Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MH-Autorka

14. 9. 2008 7:35
Veškeré informace vycházejí z knihy

Dobrý den.

Děkuji za reakce, veškeré informace i závěry jsou převzaty z knihy. Netroufla bych si hodnotit ani soudit. Mata Hari mi přišla na mysl v souvislosti s aktuální politickou kauzou, stále fungujícím špionováním, fízlováním, tajnými službami...  je jen zajímavé, že ona žila za 1. světové války a my žijeme v demokracii... 

0 0
možnosti

nyny.

9. 9. 2008 15:23
no toto

hrdinka, veliká osobnost ? Byla to prostitutka na poněkud vyšší úrovni a tanečnice, po studiu na učitelku se jí nechtělo pracovat, ale chtěla pryč a do velkého světa, takže si vzala tuším anglického důstojníka a s ním v rámci služebního působení pobývala v exotických zemích. Na její obranu nutno říci, že byla velice mladá.Zda byla špiomkou či nikoli těžko říci, historici se o to přou, minimálně byla hloupinkatou zištnou naivkou,ale v každém případě pouze a jedině ženou nechávající se vydržovat.

0 0
možnosti

iff23

9. 9. 2008 0:01
neco tomu schazi

dle ceho soudite ze je z hlediska "spravedlnosti" nevinna, obzvlast kdyz to toho pletete skutkovou podstatu? nebo opravdu verite ze byla jenom obycejna, lec luxusni devka? podle vseho byla agentem, dokonce dvojitym. mozno se to nezda, nebo nevite, ale agent casto spusobuje smrt. prinejmensim ostatnim agentum. je otazkou co vsechno spachala, ale i dnes za tuhle cinnost hrozi opratka /pripadne dozivoti, z duvodu maximalneho vytezeni/, ne v dobe valky na zacatku 20. stoleti..

0 0
možnosti

BoboHml

8. 9. 2008 22:40
Myslel jsem

trocha historie,ale zase Moravec.

0 0
možnosti

Majklova_proxy

8. 9. 2008 22:31
Heh...

...Margaretha Zelle, kdyz uz.

0 0
možnosti
  • Počet článků 224
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
Píši o tom, s čím se setkávám, o čem si myslím, že by bylo dobré dobré zveřejnit a mohlo zajímat i ostatní.

Více o mně je na: www.mariehaisova.webnode.cz