Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

Andri

3. 1. 2010 15:48
vynikajici...

me se vazne libi, jak pisete...R^

0 0
možnosti
JAH

achabisko

29. 12. 2009 20:11
panu Alim 02

part 2/ A opět se musím odvolat (pro někoho možná jen schovat) za naši tradici.

Jsme tak nějak zvyklí své postoje budovat na poměrně zřetelné dikci

tóry (tedy bible). A paradoxně už od Abrahama jsme zvyklí, že lze vést

dialog.  A dojde-li k argumentaci validní, není problém postoj změnit. 

Tam změnil svůj postoj dokonce i Velkej šéf, když se smlouvalo o Sodomu... Jinými slovy, člověk bez postojů - a pokud možno pevných, není člověk pevný (spolehlivá, košerný).  Jakmile uvidím anebo uslyším validní argumenty, bez větších problémů svůj postoj změním. Ani na slunci nemůžete ležet jen na zádech, a když hoří dům, je zapotřebí měnit postoj, abyste požár  účelně uhasili. A asi tušíte, proč považuji své postoje za pevné a nevývratné jen do té doby, dokud mne něko nepřesvědčí tím, co je psáno v té knížce, na jejím základě ty postoje vznikly . Jednoduše proto, že netoužím "mít pravdu" někde na I-dnes, ale docela rád bych v pravdě žil. A sorry, jestli to tak nějak maličko očekávám i od druhých.

0 0
možnosti
JAH

achabisko

29. 12. 2009 20:04
panu Alim

 part 01/ Pane Mílo, přemýšlím, jak to formulovat, abychom se netočili v kruhu a posunuli se maličko výš.  Snažím se nebýt žlučovitý člověk. Nevím, do jaké míry se mi to daří, to musí posoudit jiní. Někdy to ovšem bez žluči nejde. Ale u nás v naší tradici jsme si tak nějak zvykli, že každý je odpovědný tak zhruba po čtyři generace (po svém skonu) za své skutky, tedy mou případnou žluč přičtěte na vrub páně Hofírka. Já nikoho léčit ani ne-učit nechci. To on. Máte-li k dispozici žlučoměr, změřte také hustotu našich žlučí a hustotu žlučí některých respondentů v bloggerských diskuzích.

 Nechme bokem dokonce i Iova a vola. Pro mne to byla hříčka. Pro Vás klasický koán to je fakt jen marginální nedorozumění.

 Podstatné jsou spíše postoje, respektive vaše slova o postojích.

0 0
možnosti
S

Semper2

28. 12. 2009 18:26
Vite co, aplikujte si ...

nejnovější multikulti neomarxistické postupy na VAŠE VYVOLENÁ DÍTKA  A GOJIMŮM DEJTE SVÁTEK.

Vy jste tady chyběl, jdtěte si vaši "osvětu" šířit na sionistický eretz.

RvRv

0 0
možnosti
OR

oskie98

29. 12. 2009 16:11
Re: Vite co, aplikujte si ...

Vy jste tady rozhodne nechybel. Rv

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

25. 12. 2009 11:57
To přece každý ví,

že Hollywood, televize Nova a Achab Haidler chtějí pro lidi jen to nejlepší... :-)

0 0
možnosti
S

Semper2

28. 12. 2009 18:27
Re: To přece každý ví,

R^;-)

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

24. 12. 2009 23:12
I když bych asi s něčím nesouhlasil,

s Hofírkem (nikoliv panem) nesouhlasím mnohem víc. Jeho článek je pokrytecký a hnusný.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

24. 12. 2009 20:46
dobre napsane,

obsahu nelze nic vytknout R^

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

24. 12. 2009 16:44
Vítězství?

Příkladný ejakulát všeho dohromady včetně moči a krve se zvláštní terminologijí jako "serinkáte při zdi" nebo "přizdisráč", zabývající  se deformovaně světem pohádkové literatury, sebejistý svou morálkou pro kterou jsou celoživotní svazky neexistujícím pravěkem, když si člověk z ráje nesl jen smích, slzy a už jen orgasmus /zatraceně chudý/ a bazírující na nějakém dřívějším blogu atd.  Ale to hlavní, to je boj za duši a proti  jejímu ukradávání. Pojednání  řízné, vševědoucí a všeznající proti vyznavači jiného světonázoru, který ovšem také duši ctí a brání. Takže je na myslícím čtenáři samotném komu přiřkne medaili, neboť nejméně dvě tisíciletí je známo, že co se líbí Iovovi, nelíbí se volovi.    8-o 

0 0
možnosti
JAH

achabisko

24. 12. 2009 17:37
Re: Vítězství?

p.s.

Víte, Mílo, když si to po sobě přečtete, zjistíme, že mi vlastně dáváte za pravdu. Tudíž, děkuji.

Nejde tady o vítězství, vždyť není co vyhrát.

    Ale když už jsme u toho Iova a vola, to co skutečně nemusím, nenáším a nemám rád - jako ten vůl pro Iova, je "oběť" a obětina. A obětovat přirozenou touhu klást (třeba i lechtivé) otázky jenom čemusi, co NENÍ morálkou, to by mělo nadzvihnout dokonce i  každého slušného křesťana. (Pokud tedy máte tím "světonázorem" na mysli toto.)  - To slůvko "slušný" je vlastně nadbytečné, protože neslušný už zase  není křesťanem, a tak jsem vlastně napsal anachronismus...

Pokud nikoli, pak si dovolím vás upozornit, že snaha zastírat skutečnosti anebo je dezinterpretovat není světonázor, ale světoblud  :O)

0 0
možnosti
RP

shysheen

24. 12. 2009 15:24
PANE

Jaroslave, začínám Ty Vaše podivínské články číst čím dál víc zvědavěji. jenom mi nedá si šťouchnout, máte dceru? Jednou jistý a raději nejmenovaný rebe z new Yorku svou dceru spatřil v hanbatém videu, tedy aby bylo jasno, bylo mu nečekaně ukázano vděčným (troubou)... z kehily. O můj božíčku brečel jak 9 avu a každou noc se postil jako cadik nejcadikovatější . No dceru mu to nevrátilo. hanbatá je chudinka (nebo ne?) dodnes. a její dušička no nevím.

0 0
možnosti
JAH

achabisko

24. 12. 2009 17:41
Re: PANE

Mám to ještě horší, milý Shy .. ta skoro-dcera nebyla  jaksi biologicky vůbec moje, a když jí bylo šest, byl jí už kus a když si jen nešikovně a přitom s důvěrou sedla na klín, hmmmm ...  Ale ustáli jsme to. ;-)

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

24. 12. 2009 15:16
Pane Haidlere,

skvěle napsáno! R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy