Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MH-Autorka

14. 9. 2008 7:49
Děkuji za reakce

Dobrý den, děkuji velice za Vaše reakce i kritické připomínky. Je jich hodně, nemohu na tomto prostoru se všemi diskutovat a ani to není mým cílem. To, že jsem si otevřela blog na iDNES.cz - a velmi děkuji za tuto možnost a nápad těch, kteří na tuto možnost přišli - je, že by mi chybí - už hodně dlouho - určitý myšlenkový přesah, nadhled nad každodenností. Nechci Vás přesvědčovat o tom, že ho mám, ale pokouším se o něj. Snažím se myslet holisticky, celostně (to jsou ty dvě hemisféry), v souvislostech. Snažím se mít na vědomí, že všechno souvisí se vším, motýlí efekt, či metodu padajícího h.... :-), to, jak jsme jako lidé snad ovlivnitelní, ovladatelní a programovatelní... aniž bychom si toho byli vědomi. Myslíme si, jak jsme jedineční a originální a přitom jsme velmi často jen obětmi systémů, ve kterých právě žijeme.  Nechytejte mě za slovíčko, v tom problém není. Problém je v tom umět se srozumitelně vyjádřit. To se mi nemusí vždy dařit, ale zase jsem jen 1 Češka z cca 10 000 000.

0 0
možnosti

J i ř í

8. 9. 2008 9:44
Kuchtové jde o pravdu?

Pokud za "pravdu" považujete usilovat za rakouské peníze o zavření Temelína, což by zákonitě vyvolalo posilování tepelných elektráren, další produkci CO2 a devastaci téhle planety, pak možná ano. A své úžasné schopnosti paní Kuchtová předvedla už jako ministryně.

0 0
možnosti

intoska

8. 9. 2008 0:39
No tak to je síla...

milá paní-matko, jsem přibližně stejně stará a stejně zasloužilá matka, jako vy. Vím, že mám snahu nadržovat  ženám, protože jich je v politice opravdu málo a bylo by fajn, kdyby se trochu "demaskulinizovala". Ale takovej blábol indiánský babičky, jakej jste tu uveřejnila, tomu asi nepomůže. Jestli chcete, aby brali lidi tyhle snahy vážně, zahoďte pero - nebo tedy klávesnici - a realizujte se tlacháním se sousedkama. Tím tomu propějete nejvíc. Ale jestli to byl fór nebo nějaká mystifikace... tak to klobouk dolů, dost, dost dobrý;-D-

0 0
možnosti

bytostQ

8. 9. 2008 1:27
Re: No tak to je síla...

Ona to bohužel myslela smrtelně vážně :-©

0 0
možnosti

Chyba404

7. 9. 2008 23:16
Svata prostoto...

prosim, napiste ze si delate srandu... prosim....

0 0
možnosti

Tuck

7. 9. 2008 20:15
Bursík

Prosím vás

Vždyť zelení jsou banda nesmyslně zaměrěných fanatyků. Které umravňuje pouze pan Bursík. Proto jsem rád že vyhrál. :-/

0 0
možnosti

bytostQ

7. 9. 2008 19:25
Paní autorko

váš článek je ryzí intelektuální ubohost. Kuchtová nezvládla ani základní úřednickou agendu a přitom se tlačí na vyšší místa?! Její aktivity proti České republice a našemu národu za peníze Rakouska jsou na hranici vlastizrady a kdyby měla trošku sebereflexe, tak z politiky odejde a zachová si aspoň zbytek cti. Vzhledem k tomu, že atomová energie je v současné době vrchol poměru ekologie/efektivita a celosvětově se bude stavět asi 200!!!! jaderných elektráren po celém světě, u nás budeme pálit hnědé uhlí a ničit přírodu, protože to "ZELENÁ" Kuchtová chce? Běžte to společně s touhle mentálně nevyzrálou paní placenou cizími státy vysvětlovat do severních Čech těm tisícům postižených dětí a jejich rodičům. Díky Bohu, že je v politice tak málo žen. Naše politická reprezentace je sice výstavní bída, ale vy a Kuchtová, to už je doslova armagedon. Zkuste někdy použít i druhou mozkovou hemisféru ;-)

0 0
možnosti

johnpeters

7. 9. 2008 19:24
o zelenem gentlemanstvi...

vazena pani,jestli jste i v jinych cinostech takhle vykonna,tak se na vsechno radsi vykaslete a jdete se radeji uklidit do klastera,tam vam buh pomuze i odpusti.

0 0
možnosti

a co třeba

7. 9. 2008 18:48
Harakiri Kuchtovou ....

Bez atomek, bez elektráren, bez elektřiny, bez perspektivy, bez civilizace. Tak to radši BEZ KUCHTOVÉ !!!! Kdyby hloupost nadnášela-tady kdosi podotkl- naprosto souhlasím. Jihočeské macechy....hrůza IQ..

0 0
možnosti

Dle_Idnes_vulgarni_rasista

7. 9. 2008 18:16
Kdyby blbost nadnášela

paní autorka by potřebovala pořádné kotvící lano. Bohužel i bez ní je v senátu blbců požehnaně.

0 0
možnosti

skrbling

7. 9. 2008 16:51
Má ty boží prostoto!

Jak tak čtu Váš příspěvek, tak jsem rád, že jste se do toho Senátu nedostala. Nepotřebujeme nějaké pitomé "obě hemisféry", potřebujeme mít v parlamentu ty nejlepší. A i když lze diskutovat o tom, zda veřejná volba je ideální cestou, jak tam ty nejlepší dostat, dosud jsme nic moc lepšího nevymysleli.

Vzhledem k tomu, že jste volby nevyhrála, tak jste nejspíš nejlepší nebyla (a jistě to není tím, že jste žena - žen je v obou komorách spousta). Pokud by Vaši úspěšnější kandidáti odstoupili, voliči by místo optimálního řešení dostali řešení suboptimální.

Pokud chcete do Senátu, není dobré přesvědčovat konkurenty. Nejlepší je přesvědčit voliče, že na to máte. A věřte mi, těm je z drtivé většiny naprosto putna, jestli jste chlap nebo ženská.

Žen je v politice (všude na světe) méně než mužů prostě proto, že pro politiku - ať se Vám to bude líbit nebo ne - mají v průměru objektivně horší předpoklady (např. jsou v průměru méně soutěživé, ambiciózní...).

Je blbost snažit se to nějak narovnávat.

0 0
možnosti

Paflik,

7. 9. 2008 17:24
Re: Má ty boží prostoto!

verejna volba pri vseobecnem volebnim pravu je primou cestou jak dostat do parlamentu kohokoliv kdo dokaze dostatecne uveritelne populisticky slibovat mozne i nemozne cimz se zalibi stadu..

Co takhle odstupnovat vahu hlasu podle vyse odvedenych dani v danem obdobi s prihlednutim k minulosti? (drobne korekce jsou mozne - jde jen o princip) Prosim pseudohumanisty aby se zdrzeli lacinych obvineni z nesolidarity - prava solidarita se nemeri tim kolik z vydelanych penez si pod hrozbou nasili necham ukrast a prerozdelit statem tak jak uzna nekdo jiny..

0 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz