Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

maudite

2. 4. 2009 5:46
Tapete Haisova,

pryc od tohoto tematu a s feminismem si vubec nic nezacinejte !

0 0
možnosti
MH

Manuel Hedilla

27. 3. 2009 1:00
Naprostý nesouhlas

Kdyby tady byl skutečný patriarchát, vládla by pevná ruka a spousta nešvarů by se nemohla konat. Problém je v tom, že současná společnost je (ve špatném slova smyslu) zženštilá a proto si pěstuje různé parazity a škůdce a proto má u nás zločinec větší práva, než jeho oběti. Je to syndrom tzv. opičí lásky, které chybí protiváha v pevné a spravedlivé otcovské ruce.

 

Společnost samozřejmě nikdy nebude dokonalá, protože ani člověk nemůže být dokonalý.

 

Zlepšit situaci ale nemůže žádná zaslepená ideologie, žádný věk Vodnáře nás nečeká, jsme na to sami a potřebujeme realistický přístup k problémům. Matriarchát coby univerzální náplast na všechny naše bolístky má k realismu dost daleko.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

29. 3. 2009 0:41
Re: Naprostý nesouhlas

Podlozeno, podtrzeno a secteno =patriarchat je realny? Ne, jestlize se podivate na vysledky. Myslim ze autorka nechce matriarchat, ale oboji-archat. Obe strany se maji doplnovat a ne souperit.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

13. 3. 2009 16:51
Snad jen tolik,

(tedy po přečtení diskuse), v žádném případě nejde o blábol. Ovšem, co s tím. Pravdou je, že tohle asi žádný zákon neošetří. Je to spíše v tom klimatu společnosti. A v tom, že takové klima vytváří spíše ti samci, máte naprostou pravdu.

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

13. 3. 2009 0:39
Mám obavu, že zrovna na tomto blogu

nikoho těmito příběhy moc nedojmete. Vzít si půjčku větší, než mohu splatit, zbrkle podepsat něco, než si to přečtu... stejně jako bydlet v bytě, který mi neříká pane a nemám k němu žádný nárok, přitom si nezajistit jinou možnost, přijdu-li o něj... za to nemůže rasismus ani ageismus, ale krátkozrakost.

0 0
možnosti
G

Gmur

22. 3. 2009 20:13
Re: Mám obavu, že zrovna na tomto blogu

ale jak vite, ze ten pan tu hypoteku nemohl zplatit? On ji mohl zplatit.  Jenze ho osidili.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

12. 3. 2009 22:36
celé je to

ptákovina. Ženské dokážou být taky pěkně na prachy, vypočítavé, v práci malicherné i mocichtivé. Jste si jistá, že nesolidní firma ve vašem prvním příkladu nepatřila ženě nebo nebyla ženou řízená? myslíte si, že číňan, který by v Česku pojal za choť češku a bydlel v jejím podnikovém bytě by po její případné smrti dopadl jinak než vámi zmiňovaná asiatka? Na feministech /kách/  mně štve jednostranné vnímání, všechno je vinou mužů, bez nich / nebo alespoň kdyby vládly ženy / byl by na světě ráj. Pendrek.  Bylo by to stejné, ne-li horší. Za mužskou honbou za penězi beztak stojí ženské, které chlapy do té rvačky velmi vydatně pobízejí. To, že na ně není tolik vidět neznamená, že nejsou  prvotní příčinou.

0 0
možnosti
BM

Bedra

12. 3. 2009 21:59
Já vidím problém jinde!!

Ženy v boji o emancipaci se dobrovolně zbavily svého jingu...!Rv A ochudily společenství světa o svůj zásadní vliv na jeho dění...!Rv Vemte si jen to, okolo čeho se svět točí-tu vzácnost otvoru ze kterého vychází život. Dnes roztahují milióny žen své hnáty aby to veřejně ukazovaly a ani se za to nestydí. No toto?! To bylo cílem emancipace...?!Sledujte dnešní děvčata...:-©Rv

mikulik.blog.idnes.cz

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

29. 3. 2009 0:37
Re: Já vidím problém jinde!!

ano, miliony zen roztahuji sve hnaty, ale stale je to jen mizive procento vsech zen, takze nehazet vsechny do jednoho pytle, prosim. Je to to same jako kdybych ja tvrdila, ze kazdy muz je hrubian, ktery mlati svoji manzelku a deti.Rv

0 0
možnosti
VH

Stará kára

12. 3. 2009 21:31
Hlavně buďte ráda, že není cenzura.

Představte si, že by cenzor chtěl zabílit blbosti !!!  (I když pravda - cenzora který pozná blbost aby jeden pohledal.)

0 0
možnosti
M

Michail

12. 3. 2009 18:46
Blábol

Ten konec o patriarchátu a matriarchátu je hrozný blábol. Svět je takový jaký jsou jeho obyvatelé. Díky tomu funguje.

Nikdo se nestává otrokem dluhů nedobrovolně. Nikdo vás nenutí si uvázat na krk ohromnou hypotéku, protože vás nikdo nenutí bydlet v luxusním bytě v centru. Vždy se dá bydlet levně na nějaké ubytovně nebo v neatraktivní lokalitě. Jenže dnes chce každý bydlet "na úrovni" a zcela dobrovolně si na to půjčí hodně peněz. Nic proti tomu, ale musí počítat i s tím že se mu jednou nemusí dobře dařit. Pro tento případ by měl mít každý našetřenu rezervu alespoň ve výši roční spláteky hypotéky. Že vám krachne zaměstnavatel, nebo příjdete o práci, to se prostě stává.

Já jsem si také před lety uvázal na krk hypotéku. A můj zaměstnavatel také zavřel. Rezerva, kterou jsem si držel pouze pro tento případ a nesáhl na ní, přestože kvůli tomu dodnes nemám nábytek ani záclony, mi společně s odstupným vystačí na 2 roky splátek. A to je dost na nalezení práce a překonání doby s nižším příjmem.

0 0
možnosti
BM

Bedra

12. 3. 2009 21:52
Výjimka z 10 mil...?!

R^R^R^R^;-D!

Postbolševický Czechschmeid se to nenaučí...!Rv Ale myslím si, že ten článek je jinak dobrý.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

12. 3. 2009 18:39
Chtěl jsem karmovat

ale tenkonec to všechno pokazil. Blbost.

0 0
možnosti
E

Ezechiel

12. 3. 2009 18:35
.

vazena damo vy muzete jen dekovat vsem svatym, ze zde mame rezim, ktery  lidem umoznuje obzivu diky pochybnym neziskovkam, se zamerenim na ekologii, rovne prilezitosti a antikonzumni zpusob zivota :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz