Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

chaje

27. 12. 2009 23:15
je torůzné

Tuším, o které škole mluvíte, ale jsou i jiné. Někde se fakt maká a ani tu hebrejštinu vám nedají zadarmo, ale musíte skutečně něco předvést, pokud chcete alespoň za tři.

0 0
možnosti
RP

shysheen

23. 12. 2009 14:05
NAPROSTO

s Vámi souhlasím

okuste i můj článek tady

http://robertpoch.blog.idnes.cz/c/109662/JUDr-Mgr-Bc-Dis-Zombie.html

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 12. 2009 7:54
Ony už ty školy vejšku a vážnost měly

Před dlouhým časem byly vysoké školy na čtyři roky , ale taky dusily študáky už od prvního semestru. Kdo na to neměl, se daleko nedostal. Ale zase kdo to udělal, byl váženej.

Pak se přišlo na to že by bylo vhodné rozdělit VŠ studium na základní bakalářské které bude lehčí (pro praxi), a magisterské, pro opravdu hluboké studium (pro přípravu dejme tomu opravdu vědeckých odborníků). Jak to dopadlo vidíme, bakaláře má dneska kdekdo, tam to studentům ulehčili, a magistra taky většina škol dává za další 2 roky studia a potřebný počet zkoušek a nějakou závěrečnou práci. Opravdu hluboké vědecké znalosti ani fundovaná vědecká disertace netřeba. Nebo má někdo dojem že to je jinak??

0 0
možnosti
M

mrňous

23. 12. 2009 14:21
Re: Ony už ty školy vejšku a vážnost měly

Dle toho, jak tady kážete, si myslím, že na vejšku chodíte, neboť kdo to okusil, může o tom teprve mluvit....Pokud nejste z vejšky, tak MLČTE!!! Neni vejška jako vejška.

Já jsem z vejšky a nějakou dlouhodobou vázanou brigádu jsem si nemohla dovolit, ve škole jsem BYLA od rána do večera - někdy i 13 hodin za den. (naproti tomu můj kamarád z  jiné vejšky nemá matematiku a ani jazyk  - jeho studijní rozvrh je rozložen do pramálo hodin týdně, což nemůžu pochopit.

V mém oboru stojí jedna knížka kolem 900 Kč i více, takže to leze do peněz, nemůže si to dovolit každý, navíc když nejsem ze zámožné rodiny... o to více se ale snažím dostudovat.

Ten, kdo dostuduje bakaláře, už umí ve studiu chodit, tak s velkou pravděpodobností dokončí i navazující magisterské studium. Ale záleží na píli.

Vejška je o o výdrži, o nervech, o píli, schopnostech se učit a vědomostech.

0 0
možnosti
PS

stir

26. 11. 2009 23:56
Ahoj Jardo,

celkem dobrý článek ale na podle mého názoru příliš složitý na průměrného čtenáře IDnesu. To vidíš i na vcelku nulové diskusi (což je skoro unikát, protože normálně se tu čtenáří vyjadřují mohutně skoro ke každé p.....ně. Ale rád si od Tebe zase něco přečtu. Ahoj Pavel z SD.

0 0
možnosti
JAH

achabisko

8. 12. 2009 16:14
Re: Ahoj Jardo,

Konečně nabrblav tří stovek dukátů - smím i odpovědět. nevím, Pavle,  jak to říci, ale jsou blogeři, kteří píšou, aby byli čteni, a pak ti, co píšou, kyž je něco fakt hněte. Jsem rád, když mě lidi čtou, ale nechci jim to usnadňovat. Prostě píšu pro radost (a pro vztek) sobě i těm druhejm. Kdybych to uměl líp. skládal bych třeba básničky pro mláďata. To je velice šikovná investice a málokdo to umí.

-acb-

0 0
možnosti
RRS

(gbd)

26. 11. 2009 16:47
co se naučíš...

"Co se v mládí naučíš, k stáru zapomeneš", učili nás na škole. Dnes zjišťuji, že jsem sice "Ing SF", alemůj názor nemá zdaleka váhu libovolného "MBA DZ" či "Bc NP". Vůbec největší příkoří pak cítím, když mi šéf vyčte: "Vy myslíte moc dopředu. Dneska to chce hlavně nasekat kšefty na rychlý zisky a na nic se neptat. Když tahle firma půjde do kytek, jako úspešnej manažer se vždycky uchytíte jinde." Od někoho, kdo se má o tu firmu starat jsem to nečekal.

Takže jsem sice schopen udělat si sám potřebné analýzy, ale má starost o blaho firmy akcionáře netrtáoí, Místo analytiků preferují analitiky. Mé vzdělání je můj největší hendicap.

Hlavně ta část o slušném chování a poctivosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy