Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Než tě, brácho, pošlu do řiti ..

Milej brácho, vlastně Velký bratře. Dneska fakt jen telegraficky. Než tě pošlu do p*dele, byl bych rád, aby sis uvědomil, že stát, který není sociální nepotřebuju. 

Jsem už velkej kluk, nepotřebuju rozmazlovat  (aby sis snad nemyslel, že fňukám po sociálním nadstandardu), ale nechci abys mě jen buzeroval, šmíroval, vnucoval mi přepážky, které jsou pro mne pouhé překážky, nařizoval mi barvy karet – zelená, červená – které smím používat, abych vůbec směl žít, a pak abych nakonec tam u přepážek a i obecně zjistil, že na mě jen  z vysoka kašleš. Nic z těch buzeračních praktik ti nefunguje. No bodejť, když je od začátku tunelujou tví lůzři. A já se mám rozkrájet?

Takže abychom si ujasnili, než odejdu do lesa k partyzánům a za Robinem do Sherwoodu. Buď si v tom uděláš pořádek, anebo koukej hodně rychle přestat. Chápu, že když už se přišlo na to, že kilometr státního betonu je nějak zatraceně drahej ve srovnání, kolik by reálně stát měl, žes začal investovat do web-prostředí a různých IZIPů, s-Karet, státních maturit a registrů vozidel.

            To ti nedochází, že moji kámoši jsou taky zkušení ajťáci a dobře vědí, že za kolik cinkáš tyhlety zakázky ty, je ještě desetkrát dražší než tunely ve stavbě dálnic a tunelů? A mladej Hood povídal, že ti to (jestli nebudeš transparentní) shodí na první dobrou, protože tě už má beztak hacknutýho.

            Prý se taky chystáš centrálně kontrolovat moji výplatní pásku. Nejsem proti, ty šmíráku, když to bude k něčemu. Ale něco za něco.

a)      Chci na oplátku zase kontrolovat do posledního detailu tu tvoji. A taky (a to především) cestu mejch prachů do cíle. Jinak se s tebou už nebavím a budu hledat, jak tě taky ojebat.

b)      Přestaň buzerovat a prudit s amatérskými IT-nesmysly. Po mně laskavě propříště nechtěj už nic víc než rodný číslo, když jsi takovej šikovnej estébáček, na ostatní přijdeš na webu. Všechno ostatní – bezdlužnost, výpis z rejstříku, velikost bot a výši přijmů si laskavě sežeň a vyšmíruj mezi svými (mnou placenými) úředníky. Ty máš, bráško,  sloužit mně! Ne já posluhovat tobě, holenku.

c)       A nezkoušej na mně žádné finty s krizí a dluhama. Já si totiž ty dluhy nenadělal. I když mi to svým koalím rypáčkem vnucuješ dnes a denně. Blbost. Jak jsi prodával, jak jsi vybíral, jak jsi uplácel a koliks pobral, to se peklo u tebe. S výmluvou na demokracii. Mně jsi k tomu nejenže nepustil, ale dodneška to přede mnou tutláš. A já, blbec, ti  ještě pomáhám tu zatracenou hypotéku splácet. Zatímco tys naučil moje děti, že když se krade z unijních, je to normálka, a kdo není gauner, je „socka“, já vůl jsem pořád ještě solidární a teprve hledám cesty, jak ti to osolit. A to  pořád ještě po lidsku  a ne třeba občanskou válkou a diverzními akcemi. Třeba vyhozením předražených kolejí  a neschopných ministrů počínaje a generální stávkou konče. Jsme v tom (díky tobě) oba dva až po uši. Pomoci ti chci, ale na gambling ti přispívat nebudu.

 Pořád máš ještě šanci, že to spolu nějak vydržíme. Ale buď tak laskav a hodně rychle mne zkus přesvědčit, že jsme ještě rodina. Přežiju dokonce i to, že už dávno rodina nejsme. Nebudem první ani poslední. Ale náš společnej děda nás učíval to přísloví o záplatách.  Prej: Na hrubej pytel žádnej samet. Takže jestli jsi  opravdu taková vyčůraná svině, jak ses ke mně až doposud choval, počítej s tím, že se to taky rychle naučím a pokusím uplatnit.

A to potom  teprve začne ten pravej daňovej ráj v šedé sféře tvého zpropadeného, nestydatého a bohorovného mozečku.         

Musím už končit. Jdu za lidma, který chtěj něco dělat, vědí, že průměrná mzda, tak jak ji uvádíš ty, je totální  kokotina, protože berou daleko míň, a který chtěj svý děcka učit jiné věci, než to, že po čem je reklama, po tym je  houbes,  anebo  že když je na tom někdo fakt super, tak vydává dluhopisy. To jsme  obloukem zas u toho tvýho gamblingu. „Hele kámo, pujč mi kilo, já ti někdy vrátím..“ – Jak? Že si půjčíš od dalšího? Jenže, Velkej brácho, tvoje prachy děláme my lidi. Ty ani ťuk. Takže taky i tvoje dluhy odskáčem my. Ale to ty už budeš dávno  mrtvej.

Takže čestně. Na tebe to platí úplně stejně jako na ostatní. Pravidlo třikrát a dost. Nepruď, nekraď a ukaž mi poctivě svý karty. Jinak na tebe pošlu Řápkovou, a víš dobře, že ta se s nepřizpůsobivejma nemazlí ….

Autor: Jaroslav Achab Haidler | úterý 23.10.2012 19:32 | karma článku: 42,22 | přečteno: 5842x
  • Další články autora

Jaroslav Achab Haidler

Pokrytecky fňuká pan Dominik (Duka)

Psáno v den, kdy byl americkým cenzorům nahlášen web Českého rozhlasu jako nevhodný. Což všichni milovníci „bilderbergu“, nemilovníci islámu a všichni, kdo dosud věří na židobolševické spiknutí, okamžitě vyhodnotili jako odvetné spiknutí bigotních katolíků za zesměšnění preláta. Pro vás ostatní budiž tento údaj jen vodítkem, kdy se to všecko stalo.

23.10.2013 v 15:12 | Karma: 35,15 | Přečteno: 2495x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Achab Haidler

Při všem Respektu

Při všem respektu nejen k panu Taberymu a samotnému Respektu ale i ke všem třem severočeským „nominantům“ z článku anebo spíš nástěnky „Podle našeho gusta“, kterou Respekt uveřejnil - uniká mi, vlastní smysl onoho přehledu, kterým si tento pořád ještě čitelný časopis zaplnil své útroby teď před volbami. To už i Respekt přestal respektovat logiku a prodává jenom u bleskařů oblíbené zboží?

22.10.2013 v 16:33 | Karma: 16,96 | Přečteno: 1082x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Achab Haidler

Jednej, zmoudříš ..

Stará lidová moudrost učí: Když nevíš co dělat, nevadí. Ale něco dělej, i kdybys měl na poli přeložit dva kameny.... Nevím docela jistě, jak to pomáhá v dnešní době, kdy jsme logiku a morálku obětovali hře na politickou korektnost,

13.9.2013 v 15:06 | Karma: 12,83 | Přečteno: 767x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Achab Haidler

Nekomunistické čistky

Nebudu rád, že komunista opět posílí. Ale asi to nezastavím. A jestli se to nedej Příroda díky dvojici starců Narcisů posune dokonce až někam ke státnímu kapitalismu, bude možná ještě hůř. Ale jedna věc mi v tom současném příliš rychlém mumraji nejde do hlavy. Podle mne nemá logiku...

29.8.2013 v 0:04 | Karma: 22,19 | Přečteno: 1252x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Achab Haidler

Hrát si! Ale s grácií …

Mám nedobrou slinivku a jsem od divadla. Mí kolegové berou kolem šestnáctky hrubého. To nepředesílám, abych byl litován. Jen že smím k tématu promlouvat. A že jsem často stejně spektakulární, jako ostatní „kašpárkové“, to vám dosvědčí zase moji přátelé. Stejně spektakulární, jako ti, co nyní odcházejí z „Národa“. Jednak počkejme, zda skutečně odejdou. A pak taky - kam půjdou.

4.8.2013 v 19:23 | Karma: 24,55 | Přečteno: 1515x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  19:02

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy