Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

zdenekbobek

23. 12. 2009 14:28
Dobrý

Dobrý, Achabe, karma. Piš častěji.

0 0
možnosti
RP

shysheen

23. 12. 2009 13:55
OSOBNĚ SI MYSLÍM

že víra že je B*h nemá se sobectvím věřím v... ale ani prd společného. Věřím, vím, jsem přesvědčený ano B*h je tady všude se mnou, ale to s tím že věřím v..., nemá dle mého názoru ale vůbec nic společného. B*h tu prostě je ať v věřím nebo ne. A to se mi líbí. Nepotřebuji se utvrzovat, Mě utěšuje jen myšlenka že B*h je tady a teď, nic jiného tedy ani víru v..., nepotřebuji.:-)

Pro pobavení okuste moji povídku tady

http://robertpoch.blog.idnes.cz/c/113602/Abychom-dale-sirili-chanukovy-zazrak-do-sveta.html

:-)

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 12. 2009 7:27
No ale ono to tak je

On nebeský Otec opravdu stojí o to kdo v něj věří a uvěří. Asi jako každej rodič si přeje aby se jeho dítě vyvedlo, mělo v životě štěstí, nic špatného se mu nestalo. No a taky trochu "lidské" potřeby vděku za to co pro své děti vykonal. Nakonec, i náš soudní řád zná pojem vydědění potomků, podívejme se z jakých důvodů:

1) neposkytnutí zůstaviteli v rozporu s dobrými mravy potřebnou pomoc v nemoci, ve stáří nebo v jiných závažných případech (""Cokoliv jste udělali jednomu z nejmenších, to jste udělali mě.") 2) potomek trvale neprojevuje o zůstavitele opravdový zájem, který by jako potomek projevovat měl 3) Potomek byl odsouzen pro úmyslný trestný čin k trestu odnětí svobody v trvání nejméně jednoho roku 4)potomek trvale vede nezřízený život

A podobně je daná smlouva s Pánem. Uvěř, dej se pokřtít, uprav své skutky podle víry a království Boží a věčný život je ti otevřené. Pokud ne, víc pro tebe tvůj nebeský Otec udělat nemůže.

0 0
možnosti
JAH

achabisko

23. 12. 2009 12:15
Re: No ale ono to tak je

Lépe jste to ani nemohl vyjádřit, pane Petře.

Položím otázku: A ten vyděděný či nevyděděný potomek svým rodičům důvěřuje a je jim svých chování věrný, anebo věří v jejich existenci ?

Já coby rodič bych ocenil u potomstva důvěru, otevřenost a férovku. To jestli věří v moji existenci je mi celkem šumák ...  Hlavně, aby si na smrtelné posteli nemuseli plivnout do tváře stejně jako já, jak jsem je to vychoval...

0 0
možnosti
OR

oskie98

23. 12. 2009 0:22
Jišar koach!

R^

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

22. 12. 2009 22:13
dost dobra uvaha...

v necem mi zavani az buddhismem. A to je fajn. Zadny fanatismus, zadne MUSITE tohle, MUSIT tamto, NESMITE ono...

0 0
možnosti
VT

kykor

22. 12. 2009 21:45
los karmos

Vážně dobré, díky. A navíc ta o reklamování Ježíše ;-D.

0 0
možnosti
JN

Jannynov

22. 12. 2009 21:44
víra je dar

Někdo jej dostane, někdo ne. Někdo dostane, ale odmítne. Nikde v článku není ani náznak představy Boha milujícího, ze kterého pochází dobro a život. Víra je darem, nejde vyhrozit. Může jít někdy vyprosit. Přeji vše dobré. ;-)

0 0
možnosti
JAH

achabisko

22. 12. 2009 23:15
Re: víra je dar

bs*d

I důvěra je dar. V tom si jsou slůvka  "věruju" a "důvěřuju" podobné i ve staroslověnštině / češtině. Ale to by bylo jen marné špičkování.

Dovolím si reagovat pouze na absenci. Na absenci pozorného oka - jak je psáno v NZ a naslouchavého ucha (ibid).  V článku rozhodně náznak B*ha milujícího nechybí. Proč by nás jinak vybízel k tomu, abychom nejdeli tu smaženici z pitomejch hub ?

A ještě jeden neuvěřitelně důlžitej moment. Nezpochybňuju, že Vznešený je milující, ale i "milující" je málo proti ABSOLUTNÍ (kterýžto predikát mu snad přiznáváme všichni !!!).  "Jenom" milující B*h končí vyprázdněností vánočního času, také "přísný" B*h je B*hem. Není odpovědnosti, není-li respektu a autority.  Nechci nikomu brát "Milujícího", ale Absolutní je tak nějak víc pro dospělé...  Milosrdenství a soud. Absolutní láska a taky absolutní spravedlnost. Abychom mohli soudit, žralo se ze Stromu poznání... nebo se mýlím ?

0 0
možnosti
R

Rebe

22. 12. 2009 21:28
Článek se mi líbí, pominu, že Vás tady rozcupují

jen kvůli Vašemu jménu, ale když už tak vehementně dáváte najevo, že pro Vás víra nic není, proč se tak bojíte napsat slovo Bůh??? Nebo to berete tak, že sice kominík nebezpečný není, ale raději se za ten knoflík chytím???

Hezký týden

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy