se už říká, kdo třeba nese trestně právní zodpovědnost za výběr místa porodu ...například :)

A podobné demagogie a mlžení je v článku spousta...a tak se ptám...pročpak?:)

4 0
možnosti
ZS

I při běžné návštěvě či pobytu v nemocnici se někdy setkáváme s nezájmem, ba s arogancí personálu. Přesto si ani kýlu neoperujeme doma.

Jsem velmi tolerantní člověk, nejsem pro zákaz domácích porodů. Ať si ženy rodí kde chtějí a jak chtějí - svého času bylo moderní do vody, je to ještě IN?;-D Vždyť i naše babičky rodily doma či na poli. Ale ať tyhle matky přijmou odpovědnost za své rozhodnutí, ať nevláčejí tiskem i soudy porodní asistentky, které jsou při mnohých komplikacích bezmocné. Ať chápou a nestěžují si, že není zrovna nastoupena "rychlá", aby je dovezla do odmítané nemocnice, protože záchranka právě ošetřuje pacienta s infarktem. On si domácí péči nenaplánoval.

Domnívám se, že mateřství přináší mnoho úskalí, starostí, probdělých nocí, únavy, vyčerpání, že strávení 3-4 dnů v zdravotnickém zařízení, kde je o matky postaráno, mohou mít své dítě u sebe na pokoji, partner může být u porodu, může je několikrát denně navštívit, není natolik psychicky zničující, aby matky riskovaly zdraví své i svého dítěte.

9 0
možnosti
FE

Jsem také zastáncem porodů doma. Jenom bych si přál, aby si maminky nestěžovaly na nepovedené porody a neotravovaly, když se jim nepodaří dostat do nemocnice.

1 0
možnosti
Foto

Porod je záležitostí toho kdo rodí a je jenom na něm jaké místo a jaký druh porodu si zvolí.

0 0
možnosti
FE

Předpokládám, že nikdo nikomu neukládá, kde má rodit. To není jako s klasickými žárovkami, kdy bylo zařízeno, abychom je nesehnali.

1 0
možnosti
Foto

J41a11n 51R68ý71z96n33a37r

10. 4. 2014 21:53

Hezký článek, fandím.

Zdravotnictví je v podstatě fabrika, která si velice žárlivě střeží "právo na svoji práci a výdělek."

Souvislost průběhu porodu a poté následného života je docela evidentní.

Ale my lidé snad nejsme stádo.

0 1
možnosti
RP

Já si žen, které se obětovaly pro společnost a rodí doma, velmi vážím R^

0 0
možnosti
Foto

J60a93n 78R50ý45z86n87a31r

10. 4. 2014 21:54

Nerozumím obratu - obětovaly pro společnost.

0 0
možnosti